vecernji.hr

tportal.hr

jutarnji.hr

dnevnik.hr


24sata.hr


index.hr

monitor.hr

 • novoVeljača: Kako ćemo voljeti u novom svijetu?

  Veljača: Kako ćemo voljeti u novom svijetu?

  Kakva god vaša ljubavna situacija bila, apsolutno sve je izazov: ako i jeste u ljubavi s partnerom s kojim živite, simbioza zna izludjeti čovjeka: potreban nam je, svima, prostor za disanje, za snagu da ponovno izmislimo sebe da bismo bili dobro (i dobri) u nekom odnosu… Ali, što je s razdvojenim ljubavnicama? S vezama na […]Veljača: Kako ćemo voljeti u novom svijetu? - Monitor.hr.
  - 3 mins ago 30 Mar 20, 2:00pm -
 • novoBrze i kratke
  Wuhan se polako otvara, stanovnici zgroženi službenom brojkom preminulih: ‘Umrlo je najmanje 42 tisuće ljudi’ (Jutarnji) Banke neće podizati ovrhe do 30. lipnja, odgodit će i kredite (24 sata) Niti u samoj Švedskoj nisu svi jedinstveni oko potpuno dugačijeg pristupa kontroliranja epidemije, u otvorenom pismu vladi oko 2000 znanstvenika zatražilo je veću transparentnost i bolje […]Brze i kratke - Monitor.hr.
  - 1 hour ago 30 Mar 20, 1:00pm -
 • novoKonferencija Stožera u 14: U Hrvatskoj je 77 novozaraženih, ukupno 790 bolesnika

  Konferencija Stožera u 14: U Hrvatskoj je 77 novozaraženih, ukupno 790 bolesnika

  Na press konferenciji Nacionlanog stožera ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u 25 sati broj zaraženih porastao za 77 bolesnika. Ukupno je to 790 oboljelih. Provedeno je 6.404 testiranja. Preminulih je šest, a na respiratoru je 27 ljudi. Oporavljenih je 64, što je 12 više nego jučer. HRTKonferencija Stožera u 14: U Hrvatskoj je 77 novozaraženih, ukupno 790 bolesnika - Monitor.hr.
  - 2 hours ago 30 Mar 20, 12:30pm -
 • novoNikolaidis: Ne vjeruj Vučiću ni kad respiratore poklanja

  Nikolaidis: Ne vjeruj Vučiću ni kad respiratore poklanja

  Aleksandar Vučić je ostvario dječiji san. Legenda kaže da je još za sedmi rođendan rekao da neće biciklo i, umjesto toga, poželio “jafa keks” i da proglasi vanredno stanje. Vučić sada vlada slobodan od Skupštine i Ustava, bori se protiv korone, čak je naredio i ofanzivu na virus (“Noćas virus mora pasti!”), ali veći dio […]Nikolaidis: Ne vjeruj Vučiću ni kad respiratore poklanja - Monitor.hr.
  - 2 hours ago 30 Mar 20, 12:00pm -
 • novoProgramer Damir Škrjanec je napravio simulator širenja epidemije koronavirusa
  Što se događa u najboljoj opciji, što u najgoroj, kako se situacija razvija kad bi se građani držali preporučenih mjera izolacije, ali ne savršeno… Možete se poigrati zadavanjem parametara – outbreak-simulator.com https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovaj-simulator-otkriva-sto-nas-ceka-u-najboljem-ali-i-najgorem-slucaju/2169613.aspxProgramer Damir Škrjanec je napravio simulator širenja epidemije koronavirusa - Monitor.hr.
  - 3 hours ago 30 Mar 20, 11:00am -
 • novoSilvije Tomašević o statistici u Italiji: Jesu li umrli ‘od’ ili ‘sa’ koronavirusom

  Silvije Tomašević o statistici u Italiji: Jesu li umrli ‘od’ ili ‘sa’ koronavirusom

  Što bismo napisali da je bolesnu osobu ubio netko iz pištolja? Da je umro jer je bio bolestan ili zato što ga je netko usmrtio metkom? Dakle te osobe su umrle jer su dobile i koronavirus. Prosjek godina umrlih je 79,4, a čak 71,5 posto su muškarci. Samo dva pacijenta su imala manje od 40 […]Silvije Tomašević o statistici u Italiji: Jesu li umrli ‘od’ ili ‘sa’ koronavirusom - Monitor.hr.
  - 4 hours ago 30 Mar 20, 10:30am -
 • novoMate Rimac: Najbolja je odluka bila da radimo od doma
  Svi naši zaposlenici ostat će na radnom mjestu i svi će dobivati istu plaću. Ukupan broj zaposlenih u dvije tvrtke je 722. Tvrtke uglavnom na svojim računima imaju vrlo malo gotova novca za preživljavanje u ovakvim situacijama, prikazujući istraživanje JP Morgan Chasea. Ispada da se u većini slučajeva radi o nekih 28 dana – govori […]Mate Rimac: Najbolja je odluka bila da radimo od doma - Monitor.hr.
  - 4 hours ago 30 Mar 20, 10:00am -
 • novoBrze i kratke
  Istraživanje javnog mnijenja: Biden vodi ispred Trumpa sa 49 prema 47 posto. U veljači je vodio sa 52 naprema 45 posto (Al Jazeera) Predsjednica američkog Kongresa Nancy Pelosi: Trumpovo poricanje epidemije bilo je pogubno (Index) Ministar Vili Beroš: Šetati je dobro, ali onda morate biti sami. Ne u društvu (24 sata) Trošak odgode Olimpijskih igara […]Brze i kratke - Monitor.hr.
  - 5 hours ago 30 Mar 20, 9:00am -

