Vijesti dana

Vlada FBiH naredila da se objavljuju imena onih koji krše samoizolaciju, Agencija za zaštitu ličnih podataka zabranila… Šta sad?!

U RS-u danas 30 osoba stavljeno na stub srama, a jučer spisak osoba koje krše samoizolaciju objavila i Federalna uprava za inspekcijske poslove 

Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić danas je izjavio da je Federalna uprava za inspekcijske poslove dobila narednu o objavljivanju imena onih koji su prekršli mjere samoizolacije.

Federalni štab civilne zaštite zadužen je da donese naredbu na osnovu koje će kantonalni, opštinski i gradski štabovi civilne zaštite biti dužni u roku od 24 sata obezbijediti adekvatan prostor za smještaj lica za koje je utvrđeno da su postupila suprotno mjerama izolacije. Za sprovođenje onih koji su prekršili naložene mjere o izolaciji nadležna su kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova.

Federalna uprava za inspekcijske poslove, podsjetimo, jučer je objavila popis osoba za koje su policijski službenici utvrdili da se ne pridržavaju rješenja federalnih inspektora kojim su stavljeni pod zdravstveni nadzor i izolaciju i protiv kojih će biti pokrenuti prekršajni postupci.

I u Republici Srpskoj je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave objavilo spisak imena osoba koje su prekršile mere kućne izolacije. Na spisku se nalazi 30 imena.

VEZANI TEKSTOVI

No, Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH objavila je rješenje kojim se nadležnim organima na svim nivoima vlasti u BiH zabranjuje da objavljuju lične podatke o osobama koje su pozitivne na koronavirus kao i osobama kojima su određene mjere samoizolacije. Također, naloženo je da se odmah uklone i blokiraju lični podaci o osobama koje su pozitivne na koronavirus i osobama koje poštuju određene mjere samoizoacije, a čiji su podaci javno objavljeni.

var divElement = document.getElementById(‘viz1584443372282’); var vizElement = divElement.getElementsByTagName(‘object’)[0]; if ( divElement.offsetWidth > 800 ) { vizElement.style.width='640px’;vizElement.style.height='587px’;} else if ( divElement.offsetWidth > 500 ) { vizElement.style.width='640px’;vizElement.style.height='587px’;} else { vizElement.style.width='100%’;vizElement.style.height='727px’;} var scriptElement = document.createElement(‘script’); scriptElement.src = ‘https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js’; vizElement.parentNode.insertBefore(scriptElement, vizElement);

Izvor

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Instagram