vecernji.hr

tportal.hr

jutarnji.hr

dnevnik.hr


24sata.hr


index.hr

monitor.hr

 • novoDječji rođendan za 15-ero djece od 499 kn!

  Dječji rođendan za 15-ero djece od 499 kn!

  Omogućite svom djetetu  dva sata zabave uz kreativnu temu po izboru slavljenika, pozivnice, tombolu, face painting i fotografije. Kreativni rođendan je nešto potpuno novo i drugačije. Koju god temu vaše dijete zaželi, ona se ispunjava. Ako vaše dijete voli Elzu i Annu ili Soy Lunu, dobiti će osmišljenu kreativnu temu rada vezanog uz crtani film/seriju, […]Dječji rođendan za 15-ero djece od 499 kn! - Monitor.hr.
  - 1 hour ago 21 Oct 19, 4:30am -
 • novoSlavenka Drakulić: Ne postoji povod za silovanje

  Slavenka Drakulić: Ne postoji povod za silovanje

  “Prvo, ne postoji povod za silovanje. Uz to, svako je silovanje dokazivanje moći i upravo je moć bit čina a ne seks, i treće, svako silovanje je zločin. Jedino je škola ovo shvatila i prijavila nasilnike, za što, posebno u ovim okolnostima, zaslužuje sve čestitke. Očito kod nas postoji ne samo balkanski model silovanja i […]Slavenka Drakulić: Ne postoji povod za silovanje - Monitor.hr.
  - 8 hours ago 20 Oct 19, 9:30pm -
 • novoEuropsko odbijanje Balkana: Igre moći Emmanuela Macrona

  Europsko odbijanje Balkana: Igre moći Emmanuela Macrona

  Davor Gjenero je objavio komentar na Al Jazeeri u kojem se osvrće na francusku blokadu pristupnih pregovora Sjevernoj Makedoniji. “Sjeverna Makedonija je trenutno država u kojoj valja prioritetno poduprijeti demokratske procese. Riječ je o jedinoj priči o uspjehu na Balkanu i zato je nedopustivo slabiti proeuropsku administraciju u toj državi, riskirati porast ili povratak ruskog […]Europsko odbijanje Balkana: Igre moći Emmanuela Macrona - Monitor.hr.
  - 9 hours ago 20 Oct 19, 8:30pm -
 • novoJelena Veljača u NU2: Činjenica je da u Zadru vlada HDZ
  “Činjenica je da je HDZ vladao u Zadru. Kao građanka mogu reći da sve vlade do sada, uključujući i SDP-ovu, imaju svoj grijeh u tome. Mislim na glorifikaciju nasilja i neadakvatnu zaštitu žrtava. Bavili su se time kako doći na vlast i održati se na vlasti”, rekla je Jelena Veljača u Nedjeljom u dva. U […]Jelena Veljača u NU2: Činjenica je da u Zadru vlada HDZ - Monitor.hr.
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 7:30pm -
 • novoBerlin uvodi moratorij na podizanje stanarina
  Vlada grada-savezne pokrajine Berlina uvodi moratorij na podizanje stanarina zbog drastičnog rasta posljednjih godina, a oporba i udruga stanodavaca oštro kritiziraju mjeru nazivajući je povratkom u socijalizam te najavljuju ustavnu tužbu. Stanarine će biti zamrznute za oko 1,5 milijuna stanova izgrađenih prije 2014. Gradonačelnik Michael Mueller kaže da zalazi na nepoznat teren.Berlin uvodi moratorij na podizanje stanarina - Monitor.hr.
  - 11 hours ago 20 Oct 19, 6:30pm -
 • novoU Egiptu otkriveno 30 novih sarkofaga
  https://www.reuters.com/article/us-egypt-archaeology-luxor/egypt-unveils-biggest-ancient-coffin-find-in-over-a-century-idUSKBN1WY0C5U Egiptu otkriveno 30 novih sarkofaga - Monitor.hr.
  - 12 hours ago 20 Oct 19, 6:00pm -
 • novoBoris Johnson poslao EU nepotpisano pismo
  Nakon što je britanski parlament donio odluku o odgodi Brexita, premijer Boris Johnson poslao je pismo EU u kojem traži odgodu, ali ga nije potpisao. Nakon toga je poslao drugo pismo, u kojem kaže da bi odgoda bila greška. BBC donosi sadržaj pisama. Oporba upozorava Johnsona da bi odbijanje prihvaćanja volje parlamenta značilo kršenje zakona. […]Boris Johnson poslao EU nepotpisano pismo - Monitor.hr.
  - 12 hours ago 20 Oct 19, 5:30pm -
 • novoMani Gotovac: Naš najveći grijeh je nemogućnost pronalaska zajedničkog života
  Mani Gotovac, koja se bori s teškom bolešću, objavila je svoj novi roman ‘Rastanak’. Roman je inspiriran njenom ljubavlju i brakom sa Željkom Senečićem, s kojim se razvela prije pet godina. “Temelj svih rastajanja je u nemogućnosti odnosa muškarca i žene, a za to nisu krivi ni muškarac ni žena. Najveći grijeh nam je priroda […]Mani Gotovac: Naš najveći grijeh je nemogućnost pronalaska zajedničkog života - Monitor.hr.
  - 13 hours ago 20 Oct 19, 4:30pm -