vijesti.rtl.hr

telegram.hr

Posao.hr

 • novoUnapređivač prodaje (m/ž)
  Poslodavac: DEKRA za privremeno zapošljavanje d.o.o. ZagrebMjesto rada: ZagrebRok za prijavu: 10.04.2020.
  - 43 mins ago 30 Mar 20, 1:20pm -
 • novoSkladištar (m/ž)
  Poslodavac: DEKRA za privremeno zapošljavanje d.o.o. ZagrebMjesto rada: ZagrebRok za prijavu: 10.04.2020.
  - 43 mins ago 30 Mar 20, 1:20pm -
 • novoRadnik u proizvodnji (m/ž)
  Poslodavac: DEKRA za privremeno zapošljavanje d.o.o. ZagrebMjesto rada: Zagreb (zapad)Rok za prijavu: 10.04.2020.
  - 44 mins ago 30 Mar 20, 1:19pm -
 • novoProdavač (m/ž)
  Poslodavac: DEKRA za privremeno zapošljavanje d.o.o. ZagrebMjesto rada: ZagrebRok za prijavu: 10.04.2020.
  - 44 mins ago 30 Mar 20, 1:19pm -
 • novoProdajni predstavnik (m/ž)
  Poslodavac: DEKRA za privremeno zapošljavanje d.o.o. ZagrebMjesto rada: ZagrebRok za prijavu: 10.04.2020.
  - 44 mins ago 30 Mar 20, 1:19pm -
 • novoArhitekt (m/ž)
  Poslodavac: Expert d.o.o. za projektiranje i geodetske uslugeMjesto rada: NašiceRok za prijavu: 13.04.2020.
  - 3 hours ago 30 Mar 20, 11:08am -
 • novoInženjer građevinarstva (m/ž)
  Poslodavac: Bubanj-Niskogradnja d.o.o.Mjesto rada: ZagrebRok za prijavu: 30.04.2020.
  - 4 hours ago 30 Mar 20, 9:39am -
 • novoPomoćni radnik u proizvodnji (m/ž)
  Poslodavac: Meindl Personalservice d.o.o.Mjesto rada: Rettenbach, NjemačkaRok za prijavu: 12.04.2020.
  - 7 hours ago 30 Mar 20, 6:51am -
 • novoRadnik za rad na strojevima u proizvodnji (m/ž)
  Poslodavac: Meindl Personalservice d.o.o.Mjesto rada: Ichenhasen, NjemačkaRok za prijavu: 12.04.2020.
  - 7 hours ago 30 Mar 20, 6:51am -
 • novoPomoćni radnik u proizvodnji (m/ž)
  Poslodavac: Meindl Personalservice d.o.o.Mjesto rada: Senden / Gerlenhofen, NjemačkaRok za prijavu: 12.04.2020.
  - 7 hours ago 30 Mar 20, 6:51am -

Stratego.hr

 • Najavljen zagrebački Kongres poduzetnica 2019.
  Na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi najavljen je Kongres poduzetnica jugoistočne Europe 2019., koji će se održati na Dan žena – 8. ožujka, u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba. Četvrti je to Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u ovom dijelu Europe koje, između ostalog, omogućava razmjenu iskustava, poticanje konkurentnosti […]The post Najavljen zagrebački Kongres poduzetnica 2019. appeared first on Stratego.hr.
  - 7 Mar 19, 12:46am -
 • Uručeni ugovori o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima
  Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i direktor Zagrebačkog inovacijskog centra Frane Šesnić uručili su danas prve ugovore o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima koji svoja inovativna visokotehnološka rješenja razvijaju u okviru Zagrebačkog inovacijskog centra.Ovi zajmovi znače da je Grad Zagreb napravio ono što zovemo poduzetnički eko sustav, a dio tog sustava je i funkcionalna […]The post Uručeni ugovori o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima appeared first on Stratego.hr.
  - 18 Feb 19, 11:41pm -
 • Predstavljene nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga
  Nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga danas su u prostorima Holding centra predstavili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZGH Ana Stojić Deban.  Građani od danas većinu zahtjeva za administracijom usluga, koji su uglavnom i razlozi osobnih dolazaka u poslovnice podružnica i ovisnih trgovačkih društava, mogu generirati elektronički, pristupajući putem sigurnog internetskog sučelja namijenjenog korisnicima.Identifikacija korisnika, […]The post Predstavljene nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga appeared first on Stratego.hr.
  - 26 Oct 18, 2:10pm -
 • Predstavljen novi sustav za naplatu parkinga i aplikacija ZGpark
  Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je jučer u javnoj garaži na Langovom trgu predstavio novi sustav za automatsku naplatu parkinga u Zagrebu i za centralno upravljanje javnim garažama te aplikaciju ZGpark.Pozdravljam ovaj uradak za 21. stoljeće. Prije 17 godina smo, zajedno s Tatjanom Holjevac, uveli plaćanje SMS-om. To je bilo revolucionarno. Danas smo, 17 godina poslije, […]The post Predstavljen novi sustav za naplatu parkinga i aplikacija ZGpark appeared first on Stratego.hr.
  - 17 May 18, 6:56am -
 • Ne propustite zadnju priliku za prijavu na konferenciju Ecommerce Day 2018!
  Za nešto više od tjedan dana svi će se stručnjaci s područja online trgovine skupiti na jednom mjestu – na najvećoj regionalnoj konferenciji o web kupovini Ecommerce day 2018, koja će se u organizaciji Shopper’s Mind Hrvatska i Jeftinije.hr održati 28. ožujka u Zagrebu. Iskoristite zadnju priliku i osigurajte svoje mjesto, jer je konferencija svake […]The post Ne propustite zadnju priliku za prijavu na konferenciju Ecommerce Day 2018! appeared first on Stratego.hr.
  - 20 Mar 18, 10:51pm -
 • Mirko Logožar otkriva kako napraviti uspješnu crowdfunding kampanju
  “Ideja sama po sebi ne znači ništa, to je obična misao u glavi kao i svaka druga. Ideja koja je praćena akcijom postaje projekt koji se potencijalno može razviti u biznis jednog dana. Ključno je poduzimati stvari, bez previše priče”, kaže Mirko Logožar, osnivač Eat Differenta i začetnik projekta Ostaše iza kojeg stoji vrlo uspješno […]The post Mirko Logožar otkriva kako napraviti uspješnu crowdfunding kampanju appeared first on Stratego.hr.
  - 5 Sep 17, 8:58am -
 • Pet razloga zašto biste ipak trebali investirati svoj fond za krizne situacije
  Na Strategu smo već dosta pisali o fondu za krizne situacije kao o jednom od ključnih alata za postizanje financijske neovisnosti. Koncept je relativno jednostavan: kad počnete uvoditi reda u svoje osobne financije, prvo se morate osigurati da vas neka neočekivana situacija ne baci natrag na početak. Stoga prvo uštedite određenu svotu za hitne slučajeve […]The post Pet razloga zašto biste ipak trebali investirati svoj fond za krizne situacije appeared first on Stratego.hr.
  - 24 Jul 17, 1:05pm -
 • 10 malih trikova za svakodnevne uštede
  Kupovina stana, automobila, vjenčanje… to su veliki troškovi koji vas čekaju u životu. Ali što je s malim stvarima, kako uštedjeti za njih? Svakodnevne uštede su odgovor na to pitanje, a ovo je deset malih trikova kojima ih možete postići. 1. Postavite ciljeve za svoju štednju Možda ne štedite za nešto veliko, nego samo želite, […]The post 10 malih trikova za svakodnevne uštede appeared first on Stratego.hr.
  - 2 May 17, 11:24am -
 • U veoma uspješnoj godini, Udruženje stranih ulagača udvostručilo članstvo
  U Zagrebu je održana glavna skupština Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (FIC) na kojoj su predstavljeni rezultati rada Udruženja u 2016. godini. Rezultate su predstavili predsjednik Mladen Fogec i glavni tajnik Igor Zgrabljić koji je ovim putem istaknuo dvostruki porast broja članova u odnosu na 2015. godinu, uz niz uspješno realiziranih projekata koji su bili […]The post U veoma uspješnoj godini, Udruženje stranih ulagača udvostručilo članstvo appeared first on Stratego.hr.
  - 9 Mar 17, 9:01am -
 • Znanost je potvrdila: ‘snježna gruda’ je najbolja metoda za izlazak iz dugova
  Najzaduženiji građanin Republike Hrvatske dužan je 403 milijuna kuna. Nadamo se da vaša osobna situacija s financijama nije tako loša. (Ako ste vi taj, javite se na mail redakcije, rado bismo porazgovarali.) Više od 300 tisuća građana zbog dugova je blokirano, a i oni koji nisu blokirani često imaju teškoća s isplatom ili daju većinu […]The post Znanost je potvrdila: ‘snježna gruda’ je najbolja metoda za izlazak iz dugova appeared first on Stratego.hr.
  - 28 Feb 17, 6:00am -

