vecernji.hr

tportal.hr

jutarnji.hr

dnevnik.hr


24sata.hr


index.hr

monitor.hr

 • novoRaos: HDZ-u se kao bumerang vraća Plenkovićeva krilatica “vjerodostojno”

  Raos: HDZ-u se kao bumerang vraća Plenkovićeva krilatica “vjerodostojno”

  Jandroković je htio kompromitirati Raspudića spočitnuvši mu da ima dvoje djece s dvije žene, na što je Tportal napravio popis HDZ-ovaca koji su se rastajali, samo visokorangiranih a već je povelik: Božidar Kalmeta razveden i s drugom ženom ima djecu; šibensko-kninski župan Goran Pauk ženio se tri puta, lani dobio treće dijete; bivši HDZ-ov premijer […]Raos: HDZ-u se kao bumerang vraća Plenkovićeva krilatica “vjerodostojno” - Monitor.hr.
  - 6 hours ago 26 May 20, 9:30pm -
 • novoTrump u Latinsku Ameriku šalje avione zaraženih koronom

  Trump u Latinsku Ameriku šalje avione zaraženih koronom

  Ulazak u SAD je strogo ograničen, ali zrakoplovi s osobama koje Washington prinudno vraća u njihove zemlje i dalje lete u smjeru Južne Amerike i Karipskih otoka, skupa s putnicima zaraženim koronavirusom. Trumpu kritiziraju da ovakvom bezobzirnom praksom izvozi virus u zemlje čiji zdravstveni sustavi ne mogu izaći na kraj s koronom. 50 do 75 […]Trump u Latinsku Ameriku šalje avione zaraženih koronom - Monitor.hr.
  - 7 hours ago 26 May 20, 8:30pm -
 • novoReakcije na izjavu ministra Ćorića da čita privatnu prepisku novinara
  Ako je ovo istina, onda imamo problem ozbiljniji i od recesije i od epidemije. Imamo Vladu koja špijunira svoje vlastite građane, i to novinarke i novinare. https://t.co/HbyFqDK4KX — Bojan Glavasevic (@bglavasevic) May 26, 2020 Znači; u državi koja predsjedava EU potpisnik nije što i supotpisnik, javnost slučajno saznaje da hrvatsku naftu ne šaljemo u hrvatsku […]Reakcije na izjavu ministra Ćorića da čita privatnu prepisku novinara - Monitor.hr.
  - 8 hours ago 26 May 20, 7:30pm -
 • novoSvaki drugi umirovljenik ispod praga siromaštva – prima 1.420 kuna penzije

  Svaki drugi umirovljenik ispod praga siromaštva – prima 1.420 kuna penzije

  Točno 50 posto, odnosno 575.000 umirovljenika, prima prosječnu mirovinu od svega 1.420 kuna, izračunala je Matice umirovljenika Hrvatske. Nije ni prosječna mirovina bajna – iznosi 2.523 kune, što je 37,5% prosječne neto plaće, najniže od svih europskih zemalja. Granica siromaštva u Hrvatskoj je 2.485 kuna. JutarnjiSvaki drugi umirovljenik ispod praga siromaštva – prima 1.420 kuna penzije - Monitor.hr.
  - 9 hours ago 26 May 20, 6:30pm -
 • novoCapak: Ako dođe do drugog vala korone – neće biti karantene
  Bude li drugog vala u Europi, s njime se nećemo moći boriti općom karantenom, zato što to kao društvo ne bismo mogli podnijeti, tako da se moramo pripremati za druge mjere. Organizirati poslovanje na način da što više ljudi može raditi od kuće, osigurati dovoljne količine maski za široku upotrebu, poticati lokalnu poljoprivrednu proizvodnju da […]Capak: Ako dođe do drugog vala korone – neće biti karantene - Monitor.hr.
  - 10 hours ago 26 May 20, 5:30pm -
 • novoTemperatura u Sibiru prošli tjedan – 30 stupnjeva
  Quite remarkable temperatures in western Siberia today. For example 26.4°C as north as Arctic Circle (66.6°N) and 30.1°C at 62.5°N. pic.twitter.com/nH5TDipUMk — Mika Rantanen (@mikarantane) May 21, 2020 Treći grad u Rusiji po naseljenosti Novosibirsk, u regiji Krasnojarsk te obližnje regije Omsk, Tomsk, Kemerovo i Altajsko gorje zabilježili su u prošli tjedan rekordne svibanjske temperature […]Temperatura u Sibiru prošli tjedan – 30 stupnjeva - Monitor.hr.
  - 11 hours ago 26 May 20, 4:30pm -
 • novoKontrola korone: Kafići s robotima
  'One robotic coffee to go, please.' 📕 Read more: https://t.co/pqyAYwyILd pic.twitter.com/sbuiUvFsmm — World Economic Forum (@wef) May 26, 2020Kontrola korone: Kafići s robotima - Monitor.hr.
  - 11 hours ago 26 May 20, 4:00pm -
 • novoArhitekt Galić: Obnoviti centar Zagreba novim tehnologijama i materijalima