vijesti.rtl.hr

hr.n1info.com

telegram.hr

Posao.hr

 • Commis de Rang (m/ž)
  Poslodavac: My Fides j.d.o.oMjesto rada: Lienz,AustrijaRok za prijavu: 25.10.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 5:50pm -
 • Sous Chef (m/ž)
  Poslodavac: My Fides j.d.o.oMjesto rada: Tirol, AustrijaRok za prijavu: 25.10.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 5:49pm -
 • Monter PVC prozora (m/ž)
  Poslodavac: My Fides j.d.o.oMjesto rada: NizozemskaRok za prijavu: 25.10.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 5:48pm -
 • Zavarivač (m/ž)
  Poslodavac: My Fides j.d.o.oMjesto rada: Arnhem, NizozemskaRok za prijavu: 25.10.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 5:47pm -
 • Električar (m/ž)
  Poslodavac: My Fides j.d.o.oMjesto rada: Augsburg, NjemačkaRok za prijavu: 25.10.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 5:42pm -
 • MIG Zavarivač (m/ž)
  Poslodavac: My Fides j.d.o.oMjesto rada: Velika BritanijaRok za prijavu: 25.10.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 5:41pm -
 • Elektroinstalater (m/ž)
  Poslodavac: Alarm CentarMjesto rada: ZagrebRok za prijavu: 01.11.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 2:55pm -
 • Pomoćni/a radnik/ca u skladištu (m/ž)
  Poslodavac: Plan, obrt za posredovanje pri zapošljavanjuMjesto rada: FuldaRok za prijavu: 15.11.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 2:24pm -
 • Skladišno - transportni radnik (m/ž)
  Poslodavac: Plodine d.d.Mjesto rada: Čakovec, Čazma, Novalja, RijekaRok za prijavu: 25.10.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 1:09pm -
 • Bravar / Monter (m/ž)
  Poslodavac: RIAdria Works j.d.o.o.Mjesto rada: RijekaRok za prijavu: 18.11.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 1:08pm -