Poslovni.hr

Geek.hr

 • Ne, 5G tehnologija nije izazvala koronavirus!

  Ne, 5G tehnologija nije izazvala koronavirus!

  Kako koronavirus sve više prekriva planetu, tako se šire i glasine o tome što ga je prouzrokovalo. Sve popularnija teorija na društvenim mrežama glasi da je nova 5G tehnologija uzročnik ove bolesti. To je potpuno pogrešno – radio valovi ne stvaraju viruse!. Američka pjevačica Keri Hilson, koja ima 4,2 milijuna pratitelja na Twitteru, već nekoliko […]
  - 9 days ago 21 Mar 20, 1:38pm -
 • Spas u posljednji čas: Kako su 3D printeri pomogli stotinama zaraženih koronavirusom

  Spas u posljednji čas: Kako su 3D printeri pomogli stotinama zaraženih koronavirusom

  Bolnica u Bresciji, koja na odjelu intenzivne njege trenutno ima 250 pacijenata zaraženih koronavirusom, suočila se s nedostatkom ventila za respiratore. Zbog toga joj je u pomoć priskočila talijanska tvrtka Isinnova, koja se bavi 3D printanjem. Isinnova je dizajnirala i isprintala 100 ventila, koji služe kao veza između pacijenata i stroja za održavanje disanja. Ventili […]
  - 12 days ago 18 Mar 20, 11:44am -
 • VIDEO: Gradi se najmanja nuklearka na svijetu, radit će kao jedna velika baterija

  VIDEO: Gradi se najmanja nuklearka na svijetu, radit će kao jedna velika baterija

  Moći će raditi gotovo samostalno (bez tima operatora ili potrebe za punjenjem goriva) dva desetljeća jer radi kao dugotrajna baterija.
  - 22 days ago 8 Mar 20, 6:17pm -
 • SpaceX šalje milijunaše na Međunarodnu svemirsku postaju: Cijena je brutalna, jedno mjesto je već rezervirano

  SpaceX šalje milijunaše na Međunarodnu svemirsku postaju: Cijena je brutalna, jedno mjesto je već rezervirano

  Iako to nije prvi put da će privatne osobe posjetiti i provesti neko vrijeme na ISS-u, ova je misija važna jer je riječ o prvom putovanju napravljenom u potpuno privatnom aranžmanu, bez NASA-e. Ovo bi desetljeće, među inim, mogao obilježiti i porast svemirskog turizma. SpaceX Elona Muska prošlog je mjeseca s kompanijom Space Adventures dogovorio slanje četiriju […]
  - 24 days ago 6 Mar 20, 5:54pm -
 • NASA će komunicirati s astronautima na Marsu pomoću lasera

  NASA će komunicirati s astronautima na Marsu pomoću lasera

  NASA-ina misija na Mars je planirana za 2030. godinu, a ova američka svemirska agencija trenutno radi na velikom unapređenju komunikacijskog sistema. Dosad je NASA uglavnom koristila radio valove za komunikaciju Zemlja-svemir, a sada će se osloniti na lasere. Deep Space Network (DSN) mreža će dobiti novi “tanjur”, odnosno antenu za poboljšane laserske signale. Ovaj veoma […]
  - 44 days ago 15 Feb 20, 8:00pm -
 • Teheran predstavio svog najnaprednijeg humanoidnog robota do sada

  Teheran predstavio svog najnaprednijeg humanoidnog robota do sada

  Eksperti sa Sveučilišta u Teheranu prije nešto više od 10 godina predstavili su prvu verziju robota po imenu Surena. Nešto malo poslije toga i verziju Surena II koja je mogla i hodati, dok se 2015. godine pojavila i Surena III. Pet godina kasnije ekspertni tim predstavio je i Surenu IV – novog robota koji je […]
  - 45 days ago 14 Feb 20, 8:02pm -
 • Američki će piloti uskoro moći upravljati s više zrakoplova odjednom