  Arhitekt Galić: Obnoviti centar Zagreba novim tehnologijama i materijalima

  Zanimljivi prijedlozi profesora Galića s Arhitekture za diskusiju: napraviti potkrovlja od tavana; nižim zgradama dograditi etažu ili dvije; ugraditi dizala i balkone s dvorišnih strana; umjesto zabatnih zidova staviti staklene stijene i drvene panele; u svakom bloku napraviti podzemnu garažu umjesto da se subvencionira obnovu; bolnice izmjestiti u nove bolnice, a zemljišta postojećih lokacija u […]Arhitekt Galić: Obnoviti centar Zagreba novim tehnologijama i materijalima - Monitor.hr.
  - 12 hours ago 26 May 20, 3:30pm -

vijesti.rtl.hr

telegram.hr

Posao.hr

Stratego.hr

 • Najavljen zagrebački Kongres poduzetnica 2019.
  Na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi najavljen je Kongres poduzetnica jugoistočne Europe 2019., koji će se održati na Dan žena – 8. ožujka, u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba. Četvrti je to Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u ovom dijelu Europe koje, između ostalog, omogućava razmjenu iskustava, poticanje konkurentnosti […]The post Najavljen zagrebački Kongres poduzetnica 2019. appeared first on Stratego.hr.
  - 7 Mar 19, 12:46am -
 • Uručeni ugovori o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima
  Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i direktor Zagrebačkog inovacijskog centra Frane Šesnić uručili su danas prve ugovore o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima koji svoja inovativna visokotehnološka rješenja razvijaju u okviru Zagrebačkog inovacijskog centra.Ovi zajmovi znače da je Grad Zagreb napravio ono što zovemo poduzetnički eko sustav, a dio tog sustava je i funkcionalna […]The post Uručeni ugovori o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima appeared first on Stratego.hr.
  - 18 Feb 19, 11:41pm -
 • Predstavljene nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga
  Nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga danas su u prostorima Holding centra predstavili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZGH Ana Stojić Deban.  Građani od danas većinu zahtjeva za administracijom usluga, koji su uglavnom i razlozi osobnih dolazaka u poslovnice podružnica i ovisnih trgovačkih društava, mogu generirati elektronički, pristupajući putem sigurnog internetskog sučelja namijenjenog korisnicima.Identifikacija korisnika, […]The post Predstavljene nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga appeared first on Stratego.hr.
  - 26 Oct 18, 2:10pm -
 • Predstavljen novi sustav za naplatu parkinga i aplikacija ZGpark
  Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je jučer u javnoj garaži na Langovom trgu predstavio novi sustav za automatsku naplatu parkinga u Zagrebu i za centralno upravljanje javnim garažama te aplikaciju ZGpark.Pozdravljam ovaj uradak za 21. stoljeće. Prije 17 godina smo, zajedno s Tatjanom Holjevac, uveli plaćanje SMS-om. To je bilo revolucionarno. Danas smo, 17 godina poslije, […]The post Predstavljen novi sustav za naplatu parkinga i aplikacija ZGpark appeared first on Stratego.hr.
  - 17 May 18, 6:56am -
 • Ne propustite zadnju priliku za prijavu na konferenciju Ecommerce Day 2018!
  Za nešto više od tjedan dana svi će se stručnjaci s područja online trgovine skupiti na jednom mjestu – na najvećoj regionalnoj konferenciji o web kupovini Ecommerce day 2018, koja će se u organizaciji Shopper’s Mind Hrvatska i Jeftinije.hr održati 28. ožujka u Zagrebu. Iskoristite zadnju priliku i osigurajte svoje mjesto, jer je konferencija svake […]The post Ne propustite zadnju priliku za prijavu na konferenciju Ecommerce Day 2018! appeared first on Stratego.hr.
  - 20 Mar 18, 10:51pm -
 • Mirko Logožar otkriva kako napraviti uspješnu crowdfunding kampanju
  “Ideja sama po sebi ne znači ništa, to je obična misao u glavi kao i svaka druga. Ideja koja je praćena akcijom postaje projekt koji se potencijalno može razviti u biznis jednog dana. Ključno je poduzimati stvari, bez previše priče”, kaže Mirko Logožar, osnivač Eat Differenta i začetnik projekta Ostaše iza kojeg stoji vrlo uspješno […]The post Mirko Logožar otkriva kako napraviti uspješnu crowdfunding kampanju appeared first on Stratego.hr.
  - 5 Sep 17, 8:58am -
 • Pet razloga zašto biste ipak trebali investirati svoj fond za krizne situacije
  Na Strategu smo već dosta pisali o fondu za krizne situacije kao o jednom od ključnih alata za postizanje financijske neovisnosti. Koncept je relativno jednostavan: kad počnete uvoditi reda u svoje osobne financije, prvo se morate osigurati da vas neka neočekivana situacija ne baci natrag na početak. Stoga prvo uštedite određenu svotu za hitne slučajeve […]The post Pet razloga zašto biste ipak trebali investirati svoj fond za krizne situacije appeared first on Stratego.hr.
  - 24 Jul 17, 1:05pm -
 • 10 malih trikova za svakodnevne uštede
  Kupovina stana, automobila, vjenčanje… to su veliki troškovi koji vas čekaju u životu. Ali što je s malim stvarima, kako uštedjeti za njih? Svakodnevne uštede su odgovor na to pitanje, a ovo je deset malih trikova kojima ih možete postići. 1. Postavite ciljeve za svoju štednju Možda ne štedite za nešto veliko, nego samo želite, […]The post 10 malih trikova za svakodnevne uštede appeared first on Stratego.hr.
  - 2 May 17, 11:24am -
 • U veoma uspješnoj godini, Udruženje stranih ulagača udvostručilo članstvo
  U Zagrebu je održana glavna skupština Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (FIC) na kojoj su predstavljeni rezultati rada Udruženja u 2016. godini. Rezultate su predstavili predsjednik Mladen Fogec i glavni tajnik Igor Zgrabljić koji je ovim putem istaknuo dvostruki porast broja članova u odnosu na 2015. godinu, uz niz uspješno realiziranih projekata koji su bili […]The post U veoma uspješnoj godini, Udruženje stranih ulagača udvostručilo članstvo appeared first on Stratego.hr.
  - 9 Mar 17, 9:01am -
 • Znanost je potvrdila: ‘snježna gruda’ je najbolja metoda za izlazak iz dugova
  Najzaduženiji građanin Republike Hrvatske dužan je 403 milijuna kuna. Nadamo se da vaša osobna situacija s financijama nije tako loša. (Ako ste vi taj, javite se na mail redakcije, rado bismo porazgovarali.) Više od 300 tisuća građana zbog dugova je blokirano, a i oni koji nisu blokirani često imaju teškoća s isplatom ili daju većinu […]The post Znanost je potvrdila: ‘snježna gruda’ je najbolja metoda za izlazak iz dugova appeared first on Stratego.hr.
  - 28 Feb 17, 6:00am -