Stratego.hr

 • Najavljen zagrebački Kongres poduzetnica 2019.
  Na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi najavljen je Kongres poduzetnica jugoistočne Europe 2019., koji će se održati na Dan žena – 8. ožujka, u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba. Četvrti je to Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u ovom dijelu Europe koje, između ostalog, omogućava razmjenu iskustava, poticanje konkurentnosti […]The post Najavljen zagrebački Kongres poduzetnica 2019. appeared first on Stratego.hr.
  - 7 Mar 19, 12:46am -
 • Uručeni ugovori o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima
  Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i direktor Zagrebačkog inovacijskog centra Frane Šesnić uručili su danas prve ugovore o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima koji svoja inovativna visokotehnološka rješenja razvijaju u okviru Zagrebačkog inovacijskog centra.Ovi zajmovi znače da je Grad Zagreb napravio ono što zovemo poduzetnički eko sustav, a dio tog sustava je i funkcionalna […]The post Uručeni ugovori o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima appeared first on Stratego.hr.
  - 18 Feb 19, 11:41pm -
 • Predstavljene nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga
  Nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga danas su u prostorima Holding centra predstavili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZGH Ana Stojić Deban.  Građani od danas većinu zahtjeva za administracijom usluga, koji su uglavnom i razlozi osobnih dolazaka u poslovnice podružnica i ovisnih trgovačkih društava, mogu generirati elektronički, pristupajući putem sigurnog internetskog sučelja namijenjenog korisnicima.Identifikacija korisnika, […]The post Predstavljene nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga appeared first on Stratego.hr.
  - 26 Oct 18, 2:10pm -
 • Predstavljen novi sustav za naplatu parkinga i aplikacija ZGpark
  Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je jučer u javnoj garaži na Langovom trgu predstavio novi sustav za automatsku naplatu parkinga u Zagrebu i za centralno upravljanje javnim garažama te aplikaciju ZGpark.Pozdravljam ovaj uradak za 21. stoljeće. Prije 17 godina smo, zajedno s Tatjanom Holjevac, uveli plaćanje SMS-om. To je bilo revolucionarno. Danas smo, 17 godina poslije, […]The post Predstavljen novi sustav za naplatu parkinga i aplikacija ZGpark appeared first on Stratego.hr.
  - 17 May 18, 6:56am -
 • Ne propustite zadnju priliku za prijavu na konferenciju Ecommerce Day 2018!
  Za nešto više od tjedan dana svi će se stručnjaci s područja online trgovine skupiti na jednom mjestu – na najvećoj regionalnoj konferenciji o web kupovini Ecommerce day 2018, koja će se u organizaciji Shopper’s Mind Hrvatska i Jeftinije.hr održati 28. ožujka u Zagrebu. Iskoristite zadnju priliku i osigurajte svoje mjesto, jer je konferencija svake […]The post Ne propustite zadnju priliku za prijavu na konferenciju Ecommerce Day 2018! appeared first on Stratego.hr.
  - 20 Mar 18, 10:51pm -
 • Mirko Logožar otkriva kako napraviti uspješnu crowdfunding kampanju
  “Ideja sama po sebi ne znači ništa, to je obična misao u glavi kao i svaka druga. Ideja koja je praćena akcijom postaje projekt koji se potencijalno može razviti u biznis jednog dana. Ključno je poduzimati stvari, bez previše priče”, kaže Mirko Logožar, osnivač Eat Differenta i začetnik projekta Ostaše iza kojeg stoji vrlo uspješno […]The post Mirko Logožar otkriva kako napraviti uspješnu crowdfunding kampanju appeared first on Stratego.hr.
  - 5 Sep 17, 8:58am -
 • Pet razloga zašto biste ipak trebali investirati svoj fond za krizne situacije
  Na Strategu smo već dosta pisali o fondu za krizne situacije kao o jednom od ključnih alata za postizanje financijske neovisnosti. Koncept je relativno jednostavan: kad počnete uvoditi reda u svoje osobne financije, prvo se morate osigurati da vas neka neočekivana situacija ne baci natrag na početak. Stoga prvo uštedite određenu svotu za hitne slučajeve […]The post Pet razloga zašto biste ipak trebali investirati svoj fond za krizne situacije appeared first on Stratego.hr.
  - 24 Jul 17, 1:05pm -
 • 10 malih trikova za svakodnevne uštede
  Kupovina stana, automobila, vjenčanje… to su veliki troškovi koji vas čekaju u životu. Ali što je s malim stvarima, kako uštedjeti za njih? Svakodnevne uštede su odgovor na to pitanje, a ovo je deset malih trikova kojima ih možete postići. 1. Postavite ciljeve za svoju štednju Možda ne štedite za nešto veliko, nego samo želite, […]The post 10 malih trikova za svakodnevne uštede appeared first on Stratego.hr.
  - 2 May 17, 11:24am -
 • U veoma uspješnoj godini, Udruženje stranih ulagača udvostručilo članstvo
  U Zagrebu je održana glavna skupština Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (FIC) na kojoj su predstavljeni rezultati rada Udruženja u 2016. godini. Rezultate su predstavili predsjednik Mladen Fogec i glavni tajnik Igor Zgrabljić koji je ovim putem istaknuo dvostruki porast broja članova u odnosu na 2015. godinu, uz niz uspješno realiziranih projekata koji su bili […]The post U veoma uspješnoj godini, Udruženje stranih ulagača udvostručilo članstvo appeared first on Stratego.hr.
  - 9 Mar 17, 9:01am -
 • Znanost je potvrdila: ‘snježna gruda’ je najbolja metoda za izlazak iz dugova
  Najzaduženiji građanin Republike Hrvatske dužan je 403 milijuna kuna. Nadamo se da vaša osobna situacija s financijama nije tako loša. (Ako ste vi taj, javite se na mail redakcije, rado bismo porazgovarali.) Više od 300 tisuća građana zbog dugova je blokirano, a i oni koji nisu blokirani često imaju teškoća s isplatom ili daju većinu […]The post Znanost je potvrdila: ‘snježna gruda’ je najbolja metoda za izlazak iz dugova appeared first on Stratego.hr.
  - 28 Feb 17, 6:00am -