  Američki će piloti uskoro moći upravljati s više zrakoplova odjednom

  Američki će piloti uskoro moći upravljati s više zrakoplova odjednom, nakon nedavnih testiranja u bazi mornaričkog zrakoplovstva blizu Washingtona, objavila je u utorak tvrtka Boeing. “Boeing i mornarica uspješno su daljinski upravljali s dva Growlers EA-18G kao da su dronovi koristeći treći Growler kao kontrolnu sobu za prva dva”, priopćio je proizvođač zrakoplova. Prva dva zrakoplova […]
  - 54 days ago 5 Feb 20, 1:58pm -
 • Mislite da vas je netko blokirao na WhatsAppu? Evo kako to lako provjeriti

  Mislite da vas je netko blokirao na WhatsAppu? Evo kako to lako provjeriti

  Nikome nije drago završiti na nečijoj block listi, ali ponekad je još gore pitati se je li vas netko blokirao. Srećom, postoje lagani načini da provjerite je li vas netko blokirao na WhatsAppu, piše Business Insider. Ako sumnjate da vas je neka osoba blokirala, prvo što biste trebali napraviti je pogledati kad je osoba zadnji […]
  - 61 days ago 29 Jan 20, 6:25pm -
 • Boeing planira prvi pokusni let aviona 777X ovaj tjedan

  Boeing planira prvi pokusni let aviona 777X ovaj tjedan

  Boeing planira provesti prvi pokusni let zrakoplova 777X ovaj tjedan, javlja Reuters pozivajući se na obaviještene izvore. Pokusni let bio je planiran za četvrtak ili petak u komercijalnoj bazi Boeinga izvan Seattlea, ovisno o vremenskim uvjetima. Međutim, let se nije mogao realizirati danas zbog loših vremenskih uvjeta. – Odgađamo prvi let aviona 777X koji je […]
  - 67 days ago 23 Jan 20, 7:13pm -
 • Njemačko ministarstvo vanjskih poslova zna kako “zavesti s četiri riječi”

  Njemačko ministarstvo vanjskih poslova zna kako “zavesti s četiri riječi”

  Njemačko ministarstvo vanjskih poslova obrisalo je spornu objavu na Twitteru, na kojoj je pisalo “zavedite nekoga s četiri riječi“. “Vaša je viza odobrena“, točan je odgovor na zagonetku ministarstva vanjskih poslova. Nisu svi ocijenili tu šalu smiješnom pa je službeni Twitter njemačkog ministarstva vanjskih poslova na engleskom izbrisao objavu i ispričao se kasno u četvrtak. […]
  - 73 days ago 17 Jan 20, 11:26am -
 • Munja zarobljena u staklu

  Munja zarobljena u staklu

  Ovaj fenomen poznat je pod nazivom Lichtenbergova figura, a nastaje kada električni naboj, poput munje, udari u neki materijal i postane zarobljen u njemu. Taj materijal može biti napravljen od bilo kojeg izolirajućeg materijala – staklo, akril ili pak ljudsko meso. Izolatori su slabi vodiči električne energije pa kako natjerati munju da udari u takav […]
  - 82 days ago 8 Jan 20, 5:02am -
 • Rover ”Curiosity” prošle su godine od uzbudljivog slijetanja na Mars

  Rover ”Curiosity” prošle su godine od uzbudljivog slijetanja na Mars

  Vrijeme leti, na Marsu kao i na Zemlju. Prošlo je osam godina otkako je NASA-in rover Curiosity stigao na Crvenu planetu, i to u mučnom i naizgled nevjerojatnom manevru koji je ljude širom svijeta zalijepio za ekrane telefona i prijenosnih računala. U noći 5. kolovoza 2012, nebeska dizalica s raketnim pogonom spustila je „Curiosity“ na […]
  - 86 days ago 4 Jan 20, 12:53pm -
 • Steve Jobs

  Steve Jobs

  Steve Jobs bio je svjetski poznati osnivač i glavni izvršni direktor ”Apple Inc”, američke multinacionalne tvrtke koja projektira i prodaje elektroniku, softver i osobna računala. Steve Paul Jobs rođen je 24. veljače 1955. u Kaliforniji. Biološki roditelji su ga dali na posvajanje, a posvojili su ga Steve i Paula Jobs. Od rane dobi Steve se […]
  - 86 days ago 4 Jan 20, 12:48pm -
 • Izumitelji GPS-a

  Izumitelji GPS-a

  GPS je postao tako neizostavan dio suvremenog života da smo gotovo postali ovisni o njemu. Ovaj izum se polako i postojano uvukao u naše automobile, brodove, zrakoplove, kamere, građevinsku opremu, poljoprivredne strojeve, prijenosna računala i, naravno, pametne telefone. A ipak, nedostaje konsenzus oko toga tko bi trebao biti zaslužan za njegovo stvaranje. Najmanje četiri različite […]
  - 86 days ago 4 Jan 20, 12:42pm -
 • Uskoro će se svjetlost koristiti umjesto žica u računalima

  Uskoro će se svjetlost koristiti umjesto žica u računalima

  Svjetlost je mnogo, mnogo bolji prenosnik podataka nego što je struja žicama, no ostvarivanje te ideje u praksi je pomalo problematično. Tim inženjera nedavno je predstavio novi uređaj koji se zove „optička veza”, načinjen od silikona koji se može savijati pod pravim kutem, što je važan korak prema zamjeni žica u računalu s optikom. Istraživanje […]
  - 88 days ago 2 Jan 20, 2:05pm -

CentarZdravlja.hr

 • Briga o mentalnom zdravlju: što je biofeedback i neurofeedback?

  Briga o mentalnom zdravlju: što je biofeedback i neurofeedback?

  Kada sam prvi put čula za neurofeedback i pitala što je to dobila sam odgovor: "To ti je vrsta biofeedbacka." Stvarno?! Ako ne znam što je neurofeedback, kako ću znati što je biofeedback? S obzirom na moje znanje engleskog jezika shvatila sam da ima nekakve veze s povratnom informacijom...
  - -
 • Ove osnovne namirnice su svi kupili, pogledajte jednostavne recepte s istima!

  Ove osnovne namirnice su svi kupili, pogledajte jednostavne recepte s istima!