Poslovni.hr

Geek.hr

CentarZdravlja.hr

 • Saznajte kako zategnuti tijelo u samo 2 tjedna

  Saznajte kako zategnuti tijelo u samo 2 tjedna

  Stanite sa stopalima u širini kukova i držite utege od 2 kg težine u svakoj ruci. Ruke su savijene, dlanovi okrenuti jedan prema drugom. Savijte koljena i stanite u čučanj, kao što je prikazano na slici. Ruke podignite ravno gore iznad ramena...
  - -
 • Saznajte kako izvaditi krpelja i kako se zaštititi!

  Saznajte kako izvaditi krpelja i kako se zaštititi!

  Osim ugodnih šetnji po toplom i sunčanom vremenu u razbuđenoj prirodi, proljeće ima i manje lijepu stranu, obilježenu krpeljima.Krpelji rado borave na toplom i vlažnom području, stoga su proljeće, rano ljeto i rana jesen idealni za njihovo razmnožavanje...
  - -
 • Kako napraviti ljekoviti sirup od maslačka

  Kako napraviti ljekoviti sirup od maslačka

  Kad zažute livade, maslačak nam donese proljeće u život, no manje je poznato da je on i vrlo ljekovita biljka. Osim listova maslačka, koji se beru u rano proljeće, dok još nema cvata, i prepuni su minerala i vitamina, ljekovit je i korijen maslačka, prvenstveno blagotvoran za jetru i želudac, dok cvijet maslačka čisti i „jača“ krv te probavu, ali i pomaže kod respiratornih problema...
  - -
 • Horoskop Blizanci: osobine i karakteristike

  Horoskop Blizanci: osobine i karakteristike

  Piše: Anđelka SubašićBLIZANCI su prvi dvostruki znak zodijaka, pa osobe rođene sa suncem u ovome znaku osjećaju potrebu da se istovremeno bave s više stvari. Na svim područjima života dominira komunikativnost. Potreba za govorom i iskazivanjem mišljenja ogleda se u banalnim situacija poput javljanja u radio emisije kako bi komentirali nešto...
  - -
 • Zadnji dan Drive-In Kina na Velesajmu uz cijenu ulaznice od 20 kn

  Zadnji dan Drive-In Kina na Velesajmu uz cijenu ulaznice od 20 kn

  U petak su posjetitelji dupkom punog Drive-In Kina na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma uživali u odličnom blockbusteru Brzi i Žestoki: Hobbs & Shaw. Iako je to trebala biti posljednja projekcija ovog višednevnog uspješnog događanja, organizatori su razveselili publiku najavivši dodatnu projekciju za koju ulaznice mogu nabaviti po akcijskoj cijeni od 20 kuna!“Ali, nije kraj kad mislite da je kraj, nego kad, kao u sportu, sudac označi kraj...
  - -
 • Trbuh - vježbe snage za trbušne mišiće

  Trbuh - vježbe snage za trbušne mišiće

  Trbuh je važan dio tijela i trebalo bi više paziti i brinuti se o njemu. S obzirom na to da se najviše ističe, valja mu posvetiti posebnu pažnju. Oblikuju ga trbušni mišići s prednje strane tijela između rebrenog dijela skeleta, zdjelice i kralježnice...
  - -
 • Otkrijte zašto su šparoge tako zdrave i kako ih pripremati!