Poslovni.hr

 • novoRastu Bazzara Hrvatska premala, širi se na Europu
  U protekle je četiri godine bazzar.hr narastao 2821 posto, na 15,6 milijuna kuna, ove godine ciljaju barem 21.Bazzar.hr, hrvatski pandan Amazona koji nudi sve od odjeće i obuće, tehničke robe, sportske opreme, alata do igračaka za djecu, ali i onih za odrasle, je najbržerastuća hrvatska tvrtka prema Deloitteovom listi 50 najbržerastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe.Na njihovoj ljestvici "Technology Fast 50 Central Europe" ujedno je peta u ovoj regiji. U ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 8:01pm -
 • novoMlinar dva i pol puta jači od Pan-Peka
  Dva najveća pekarska igrača u novim su, stranim rukama i nastavljaju rast.Poduzetnici u pekarskoj industriji u 2018. su godini ostvarili dobit u iznosu 140,5 milijuna kuna, što je 60,3 posto više u odnosu na 2017., pokazuju podaci Financijske agencije (Fina) o poslovanju poduzetnika u pekarskoj industriji.U proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvje ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 8:00pm -
 • novoTedijev logistički centar u Sežani imat će 62.000 kvadrata
  U Sežani će biti otvoren drugi Tedijev logistički centar, prvi se nalazi u Dortmundu, gdje je sjedište kompanije.Njemački trgovački lanac Tedi, koji ima brojne trgovine u Sloveniji i Hrvatskoj, otvara veliki distribucijski centar u Sežani. Gradi ga austrijska kompanija za razvoj nekretnina Go Asset Development, a uz njega i dva veća skladišta. Tedijev logistički centar imat će površinu od 62.000 četvornih metara, a s dvije dodatne zgrade riječ je ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 8:00pm -
 • novoNjemačka potiče poslove s povratnicima u Hrvatsku
  Ministru najvažnijeg trgovinskog partnera Hrvatske predstavit će robota osječkog Gideon Brothersa.Hrvatska i Njemačka predsjedavat će Vijećem EU u narednoj godini, a u okviru priprema ministri gospodarstava dviju zemalja, koji će se susresti danas u Zagrebu, fokus žele usmjeriti na digitalizaciju u gospodarstvu.Peter Altmaier, ministar gospodarstva i energetike najsnažnije europske ekonomije, tijekom današnjeg posjeta, osim razgovora na najvišoj političkoj razini u Vladi i ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 8:00pm -
 • novoVertiv Croatia kvalitetu pronalazi na domaćem tržištu
  Zapošljavaju 234 ljudi, od čega 60 posto čine inženjeri, dok je preostalih 40 posto stručnjaka iz područja ekonomije, prava....Globalni lider na području telekom IT infrastrukture Vertiv Croatia prošli je tjedan u novim prostorima u Zagrebu predstavio odlične poslovne rezultate te najavio nova ulaganja u Hrvatskoj i regiji.Tvrtka je prodajno servisni centar za 20 zemalja, u Hrvatskoj su prisutni tek od 2017. godine, a već su prošlu zaključili s 350 milijuna ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 8:00pm -
 • novoBolje rezultate objavilo 78% tvrtki iz S&P-a 500
  Cijene dionica na Wall Streetu prošloga tjedna porasle zahvaljujući poslovnim rezultatima.Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima nekoliko kompanija i banaka, a podršku tržištu pružio je i dogovor Britanije i Europske unije o brexitu.Dow Jones ojačao je u četvrtak 23 boda ili 0,09 posto, na 27.025 bodova, dok je ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 8:00pm -
 • novoU vlasništvu žena je 34 posto obrta i petina svih hrvatskih tvrtki
  Jače podržite žensko poduzetništvo, poruka je najboljih poduzetnica u izboru Women in Adria.Od Čakovca do Pule osam žena zaslužno je za uspješne poduzetničke priče - Ksenija Vrbanić, Milena Mičić, Blaženka Mičević, Jelena Biluš, Ariana Vela, Kristina Ukalović, Maja Mesić i Kata Barišić - finalistice ovogodišnjeg izbora najboljih hrvatskih poduzetnica, koji mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria organizira peti put.Kroz 20-ak dana objavit će ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 8:00pm -
 • novoCredit Suisse uvodi negativnu kamatu
  Klijenti će plaćati 0,75 posto.Švicarska banka Credit Suisse posljednja je u nizu švicarskih banaka koje tamošnjim klijentima naplaćuju negativne kamatne stope na štedne depozite.Kako piše Reuters, klijenti iz segmenta građanstva i tvrtki koji na računima drže više od dva milijuna franaka plaćat će banci kamatu od 0,75 posto.Poslovni klijenti s depozitima iznad 10 ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 8:00pm -
 • novoU javnom sektoru sada se mogu slatko nasmijati i reći da izbora treba biti što više
  Povišice u školstvu ne rješavaju pitanje zaostalosti našeg obrazovnog sustava, ideološke podjele kojima u obrazovanju nije mjesto, kao i pitanja toaletnog papira, sapuna, klupa i namještaja. Neće spriječiti niti daljnji odlazak liječnika koji negdje drugdje još uvijek mogu dobiti puno više.Kapitulacija u prvoj od izbornih godina nekako je bila očekivana, ali s druge strane gajile su se slabašne nade kod nekih kako ona neće biti potpuna. Sada je već sasvim jasno kako se "odriješila kesa" i kako bez ozbiljnih reformskih zahvata u bilo kojem sektoru - zdravstvu, školstvu, državnoj ili lokalnoj upravi - svi mogu očekivati izdašne povišice bez obzira na svoj radni učinak.Jer da budemo u potpunosti jasni, izvlačenje učitelja, medicinskih sestara ili profesora na fakultetima u svakoj situaciji kada netko ...
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 8:00pm -
 • novoReforme i krediti budit će uspavanu ekonomiju Kine
  Lijek za najsporiji rast u 30 godina je poboljšanje poslovne i investicijske klime i uklanjanje birokratskih prepreka, smatra Peking.Azijske burze oslabile su u petak nakon podatka da je kinesko gospodarstvo poraslo u trećem tromjesečju šest posto, najslabije u gotovo tri desetljeća, priopćila je u petak kineska vlada.Rast je u trećem tromjesečju 0,2 postotna boda slabiji nego u prethodna tri mjeseca, zbog smanjene domaće potražnje i dugotrajnog trgovinskog rata sa SAD-om.Usporavanje ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika
  - 10 hours ago 20 Oct 19, 8:00pm -