  Brojni građani u strahu su od karantene pa se na vrijeme žele opskrbiti osnovnim namirnicama, kako narednih dana ne bi morali nepotrebno napuštati svoje domove i izlagati se potencijalnoj zarazi. No, mnogi građani ne razmišljaju ima li na hrvatskim skladištima dovoljno zaliha i hoće li se njihovi sugrađani moći također opskrbiti, a u ovakvim trenutcima briga za druge je itekako potrebna...
  - -
 • Koronavirus mjere: što kad vam pranje i dezinficiranje ruku uništi kožu?

  Koronavirus mjere: što kad vam pranje i dezinficiranje ruku uništi kožu?

  S izbijanjem COVID-19, epidemije koronavirusa, stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potiču sve da jako često peru ruke, a s češćim pranjem ruku koža postaje suha i ispucala. No, upute se moraju poštovati jer pranje ruku štiti od koronavirusa, a ovi savjeti će vam pomoći da zaštitite kožu na rukama...
  - -
 • Kako sačuvati namirnice svježima za vrijeme izolacije od koronavirusa?

  Kako sačuvati namirnice svježima za vrijeme izolacije od koronavirusa?

  Kako su svi zbog epidemije koronavirusa osuđeni na izolaciju, vjerojatno ste se opskrbili zalihama hrane da ne morate stalno izlaziti i riskirati zarazu koronavirusom. Iako su najpopularnije namirnice one koje mogu dugo stajati, ne razmišljajući o roku trajanja, neki su kupili previše svježe hrane koja bi mogla propasti...
  - -
 • Napad panike: kako se smiriti i kako pomoći osobi koja ga ima?

  Napad panike: kako se smiriti i kako pomoći osobi koja ga ima?

  Ako ste ikad doživjeli napadaj panike, onda vrlo dobro znate kako on izgleda. Javljaju se poteškoće s disanjem, ubrzani otkucaji srca, napetost u mišićima i vrtoglavica. Osim fizičkih simptoma, prisutni su i oni zastrašujući psihički - negativne misli, snažan strah od gubitka kontrole i bojazan za zdravlje...
  - -
 • Briga o mentalnom zdravlju: što je sram i u kojoj se dobi počinje javljati?

  Briga o mentalnom zdravlju: što je sram i u kojoj se dobi počinje javljati?

  Sram. Kako teško zvuči ta riječ. Nekako prožimajuće teško. A sram i jest takav - prožima cijelo ljudsko biće. Nema toga što osoba uradi (ili propusti uraditi) gdje se taj nesretni sram neće pojaviti. Tako nas je sram kad napravimo pogrešku, ali i kad nešto dobro ili predobro napravimo...
  - -
 • Potres u Zagrebu stvorio dodatnu paniku: evo što trebate činiti za vrijeme potresa!

  Potres u Zagrebu stvorio dodatnu paniku: evo što trebate činiti za vrijeme potresa!

  Jak potres magnitude 5.5 prema Richteru pogodio je jutros šire područje grada Zagreba. Potres je zabilježen u 6 sati i 24 minute, a osjetio se i u Rijeci, Varaždinu, Sisku i Slavonskom Brodu, a navodno se osjetio i u Gorskom kotaru.Jutros u 6:24 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom kod Markuševca kod Zagreba...
  - -
 • Uvedene nove mjere zaštite od širenja epidemije koronavirusa

  Uvedene nove mjere zaštite od širenja epidemije koronavirusa

  Ljekarnici će od subote moći provjeriti je li pacijentima propisana samoizolacija!Zbog povećanog broja građana koji ne slijede preventivne mjere ponašanja vezane uz korona virus, Hrvatska ljekarnička komora postrožila je kontrolu pacijenata u ljekarnama...
  - -
 • Zašto su nam djeca pretila i što nam je činiti?

  Zašto su nam djeca pretila i što nam je činiti?

  Jeste li ikada razmišljali o tome kako smo odrasli u kulturi gdje se za dobro ponašanje dijete nagrađuje čokoladom i suprotno, za loše kažnjava oduzimanjem ili zabranom slatkiša.Vjerujem da ste često i sami bili u situaciji u kojoj ste rekli ili čuli izjave poput ovih “Budi dobar dobra i dobit ćeš čokoladu”, ili pak, “Ako ne budeš dobar/dobra danas nema sladoleda”...
  - -
 • VIDEO – Gordana Radovan Turković: saznajte kako pravilno prati zube

  VIDEO – Gordana Radovan Turković: saznajte kako pravilno prati zube

  Jeste li sigurni da znate kako pravilno oprati zube i koliko ih je često potrebno prati? Poražavajuće statistike govore da hrvati rijetko peru zube, mnogi od njih tek jednom u 5 dana. Srećom, mr.sc.dr.med.dent Gordana Radovan Turković otkriva da stvari ipak idu na bolje i da mnogi ozbiljno shvaćaju brigu o svojim zubima...
  - -

matrixworldhr.com

 • novoZaboravljene povijesne fotografije – 39. dio

  Zaboravljene povijesne fotografije – 39. dio

  Autor: Ljubica Šaran Zatvoreni ste u kući ili stanu, radite od doma, djeca vam “skaču po glavi”, vani je lijepo vrijeme, a vi u “zatvoru”. Što bi vam pomoglo da se osjećate […]
  - 20 hours ago 29 Mar 20, 5:55pm -
 • Težina lanaca – nekada i sada

  Težina lanaca – nekada i sada

  Rijetko kada imamo priliku vidjeti dobre dokumentarce koji pokazuju svu nesreću na prostoru bivše države, a da pri tom ostanu neokaljani virusima religiozne i nacionalne mržnje. Još manje imamo priliku vidjeti ozbiljne uratke koji se bave malim, običnim čovjekom na brdovitom zapadnom Balkanu koji stenje i šuti zadnjih trideset godina dok mu se novčanik harači, srce para, a mozak ispire - serija dokumentarnih filmova pod nazivom "Težina lanaca" se bavi upravo takvim ljudima na našim prostorima.
  - 2 days ago 28 Mar 20, 6:08pm -
 • Prijedlog za ekonomski korisnu eutanaziju