  Otkrijte zašto su šparoge tako zdrave i kako ih pripremati!

  Šparoga je jedna od onih namirnica koje se neće prve naći u vašoj košarici. Ne spada u atraktivno povrće i rijetko ćemo osjetiti želju za njihovom konzumacijom. Međutim, vrijeme je da šparogama pružite novu priliku i otkrijete njihove zanimljive zdravstvene prednosti koje jednostavno ne možete ignorirati...
  - -
 • Ovo su najgori napitci za mršavljenje koje trebate izbjegavati!

  Ovo su najgori napitci za mršavljenje koje trebate izbjegavati!

  Mnogi od nas paze što unose u organizam, broje kalorije, izbjegavaju masnu i tešku hranu, ali ne paze što piju. Odabir zdravog i hranjivog napitka može ubrzati metabolizam, ublažiti apetit i smanjiti broj unesenih kalorija.Svaki put kad popijete bocu gaziranog soka, u tijelo unosite stotine praznih kalorija...
  - -
 • Top 7 najboljih recepata s trešnjama!

  Top 7 najboljih recepata s trešnjama!

  Napokon je došla sezona ukusnih trešanja, koje prema novim istraživanjima imaju brojne zdravstvene prednosti.Redovita konzumacija trešanja smanjuje rizik nastanka bolesti srca, smanjuje kronične upale u tijelu, reguliraju kolesterol, tjelesnu težinu i masti...
  - -
 • Ova osvježavajuća biljka koju svi koriste potiče mršavljenje i rad probave!

  Ova osvježavajuća biljka koju svi koriste potiče mršavljenje i rad probave!

  Metvica je široko rasprotranjena biljka koja je poznata po svojem specifičnom okusu i brojnim zdravstvenim prednostima. U narodu je poznata i kao menta, paprena metvica, pepermint ili nana. Najčešće se koristi kao začin ili se od nje rade čajevi, a popularno je i eterično ulje metvice koje pomaže kod upale mišića, smanjuje stres i pomaže kod upala...
  - -

matrixworldhr.com

 • novoMuž i žena su politički nekorektne riječi – odluka Ujedinjenih naroda i propast tradicionalnih vrijednosti

  Muž i žena su politički nekorektne riječi – odluka Ujedinjenih naroda i propast tradicionalnih vrijednosti

  2018. kanadske vlasti su donijele odluku uvođenju politički korektnih nazivnika s napucima da se političari i javni radnici uzdržavaju od imenica poput majke i oca. Nakon što je preporuka zaživjela bez protesta javnosti, početkom 2019. Francuska uvodi zakon s kojim školska djeca umjesto oca i majke imaju "roditelja jedan i dva". Sredinom svibnja 2020. UN poziva sve ljude svijeta na korištenje "rodno neutralnih imenica" te da zaborave na nazivnike poput muža i žene jer su i one politički nekorektne.
  - 10 hours ago 26 May 20, 5:00pm -
 • novoČuda prirode – 19. dio

  Čuda prirode – 19. dio

  Vrijeme je za nova čuda prirode, jer proljeće je, a mnogi od nas ne smiju proviriti nosom iz zatvorenih prostora, neki jer se boje zaraze, a drugi jer se posao nagomilao do stropa. Činjenica je da prirodu ne možemo zamijeniti ničim, također je činjenica da pola sata šetnje u prirodi pokreće parasimpatički nervni sustav i opuštanje, a radite li u vrtu ili pak pustite djecu da prčkaju po zemlji i humusu, omogućavate osnaživanje imuniteta. Za one koji su blizu mora, šetnja pored mora omogućava unos joda u pluća, a jod je jedan od najvažnijih elementa za borbu s virusima, gljivicama i bakterijama.
  - 21 hours ago 26 May 20, 6:04am -
 • Fore i fazoni Dio: 291

  Fore i fazoni Dio: 291

  Autor: Ljubica Šaran Ponedjeljak je, kraj mjeseca – radnička crkavica se istopila odavno, a treba izdržati još barem desetak dana i to ako dobivate redovno plaću i ako imate veliku sreću da […]
  - 2 days ago 25 May 20, 7:55am -
 • Nenormalno je nova normala – nema povratka na staro

  Nenormalno je nova normala – nema povratka na staro

  Autor: Ljubica Šaran Dok se procjene poznatih virologa proglašavaju “lažnim vijestima“, dok se radovi priznatih molekularnih biologa ignoriraju od strane MSM-a, dotle se super bogati laici poput Billa Gatesa smatraju eventualnim spasiteljima […]
  - 3 days ago 23 May 20, 8:43pm -
 • U dva mjeseca pandemije koronavirusa najbogatiji Amerikanci zaradili 434 milijarde dolara – izvješće