Geek.hr

 • Qantas danas kreće na najduži svjetski non-stop let

  Qantas danas kreće na najduži svjetski non-stop let

  Zrakoplov i njegovi putnici bit će podvrgnuti testu naprezanja mentalne i fizičke izdržljivosti na prvom izravnom non-stop letu iz New Yorka za Sydney ovog vikenda. Na prvom od tri “superduga” pokusna leta, koje australski nacionalni prijevoznik Qantas planira ove godine, znanstvenici će pratiti učinke neprekidnog 19-satnog leta na putnike. Do 40 putnika i članova posade, […]
  - 3 days ago 18 Oct 19, 12:19pm -
 • Prošle godine dvije trećine patenata stiglo iz Azije

  Prošle godine dvije trećine patenata stiglo iz Azije

  AZIJA je prošle godine podnijela dvije trećine svjetskih zahtjeva za priznanjem patenata, zaštitnih znakova i industrijskog dizajna, objavila je Svjetska organizacija za zaštitu intelektualnog vlasništva (WIPO). Gotovo polovina od 3,3 milijuna svjetskih prijava patenata lani je stigla iz Kine. “Azija je postala svjetsko središte inovativnosti”, priopćio je čelnik WIPO-a Francis Gurry. Sveukupni broj patenata u […]
  - 3 days ago 18 Oct 19, 9:49am -
 • Zagreb: Semafor koji pješake zadubljene u ekran mobitela upozorava na crveno svjetlo