  Prijedlog za ekonomski korisnu eutanaziju

  U punom jeku novo proglašene svjetske epidemije koronavirusom, ukratko, očekivali smo svašta: strah, pa je stigla i karantena i zatvaranje međunarodnih granica, kaos, štete na burzama…. Ipak, čini se da su i neke druge zmije ispuzale ispod kamena. Najnoviji hit je svakako teksaški guverner Dan Patrick (69), koji je izjavio kako sve bakice i djedovi poput njega nikako ne žele žrtvovati ekonomiju države u korona krizi i svi se trebaju vratiti na posao. Dalje, kako navodi USA Today, Patrick tvrdi da bake i djedovi nikada ne bi žrtvovali ekonomsku budućnost svojih unuka, te da bi u svakom trenutku zamijenio svoje šanse za preživljavanje za to da bi "Amerika koju svi vole ostala i dalje ista za njihovu djecu i unuke".
  - 3 days ago 27 Mar 20, 9:34pm -
 • Humor u doba korone 3. dio

  Humor u doba korone 3. dio

  Ljudi su po prirodi društvena bića i teško se nose s izolacijom. Koronavirus je po mnogočemu pritisnuo mnoge dugmiće u našem kolektivnom biću. Neki su se prepustili panici, neki brizi, a neki su prihvatili stanje takvo kakvo jeste te su se od svega odlučili obraniti humorom.
  - 4 days ago 26 Mar 20, 8:40pm -
 • Jesmo li izgubili empatiju u doba koronavirusa?

  Jesmo li izgubili empatiju u doba koronavirusa?

  Jednoga dana u budućnosti ovo doba će se zvati "doba koronavirusa". Kako tvrde političari i mediji, a i logično je zaključiti da će posljedice biti ogromne, u svakom smislu te riječi. No, ovo doba biti će poznato po još nečemu, fenomenu krda koji se okreću protiv svoje vrste, drugog čovjeka. Mediji izvještavaju o velikom broju prekršitelja izolacije a društvene mreže su prepune komentara u kojima se traži da se kazneno gone sve one koji krše karantenu, čak i ako se radi o nužnosti.
  - 4 days ago 26 Mar 20, 8:50am -
 • Spontanost naspram iskrenosti

  Spontanost naspram iskrenosti

  Ako smo spontani, onda smo i iskreni. Mnogi ljudi koriste ovu zabludu kao opravdanje za svoje postupke i izrečene riječi iako pri tome puno puta povrijede ljude oko sebe. U knjizi Ouspenskog Četvrti put autor raščlanjuje četiri stanja svijesti, jedno kad spavamo, drugo kad smo "budni" - kad govorimo, slušamo, čitamo, pišemo itd. Treće stanje je samosvijest za koju misle da ju posjeduju konstantno, iako onog trenutka kad kažemo da smo svjesni, u drugom trenutku prestanemo pamtiti i nismo svjesni. Četvrto stanje je stanje objektivne svijesti, za koje Ouspensky tvrdi da se do njega može doći preko samosvijesti. Ako ste imalo svjesni i samokritični možete li onda ikad tvrditi da ste spontani i iskreni, ili je to samo mehaničko i nesvjesno izražavanje vlastite ličnosti?
  - 5 days ago 25 Mar 20, 9:56am -
 • Koriste li američki političari koronavirus kako bi se dodatno ograničile građanske slobode – pitanje Rona Paula

  Koriste li američki političari koronavirus kako bi se dodatno ograničile građanske slobode – pitanje Rona Paula

  Jedan od najdugovječnijih američkih političara i osnivatelj Instituta za mir i napredak - Ron Paul se zapitao koriste li američki političari pandemiju koronavirusa kako bi se dodatno ograničile građanske slobode.
  - 6 days ago 24 Mar 20, 3:43pm -
 • Humor u doba korone 2. dio

  Humor u doba korone 2. dio

  Doma ste, sa ogromnim zalihama toaletnog papira, ne smijete izaći iz kuće/stana, ne smijete otići do susjede na čašicu/kavicu razgovora, internet šteka, žena/muž vas gnjavi, djeca kmeče, dakle problema preko glave. Mi vam predlažemo da se zatvorite u jednu sobu, ionako trebate paziti na razmak, i zaronite u humorističnu perspektivu na koronavirus.
  - 7 days ago 23 Mar 20, 11:25am -
 • Kad jezik postane oružje masovnog uništenja – život u Mordoru

  Kad jezik postane oružje masovnog uništenja – život u Mordoru

  Autor: Ljubica Šaran Riječi koje čujemo mogu snažno utjecati na naš život, čak i do te mjere da zaboravimo na kritičko razmišljanje i moralne vrijednosti. Snažnim i upečatljivim govorima su brojni diktatori […]
  - 9 days ago 21 Mar 20, 9:38pm -
 • Znanstvene studije o vitaminu C u borbi protiv različitih bolesti – zapostavljena snaga prirode

  Znanstvene studije o vitaminu C u borbi protiv različitih bolesti – zapostavljena snaga prirode