  U dva mjeseca pandemije koronavirusa najbogatiji Amerikanci zaradili 434 milijarde dolara – izvješće

  Autor: Ljubica Šaran Početkom svibnja tiskovina Forbes je otkrila kako su najveći bogatuni “perjanice demokracije ” u samo tri tjedna od početka pandemije koronavirusa zaradili 282 milijarde dolara. No njihova “sjekira” je […]
  - 4 days ago 22 May 20, 7:15pm -
 • Ljetovanje u doba korone – pod povećalom Matrix Worlda

  Ljetovanje u doba korone – pod povećalom Matrix Worlda

  Autor: Ljubica Šaran Fotografija snimljena na jednoj od plaža pokazuje koliko se svijet promijenio u samo nekoliko mjeseci. U totalitarnom društvu strah se koristi kako bi se prihvatile nepopularne mjere, zahvaljujući strašenju […]
  - 5 days ago 21 May 20, 7:59pm -
 • Postoji li istina u svijetu lažnih vijesti?

  Postoji li istina u svijetu lažnih vijesti?

  Autor: Anamarija Vukojević Fake news, dezinformacija, misinformacija, netočna informacija, djelomično točna informacija. Imamo ‘fact-checkere’, aplikacije, stranice, tražilice, društvene mreže, sve je to dobro organiziran sustav koji nas brani od zločestih teoretičara zavjere. […]
  - 6 days ago 20 May 20, 5:27pm -
 • Fore i fazoni Dio: 290

  Fore i fazoni Dio: 290

  U ovom izdanju fora i fazona otkrivamo kako izgledaju bitrije nakon karantene, čemu služi Alfa, kako izgledaju mladi glasači u RH, kako kuha prosječna žena, zašto se predlaže karantena i kako izgleda kućna trauma nakon poruka kriznog stožera u stilu Pata i Mata iz "A je to" crtića.
  - 7 days ago 19 May 20, 8:00pm -
 • Kako su nas strašili – jesmo li išta naučili od pada “blizanaca” do korone?

  Kako su nas strašili – jesmo li išta naučili od pada “blizanaca” do korone?

  Tko god je propitkivao oficijelnu naraciju globalnih moćnika o događajima koji su se odvijali u zadnjih dvadeset godina se po pravilu, i sve žešće, proglašavao "teoretičarom zavjere". Dozvoljeno je isključivo dosadno i suhoparno "ponavljanje" informacija zapadnjačkih mainstream medija te rasprava unutar odobrenih parametara u skladu sa stanovištima vladajućih. Bilo kakvo odstupanje od propagande zvaničnih izvješća je postalo prijetnja, te su na scenu stupili plaćeni cenzori koji se iz petnih žila trude dokazati svoju neovisnost iako su na vlastitoj stranici objavili financijere iz dijelova vlasti i tajnih službi "velikog brata". Takva "spiritualna sirotinja" pokušava iskriviti neposrednu prošlost kako bi ovce ostale prestrašene vidljivim i nevidljivim neprijateljima. Kako bismo ukazali do kud su nas dotjerali od 2001. donosimo kronološki pregled "strašila" običnog puka.
  - 8 days ago 18 May 20, 4:58pm -
 • Iscrpljeni bumbari usnuli u cvijeću tijekom skupljanja polena