  Zagreb: Semafor koji pješake zadubljene u ekran mobitela upozorava na crveno svjetlo

  U okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu, u Zagrebu je postavljen novi tip semafora koji svjetlo baca prema nogostupu tik ispred pješačkog prijelaza kako bi crveno vidjeli i oni pješaci i biciklisti koji upravo nailaze na raskrižje ali su zadubljeni u ekrane svojih mobitela. Takav tip semafora instaliran je po prvi puta u Hrvatskoj […]
  - 9 days ago 12 Oct 19, 3:43pm -
 • Mobiteli odvlače pažnju na radnom mjestu, stručnjaci savjetuju kako to spriječiti

  Mobiteli odvlače pažnju na radnom mjestu, stručnjaci savjetuju kako to spriječiti

  Pametni mobitel se u nešto više od desetljeća uvukao u sva područja života pa i na radno mjesto. Nejasna je granica između poslovnog i privatnog života. Ne samo zbog toga što šefovi ponekad šalju e-mailove i poruke i nakon što smjena završi, već i zato što zaposlenici provode previše vremena na mobitelu za radnog vremena. […]
  - 9 days ago 12 Oct 19, 7:27am -
 • Od malih se nogu uči o Kalašnjikovu

  Od malih se nogu uči o Kalašnjikovu

  Stotine mladih Rusa ovih dana obilaze izložbu o kalašnjikovu, svjetski poznatom vatrenom oružju Stotine pripadnika ruske vojne mladeži ovih dana obilaze izložbu o vjerojatno najpoznatijem svjetskom vatrenom oružju, dok se njihova domovina priprema obilježiti stotu godišnjicu rođenja Mihaila Kalašnjikova, njegova izumitelja. Mogu napraviti selfie s automatskim oružjem Djeca iz Nacionalnog vojnog patriotskog pokreta, koji još […]
  - 12 days ago 9 Oct 19, 7:24am -
 • Huawei razvio detektor stresa kod vozača – auto će usporiti i ako nekom pokažete srednji prst

  Huawei razvio detektor stresa kod vozača – auto će usporiti i ako nekom pokažete srednji prst

  Sustav uz fiziološke reakcije na stres koje hvataju termalne kamere prepoznaje i različite geste koje koriste ljudi pod stresom Kompanija Huawei objavila je kako je uspješno patentirala “detektor stresa na cesti”, odnosno sustav prepoznavanja i mjerenja razine stresa vozača koji je integriran u unutrašnjost vozila i koji će značajno povećati razinu sigurnosti vožnje. Sustav je […]
  - 16 days ago 5 Oct 19, 7:52am -
 • Nadzor djeteta putem pametnog sata i međusobno povjerenje

  Nadzor djeteta putem pametnog sata i međusobno povjerenje

  Mnogim se roditeljima pametni sat čini kao savršena alternativa za pametni telefon kada je u pitanju nadzor djeteta, osobito pošto ude u tinejdžerske godine i krene u srednju školu. Dijete može slati i primati pozive iz skupa kontakata koje odaberu roditelji, slati i primati glasovnu poštu te pritisnuti SOS tipku koja alarmira roditelje u hitnim […]
  - 18 days ago 2 Oct 19, 7:56pm -
 • Kako nam tehnologija može pomoći da budemo anonimni na internetu?

  Kako nam tehnologija može pomoći da budemo anonimni na internetu?

  Svi korisnici interneta barem su se jednom sreli sa pojmom VPN. Međutim, mali broj ljudi zna precizno objasniti što je zapravo VPN i na koji način možemo iskoristiti sve blagodati koje on pruža. U ovom ćemo članku odgovoriti na pitanje služi li on samo naprednim korisnicima interneta ili nam svima može koristiti u svakodnevnom životu. […]
  - 28 days ago 22 Sep 19, 8:20pm -
 • EPA planira ukinuti testiranja na životinjama do 2035.

  EPA planira ukinuti testiranja na životinjama do 2035.