  Dr. Linus Pauling se smatra jednim od najvažnijih svjetskih znanstvenika, za objavu preko 1.200 znanstvenih radova i doprinos svjetskoj znanosti i miru u svijetu dobio je dvije Nobelove nagrade. Krajem života posvetio se istraživanjima vitamina C te je zaključio kako se visokim dozama ovoga vitamina mogu liječiti mnoge bolesti. Njegova istraživanja je nastavio dr. Irving Stone, a Institut Linus Puling sveučilišta Oregon dan danas objavljuje najvažnije svjetske studije o učincima vitamina C na različite bolesti. Ovaj članak je posvećen potvrđenim znanstvenim istraživanjima koja su prošla provjeru znanstvene zajednice objavljenima u respektabilnim znanstvenim žurnalima o tretmanima protiv bolesti kao što su rak, upale pluća, koronavirus itd.
  - 9 days ago 21 Mar 20, 12:45pm -
 • novoMacina trava čaj za ženske menstrualne tegobe i plodnost!
  Bašta Balkana MagazinMacina trava čaj za ženske menstrualne tegobe i plodnost!U velikim dozama, macina trava može izazvati nepravilan rad srca, tako da ljudi sa srčanim problemima treba da konsultuju lekara pre upotrebe ove biljke u lekovite svrhe.Macina trava čaj za ženske menstrualne tegobe i plodnost!Priroda na Dar
  - 4 hours ago 30 Mar 20, 10:00am -
 • novoŠta je paradontopatija, kako se leči i šta je izaziva?
  Bašta Balkana MagazinŠta je paradontopatija, kako se leči i šta je izaziva?Pored karijesa, paradontopatija predstavlja jedno od najčešćih zubnih oboljenja koje se javlja kod odraslih. Mogu je izazvati brojni faktori.Šta je paradontopatija, kako se leči i šta je izaziva?Stefan Krstić
  - 7 hours ago 30 Mar 20, 7:00am -
 • novoDunja Petrić: Raskorak u privlačnosti
  Bašta Balkana MagazinDunja Petrić: Raskorak u privlačnostiU ranim dvadesetim godinama sam bila privlačna jer sam izgledala starije od svoje generacije i to se dopadalo muškarcima u izvesnim godinama.Dunja Petrić: Raskorak u privlačnostiRedakcija Magazina
  - 11 hours ago 30 Mar 20, 3:00am -
 • novoMihail Ščelkanov, virusolog: Zdravstvo SAD i Evrope kao u 18. veku
  Bašta Balkana MagazinMihail Ščelkanov, virusolog: Zdravstvo SAD i Evrope kao u 18. vekuVirusolog Mihail Ščelkanov govorio je koliko su zdravstveni sistemni Amerike i Evrope nespremni za izlazak na kraj sa nepoznatim oblicima virusa.Mihail Ščelkanov, virusolog: Zdravstvo SAD i Evrope kao u 18. vekuRedakcija Magazina
  - 20 hours ago 29 Mar 20, 6:11pm -
 • novo„Vesela udovica“ zabranjena u Crnoj Gori i posle više od 100 godina
  Bašta Balkana Magazin„Vesela udovica“ zabranjena u Crnoj Gori i posle više od 100 godinaMuzičko-scensko delo "Vesela udovica", koje obrađuje teme iz Crne Gore, čitav vek se zbog zabrane nije pojavilo na scenama u toj državi.„Vesela udovica“ zabranjena u Crnoj Gori i posle više od 100 godinaRedakcija Magazina
  - 23 hours ago 29 Mar 20, 3:00pm -
 • Legalizacija eutanazije u Nemačkoj je preporod Hitlerovog nasleđa
  Bašta Balkana MagazinLegalizacija eutanazije u Nemačkoj je preporod Hitlerovog nasleđaMitropolit volokolamski Ilarion smatra da se najnovijom odlukom Ustavnog suda Nemačke da se u toj državi dozvoli legalizacija eutanazije vraća vreme nacizma.Legalizacija eutanazije u Nemačkoj je preporod Hitlerovog nasleđaRedakcija Magazina
  - 1 day ago 29 Mar 20, 10:00am -
 • Mitropolit Amfilohije: Ova nevolja u nama budi ljubav prema Bogu i drugima
  Bašta Balkana MagazinMitropolit Amfilohije: Ova nevolja u nama budi ljubav prema Bogu i drugimaNa liturgiji u manastiru Ostrog, mitropolit Amfilohije poručio je da ljubav prema Bogu i drugim ljudima u nama budi i pošast koronavirusa.Mitropolit Amfilohije: Ova nevolja u nama budi ljubav prema Bogu i drugimaRedakcija Magazina
  - 1 day ago 29 Mar 20, 7:00am -
 • Molitva rumunskog patrijarha Danila protiv koronavirusa
  Bašta Balkana MagazinMolitva rumunskog patrijarha Danila protiv koronavirusaMolitva rumunskog patrijarha Danila usmerena je za izbavljenje svakog vernika i spas njegovih najmilijih u borbi protiv koronavirusa.Molitva rumunskog patrijarha Danila protiv koronavirusaRedakcija Magazina
  - 1 day ago 29 Mar 20, 3:00am -