  Iscrpljeni bumbari usnuli u cvijeću tijekom skupljanja polena

  Bumbari su kukci iz obitelji pčela i kao takvi su jedni od najvažnijih oprašivača biljaka. Znanost prepoznaje preko dvije stotine vrsta ovih vrijednih debeljuškastih stvorova. Unatoč njihovoj esencijalnoj važnosti za svekoliki život planete, na njih niti ne obraćamo pažnju, a mnogi ih ubijaju samtrajući ih opasnima po život iako bumbari nisu agresivni i ne napadaju ljude osim ako se osjećaju ugroženima, na primjer kada ih zgnječimo. Kako bismo povećali razinu svijesti o važnosti ovih vrijednih kukaca objavljujemo ljupku galeriju bumbara koji su toliko iscrpljeni skupljanjem polena da su usnuli duboko zaronjeni u cvijeće s "guzama" u zraku.
  - 9 days ago 17 May 20, 9:50pm -
 • Jadranka Čavić: Epizoda
  Bašta Balkana MagazinJadranka Čavić: EpizodaStojeća je bila gledalac i slušalac. Sebe sâme. Ovo napolju je bila samo stvarno-nestvarna fizička epizoda.Jadranka Čavić: EpizodaRedakcija Magazina
  - 5 days ago 22 May 20, 3:00am -
 • Tea Obreht je Beograđanka, a zvezda američkih knjižara
  Bašta Balkana MagazinTea Obreht je Beograđanka, a zvezda američkih knjižaraTea Obreht (35) je pre deset godina napisala svoj prvi roman na engleskom jeziku koji nije njen maternji.Tea Obreht je Beograđanka, a zvezda američkih knjižaraRedakcija Magazina
  - 5 days ago 21 May 20, 6:00pm -
 • Troglomyces twitteri – prvo živo biće nazvano po Tviteru
  Bašta Balkana MagazinTroglomyces twitteri – prvo živo biće nazvano po TviteruPrvo živo biće nazvano je po Tviteru. To je parazit Troglomyces twitteri koji živi na genitalijama jedne vrste stonoga.Troglomyces twitteri – prvo živo biće nazvano po TviteruRedakcija Magazina
  - 6 days ago 21 May 20, 3:00pm -
 • Korona virus simptomi, lečenje i koje mere treba da preduzmete?
  Bašta Balkana MagazinKorona virus simptomi, lečenje i koje mere treba da preduzmete?Većina ljudi sa uobičajenom bolešću coronavirusa kod ljudi će se oporaviti sami. Međutim, možete učiniti neke stvari kako biste ublažili svoje simptome:Korona virus simptomi, lečenje i koje mere treba da preduzmete?Priroda na Dar
  - 6 days ago 21 May 20, 10:00am -
 • Hlorpirifos – pesticid koji oštećuje nervni sistem i mozak, a ima ga u mleku
  Bašta Balkana MagazinHlorpirifos – pesticid koji oštećuje nervni sistem i mozak, a ima ga u mlekuZdravstveni stručnjaci upozoravaju da se ostaci opasnog pesticida koji se zove hlorpirifos otkrivaju na određenim vrstama voća i povrća, a ima ga i u mleku.Hlorpirifos – pesticid koji oštećuje nervni sistem i mozak, a ima ga u mlekuRedakcija Magazina
  - 6 days ago 21 May 20, 7:00am -
 • Predrag Cumpf: Mreža
  Bašta Balkana MagazinPredrag Cumpf: MrežaNije osetio bol, ali su ga noge istog trena izdale. Dok se zvuk potpetica gubio u hodniku, modra tečnost osvajala je prostor oko njegovog tela.Predrag Cumpf: MrežaRedakcija Magazina
  - 6 days ago 21 May 20, 3:00am -
 • Eskobarovi nilski konji se razmnožavaju, niko ne zna šta će s njima
  Bašta Balkana MagazinEskobarovi nilski konji se razmnožavaju, niko ne zna šta će s njimaNarko-bosu Pablu Eskobaru su na vrhuncu svoje moći nabavljeni nilski konji za privatni zoološki vrt u Kolumbiji.Eskobarovi nilski konji se razmnožavaju, niko ne zna šta će s njimaRedakcija Magazina
  - 6 days ago 20 May 20, 6:00pm -
 • Inicijativa za medonosne bašte povodom svetskog dana pčela
  Bašta Balkana MagazinInicijativa za medonosne bašte povodom svetskog dana pčelaSvako ko već ima neku površinu koja ima elemente medonosne bašte može se priključiti inicijativi preko društvenih mreža i učestvovati od 1. juna do 1. septembra u nagradnom konkursu.Inicijativa za medonosne bašte povodom svetskog dana pčelaRedakcija Magazina
  - 7 days ago 20 May 20, 3:00pm -

Alter.plus

 • Plućnjak, jaglac i ljubičica za imunitet i jačanje pluća, protiv virusa.
  Plućnjak, jaglac i ljubičica rastu u proljeće i lijek su za pluća, a pritom jačaju obrambene snage organizma. Ako niste vješti u branju i pripremi ljekovita bilja, iskusni znalac Pero Antičević kaže da se s ovim biljkama ne možete zabuniti: “Kad prvi put vidite plićnjak, zapamtit ćete ga! Po dlakavim listovima koji često imaju mrlje […]
  - 12 days ago 15 May 20, 2:50pm -
 • Tretmani na daljinu – je li to moguće, kada i kako: primjer prijateljice!
  Tretmani na daljinu često izazivaju nevjericu! Mnogi ne mogu shvatiti kako djeluju energetski tretmani u osobnom kontaktu, a tek na daljinu!? Je li to doista moguće? Umjesto da vas nagovaramo da povjerujete u djelotvornost energetskih tretmana na daljinu, ovdje objavljujemo istinitu ispovijest naše čitateljice Ane koja je zbog glavobolje, visokog tlaka i drugih problema to […]
  - 12 days ago 15 May 20, 10:54am -
 • SIRUP OD MAJČINE DUŠICE s limetom – recept Mare Janković
  SIRUP OD MAJČINE DUŠICE s limetom (ili limunom) – recept preporučuje i objašnjava Mara Janković Svi recepti koje nam je poslala gospođa Janković, na Facebook stranici potaknuli su najviše dijeljenja, lajkanja i komentiranja. Vjerojatno ljudi koji ih čitaju prepoznaju da se radi o istinskoj ljubiteljici ljekovita bilja koja svoje recepte bez zadrške dijeli drugima. Ovo […]
  - 14 days ago 13 May 20, 2:45pm -
 • Kopriva i menta – kako se radi sirup objašnjava Mara Janković
  SIRUP OD KOPRIVE I MENTE – tek napravljen … Menta je ljekovita biljka koja se često koristi kod probavnih problema, a sadrži: vitamine A i C, mentol, preteču serotonina, hormona dobrog raspoloženja, ružmarinsku kiselinu. Sastojci koje ćete trebati su: otprilike 80 vrhova mlade koprive, otprilike 15 grančica mente, 4 litre vode, sok od 5 limuna, […]
  - 16 days ago 10 May 20, 5:06pm -
 • Divlji luk snižava tlak i čisti krvne žile
  Divlji luk u ovom receptu koji je Peri Antičeviću ostavila baka, travarica iz Bosne, pomaže sniziti visok tlak i holesterol koji začepljuje žile. Ovaj nam je recept poslao Paro Antičević koji godinama skuplja i prerađuje bilje, a tome ga je učila baka kada su zajedno đivjeli u selu pokraj Zenice. Danas on živi u Kninu, […]
  - 17 days ago 10 May 20, 6:53am -
 • novoVideo: Meditativna vježba koja nas spaja s mudrošću tijela
  Tijelo je mudrije no što mislimo. Kada na njega obratimo više pozornosti, kada osvijestimo gdje osjećamo svoje emocije, te jesmo li napeti, u grču ili opušteni, lakše ćemo shvatiti koje su naše potrebe i što trebamo otpustiti
  - 14 hours ago 26 May 20, 12:59pm -
 • novoTantrička numerologija: Što vam otkriva vaš broj Duše
  Broj Duše otkriva vašu suštinu, ukazuje na ono što vas čini najsretnijima ali i najjadnijima. Izračunajte svoj broj Duše i dobit ćete ključ za postizanje unutarnjeg mira i daljnji uspješan rad na sebi
  - 16 hours ago 26 May 20, 10:49am -
 • novoTantrička numerologija: Izračunajte svoju životnu svrhu
  Kundalini ili tantrička numerologija je jednostavna i korisna metoda za razumijevanje svojih prednosti i slabosti koja nam može pomoći da otkrijemo svoju životnu svrhu, da istražimo lekcije koje moramo naučiti u ovom životu i da učinkovitije koristimo svoju snagu
  - 16 hours ago 26 May 20, 10:48am -
 • novoDruga strana dohrane
  Jeste li svjesni da je dohrana puno više od uvođenja novih namirnica i okusa u djetetov jelovnik?
  - 18 hours ago 26 May 20, 8:54am -
 • novoKako prepoznati kraj veze i kada je vrijedi pokušati spasiti?
  Prekinuti vezu odmah ili se još malo potruditi? Krenuti dalje ili još jednom pokušati? Još jednom… još samo jednom? Ako se nalazite u ovakvoj nedoumici, donosimo 5 razloga zbog kojih bi odnos bilo najbolje privesti kraju i otvoriti novo poglavlje u životu
  - 19 hours ago 26 May 20, 8:41am -
 • novoTri ideje za zdrav doručak u paru
  Zato jer je doručak najvažniji obrok u danu, izdvojili smo tri jednostavna, brza i superzdrava recepta na žlicu. Nakon što ih probate poželjet ćete ih raditi svaki dan!
  - 19 hours ago 26 May 20, 8:41am -
 • novoTjedni horoskop: Čuvajte se donošenja odluka na temelju emocija
  U interakciji s drugima nastojte ne dopustiti da vas preplave emocije, no ako se to ipak dogodi, pokušajte se smiriti i ne donositi zaključke naprečac
  - 19 hours ago 26 May 20, 8:41am -
 • novoNacionalna kampanja za osnaživanja žena
  U sklopu Nacionalne kampanje, Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava „Sofija” organizira niz radionica za nezaposlene i zlostavljane žene. Prva radionica održat će se u Zagrebu, u Martićevoj 10, od 1. do 3. lipnja
  - 19 hours ago 26 May 20, 8:41am -
 • novoKako nas dobre bakterije čuvaju od stresa
  Podnošenje stresnih situacija dobrim dijelom ovisi o stanju naše crijevne flore i odnosu bakterija u crijevima. Kako holistički očuvati zdravlje crijeva, otkriva dr. Jeannette Gjurić iz zagrebačke Poliklinike Sinteza
  - 19 hours ago 26 May 20, 8:41am -
 • novoKako odabrati i koristiti kristale
  Intrigantni i iznimno privlačni, kristali stoljećima pobuđuju zanimanje. Danas se sve češće koriste i kao dio raznih terapija, a raste i broj pobornika korištenja kristala u raznim oblicima energetskog rada na sebi. Ako ste jedan od njih, donosimo savjete kako odabrati i koristiti kristale
  - 19 hours ago 26 May 20, 8:41am -
 • novoNajbolja originalna azijska jela isprobajte u Hilton Garden Innu
  Ljubitelji autentičnih azijskih specijaliteta, kao i oni koji preferiraju fusion kuhinju - neodoljivi spoje hrvatske, internacionalne i azijske hrane, u zagrebačkom restoranu hotela Hilton Garden Inn doživjet će vrhunsko gastronomsko iskustvo vrijedno povratka u ovu opuštajuću oazu usred asfalta
  - 19 hours ago 26 May 20, 8:41am -
 • novoSvakih osam godina Venera i Mars nam daju novu priliku za ljubav
  Vjerovali ili ne, uvijek postoji nova prilika za ljubav! Ciklička kretanja Venere i Marsa označavaju posebne godine našeg života u kojima ljubav ima veću snagu i važnost nego inače. U tim godinama preokreta mogu se dogoditi nove ljubavi, produbljivanje osjećaja, stvaranje ljubavnog sklada ili iscjeljivanje srca
  - 20 hours ago 26 May 20, 7:41am -
 • novoKako smanjiti stres izazvan vijestima
  Utječu li vijesti i (ne)utemeljene informacije negativno na vašu psihu, evo što savjetuju stručnjaci kako se od njih uspješno othrvati...
  - 20 hours ago 26 May 20, 7:21am -
 • Kako poboljšati kvalitetu zraka u domu
  Dok na vanjsku kvalitetu zraka ne možemo utjecati, ona u našem domu itekako ovisi o našem djelovanju. Podaci o povezanosti raznih bolesti s kvalitetnom zraka koji udišemo pale svjetlo upozorenja, stoga donosimo nekoliko prijedloga kako ga poboljšati
  - 2 days ago 25 May 20, 11:22am -
 • Bruce Lipton: Programirajte um dok spavate
  Ako stavite slušalice i slušate program o tome što biste željeli da bude istina u vašem životu dok spavate, on ide direktno u vašu podsvijest. Bit ćete uspješni jer će 95 posto dana vaš program automatski tražiti vaše želje, kaže dr. Bruce Lipton, poznati američki razvojni biolog i autor knjige Biologija vjerovanja, poznat po promicanju ideje da je moguće utjecati na ekspresiju gena. Evo što kaže o tome kako čovjek može reprogramirati um te o efektu medenog mjeseca o kojem govori u svojoj istoimenoj knjizi...
  - 4 days ago 23 May 20, 7:27am -