Alter.plus

 • Imunitet se može zaštititi prehranom – evo što ga jača!
  Imunitet se može ojačati pravilnom prehranom pa ovdje pročitajte neke znanstvene činjenice koje to potvrđuju. Određene hranjive tvari igraju važniju ulogu u jačanju imunološkoga sustava od drugih. Ovdje opisujemo neke takve tvari koji će vam sačuvati imunološki sus­tav u dobroj formi i ojačati ga kada će se morati boriti protiv bolesti. Beta-karoten, koji spada u […]
  - 4 days ago 26 Mar 20, 7:10pm -
 • Corona virus – novi simptom ove bolesti zove se “anosmija”
  Corona virus – novi simptom zove se “anosmija” i zbog nje treba također posumnjati da je netko bolestan. Uz temperaturu, kašalj i gubitak daha ovo je novi simptom zaraze koronavirusom o kojemu se još nije govorilo i na koji se nije upozoravalo! U slučaju pojave anosmije treba odmah nazvati liječnika i izbjegavati samoliječenje. Poznato je […]
  - 7 days ago 23 Mar 20, 4:32pm -
 • Darujemo vam grupni Gaia tretman na daljinu u nedjelju pred večer!
  Darujemo vam tretman protiv straha i panike, za samopouzdanje i vjeru u pozitivan ishod ove situacije, najavljuje Siniša Bobić! Gledajući i prateći svih ovih dana situaciju na ovoj našoj jedinoj planeti Zemlji, članovi Gaia grupe i ja došli smo na ideju da u nedjelju 22. 3. 2020. napravimo grupni Gaia tretman na daljinu u vremenu […]
  - 9 days ago 21 Mar 20, 10:49am -
 • Travar Antičević predlaže – jaglac, mentu, koprivu, matičnjak za jačanje
  Travar Antičević predlaže čajeve s ovim proljetnim biljem koje jača imunitet i prirodno štiti organizam od bolersti. Recimo, vjerojatno niste znali da jaglac, koji se sada kod nas već može ubrati, ima 8 puta više vitamina C od limuna! Sve ove biljke koje Antičević spominje mogu se brati u proljeće i mnoge od njih već […]
  - 12 days ago 18 Mar 20, 11:55am -
 • Kako razlikovati zarazu koronavirusom od prehlade i gripe? Brojevi za pomoć!
  Kako razlikovati zarazu koronavirusom od prehlade i gripe objavljeno je na službenim stranicama Vlade. Koji broj nazvati za pomoć? Da bi se izbjegle lažne vijesti i informacije, Vlada republike Hrvatske otvorila je posebnu stranicu za pravodobne i točne informacije o koronavirusu: https://www.koronavirus.hr/kako-razlikovati-zarazu-koronavirusom-od-prehlade-i-gripe/105 Ovdje je ta informacija u cjelosti: Simptomi zaraze koronavirusom slični su simptomima prehlade […]
  - 13 days ago 17 Mar 20, 5:55pm -
 • novoTjedni horoskop: Pripazite u komunikaciji jer su naglašeni nervoza i impulzivno ponašanje
  U vrijeme provođenja nužnih mjera socijalne distance imat ćete inspiraciju za nalaženje novih načina povezivanja s drugima. No i u takvim oblicima komunikacije bit će potrebno pripaziti jer su naglašeni nervoza i nepredvidljivost.
  - 3 hours ago 30 Mar 20, 11:25am -
 • novoSitnice zbog kojih ćete se osjećati još bolje kod kuće
  Kad smo suočeni s preprekom, kao što je ova ozbiljna s kojom se sada susrećemo, umjesto razmišljanja o tome kako bi se stvari mogle pogoršati, promišljanje o pozitivnim koracima koje možemo poduzeti, podići će našu razinu sreće.
  - 5 hours ago 30 Mar 20, 8:33am -
 • novoWWF poziva na virtualni Sat za planet Zemlju
  Danas se obilježava Sat za planet Zemlju, najveća globalna volonterska akcija za očuvanje planeta. Priključite se akciji gašenjem svjetla u 20.30 sati!
  - 6 hours ago 30 Mar 20, 8:32am -
 • novoPretplatite se na Elle i uživajte u čitanju modnog magazina u sigurnosti svog doma!
  U ovim teškim trenucima kada Hrvatsku pogađa korona kriza, a građani Zagreba suočili su se i sa strahotama potresa, svi se osjećamo preplašeno i tjeskobno. Elle poziva čitateljice da ostanu doma te brinu za svoje bližnje i sebe, a u slobodno vrijeme čitaju novo travanjsko izdanje ovog modnog magazina. Pretplatite se na Elle i čitajte nas u sigurnosti svoga doma!
  - 6 hours ago 30 Mar 20, 8:32am -
 • novoKako nam sada 4711 Echt Kolnisch Wasser može pomoći
  Otkrivamo kako i zašto nam kolonjska voda 4711 Echt Kölnisch Wasser pomaže u ovim vremenima...
  - 6 hours ago 30 Mar 20, 8:32am -
 • novoStabla komuniciraju podzemnim "internetom"
  Krajnje je vrijeme, priroda nam jasno i glasno poručuje, da malo "ja" preraste u moćno "mi". Divan primjer zajednice u kojoj pojedinci međusobno komuniciraju i razmjenjuju sve što im treba naći ćemo - u šumi.
  - 6 hours ago 30 Mar 20, 8:32am -
 • novoŠto nam donosi novi broj magazina Men's Health?
  U novom broju Men's Healtha pronađite detaljan vodič za trening kod kuće i otkrijte kako pivo, jedna od omiljenijih muških "namirnica", može postati temelj ukusnih i po mišiće korisnih jela.
  - 6 hours ago 30 Mar 20, 8:32am -
 • novo12 minuta joge za ljepši dan
  Svi smo ovih dana u potrazi za kvalitetnim načinima brige o sebi i svome zdravlju. Za tjelesnu i emotivnu ravnotežu posvetite samo 12 minuta dnevno vježbanju joge. Počnite s nježnom jogijskom praksom uz naš video tutorial.
  - 6 hours ago 30 Mar 20, 8:32am -
 • novoKako jesti kao nutricionist
  Poznata australska holistička nutricionistkinja Lee Holmes obavila je opsežno istraživanje tako da vi ne morate. Prenosimo njezinih osam glavnih principa za očuvanje i poboljšanje zdravlja.
  - 6 hours ago 30 Mar 20, 8:32am -
 • novoAnđeoska poruka za ponedjeljak 30.3.2020.
  „Gajim posebnu pobožnost prema Anđelu čuvaru”, napisao je davno papa Ivan Pavao Drugi. „Još sam od djetinjstva puno puta molio – Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog, ti me danas prosvjetljuj, čuvaj, vodi i upravljaj...” Svaka je anđeoska poruka koju vam prenosimo podsjetnik na jačanje vjere i put prema boljem životu svih nas
  - 6 hours ago 30 Mar 20, 8:32am -
 • novoŠto učiniti kada san ne dolazi na oči?
  Ako teško zaspite ili se mučite s nesanicom ovi savjeti mindfulness stručnjakinje bi vam mogli pomoći...
  - 6 hours ago 30 Mar 20, 8:32am -
 • novoSavjet Deepaka Chopre kako se nositi s trenutnom izazovnom situacijom
  Deepak Chopra smatra da je ovo prilika za sve nas da se zapitamo kako možemo poboljšati svoje stanje uma, tijela i duha, naše odnose s drugima i emocije te promisliti o svojoj svrsi u životu.
  - 7 hours ago 30 Mar 20, 7:20am -
 • novoKako prati odjeću tijekom epidemije koronavirusa?
  Dajući sve od sebe u borbi protiv koronavirusa, potrebno je promijeniti i prilagoditi se u svim područjima života, a to uključuje i pranje rublja. Potvrđeno je da se virus širi kapljičnim putem, no može li se prenositi putem odjeće?
  - 7 hours ago 30 Mar 20, 7:20am -
 • novoPridružite se besplatnom webinaru Gregga Bradena pod nazivom "Tko smo mi?"
  Odgovorom na pitanje tko smo mi, Gregg Braden, američki pisac i znanstvenik, u svijetu poznat po tome što je spojio znanost s duhovnošću, ukazuje kojim putem možemo krenuti i kako riješili najveće probleme s kojima se čovječanstvo trenutno susreće.
  - 7 hours ago 30 Mar 20, 7:20am -
 • novoAnđeoska poruka za petak 27.3.2020.
  „Gajim posebnu pobožnost prema Anđelu čuvaru”, napisao je davno papa Ivan Pavao Drugi. „Još sam od djetinjstva puno puta molio – Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog, ti me danas prosvjetljuj, čuvaj, vodi i upravljaj...” Svaka je anđeoska poruka koju vam prenosimo podsjetnik na jačanje vjere i put prema boljem životu svih nas
  - 7 hours ago 30 Mar 20, 7:20am -