Novo : Internet oko

Nemojte trošiti svoju energiju na ljude koji vas odbacuju

Nemojte trošiti svoju energiju na ljude koji vas odbacuju

Nemojte trošiti svoju energiju na ljude koji vas odbacuju. Usmjerite svoj fokus, dajte svoju pažnju i pozornost na ljude koji zaslužuju. Očistite prostor nabijen negativnim emocijama koji je ostavila prošlost za šanse koje donosi budućnost i prestanite već jednom razmišljati što bi bilo da ste nešto drugo učinili, da ste nešto drugo pokušali. Ne vrijedi […]

4 razloga zašto privlačimo ljude koji nas iskorištavaju i odbacuju

4 razloga zašto privlačimo ljude koji nas iskorištavaju i odbacuju

Osjećaj da vas uzimaju zdravo za gotovo je svjesni emocionalni vapaj za pomoći. Na svjesnoj razini ne shvaćate da ste se maltretirani, ali na nesvjesnoj razini, to je ono što smatrate da “zaslužujete”. Jer ako osjećate da zaslužujete biti uzeti zdravo za gotovo jer “niste dostojni”, vi ostajete u zbunjujućem ciklusu stalnog privlačenja štetnih ljudi. […]

Srodna duša ili ne? 5 najvažnijih znakova koje trebate prepoznati!

Srodna duša ili ne? 5 najvažnijih znakova koje trebate prepoznati!

Postoji li jedna srodna duša? Ili postoji nekoliko takvih osoba koje možemo sresti u životu? Može li nam se dogoditi da nikada ne sretnemo srodnu dušu? Ili da je propustimo iako je jednom ušla u naš život? Srodna duša znači sresti se i prepoznati se, a ne upoznati se… Srodna duša je netko tko nas […]

Limun, soda bikarbona i ocat čiste sve površine

Limun, soda bikarbona i ocat čiste sve površine

Miješanjem prirodnih sastojaka s vodom nastaju ekološka sredstva za čišćenje koja možete sami napraviti kod kuće. Kombinirajte svojstva sastavnica kako biste dobili upravo ono što vam treba, a različitim mješavinama možete očistiti svoj dom od krova do podruma bez korištenja sintetskih kemikalija, piše Canadianliving. Ocat Kiselina običnog alkoholnog octa uklanja masnoću, neugodne mirise i naslage […]

KARAMEL BOMBONE: Jako neobičan dezert, napravite i uživajte

KARAMEL BOMBONE: Jako neobičan dezert, napravite i uživajte

Sastojci – 1 kg šećera – 240 ml mlijeka – 50 gr putera – 1 kašičica vanilin ekstrakta – 1 konzerva kondenzovanog mlijeka Način pripreme Puter stavite sa ekstraktom vanilije, mlijekom i šećerom u šerpu. Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Kada se šećer otopi dodajte kondenzovano mlijeko i nastavite kuhati dok […]