  Naišli su na ozbiljne kritike
  - 33 days ago 18 Sep 19, 7:20am -
 • Zbogom plombe – izumljen je gel za obnavljanje zubi

  Zbogom plombe – izumljen je gel za obnavljanje zubi

  Izumljen je gel pomoću kojeg se zubna caklina sama regenerira. Približava li se vrijeme da kažemo zbogom plombama? Ovaj nevjerojatni izum mogao bi spasiti ljude od odlaska zubaru i bušenja rupa u zubu kako bi se u njih stavila plomba, no olakšao bi život i svim ostalima koji se ne boje spomenutog procesa. Budući da […]
  - 42 days ago 9 Sep 19, 6:47am -
 • Podmornica koja proizvodi led koji se ispušta u polarna mora
  U pokušaju osmišljavanja taktike za saniranje posljedica klimatskih promjena grupa indonezijskih dizajnera predlaže izgradnju podmornica za pravljenje leda. Iste bi plovile polarnim vodama i umjesto torpeda u more ispuštale sante leda. To idejno rješenje je na nedavnom međunarodnom dizajnerskom natječaju ASA 2019 osvolilo srebrnu medalju. Flota podmornica koja led proizvodi 24 sata dnevno mogla bi […]
  - 70 days ago 12 Aug 19, 7:07am -
 • Znanstvenici uspjeli staviti lasere u stanice raka

  Znanstvenici uspjeli staviti lasere u stanice raka

  Laserska tehnologija se koristi već desetljećima u mnogim područjima ljudske djelatnosti i još uvijek se razvija. Znanstvenici s Harvard Medical school su učinili nešto doista izvanredno. Izradili su lasere koji su toliko mali da mogu stati u živu stanicu. Laser je uređaj koji emitira svjetlost putem elektromagnetske radijacije. Svjetlost se emitira na određenoj valnoj dužini. […]
  - 72 days ago 10 Aug 19, 7:08am -
 • Korisniku bioničke ruke vraćen osjet dodira

  Korisniku bioničke ruke vraćen osjet dodira

  Bez ruke je bio 17 godina, a danas bioničku ruku kontrolira mozgom
  - 84 days ago 29 Jul 19, 7:28am -
 • Velike IT kompanije idu u borbu protiv bolesti umjetnom inteligencijom

  Velike IT kompanije idu u borbu protiv bolesti umjetnom inteligencijom

  Tehnološki div IBM se bavi umjetnom inteligencijom kako bi našli nove načine da pomognu ljudima što dulje ostati zdravi. “Surađujemo s partnerima na različitim uređajima, uključujući senzore pričvršćene na pod, stolac ili krevet pacijenta kako bi se otkrile bolesti u ranoj fazi”, tvrdi Norishige Morimoto, potpredsjednik istraživanja i razvoja u IBM Japan. “Kronične bolesti su […]
  - 3 Jun 19, 7:12am -
 • Napravljeno je bioljepilo koje brzo zatvara rupe na organima

  Napravljeno je bioljepilo koje brzo zatvara rupe na organima

  Krpanje od 20 sekundi uskoro na vidiku
  - 2 Jun 19, 7:17am -

CentarZdravlja.hr

 • Kako prepoznati ekološki uzgojene jabuke?

  Kako prepoznati ekološki uzgojene jabuke?

  Jabuke su nam na raspolaganju u gotovo svako doba godine, iako je njihova sezona u jesen, odnosno tijekom rujna i listopada. Crvene, zelene, kiselkaste, slatke, samostalno ili u slasticama – izbor je na vama. Jabuka je poznata kao kraljica voća što ne čudi s obzirom na izniman nutritivni sastav tih ukusnih plodova...
  - -
 • Znakovi infekcije sinusa

  Znakovi infekcije sinusa

  Začepljen nos može biti puno više od uobičajene prehlade. Ako je nos začepljen više tjedana, a uz to patite od nelagodnih simptoma, moguće je da je riječ o infekciji sinusa. Glavobolja, sekret iz nosa, čak i sukrvica, začeljen nos su tegobe s kojima se susrećemo prilikom problema sa sinusima...
  - -
 • Ovo su najbolji recepti s kestenima koje obavezno morate probati!

  Ovo su najbolji recepti s kestenima koje obavezno morate probati!

  Jedva smo dočekali sezonu ovih jesenskih plodova baršunaste teksture i bogatog okusa.Kesteni obiluju vitaminima i vlaknima i spadaju u bezglutenske namirnice,što je idealno za one koji vole pojesti konkretniji kolač, ali boluju od celijakije.Izdvojili smo 5 ukusnih slanih i slatkih recepata s kestenima, uz koje ćete zasigurno uživati:Dva klasična jesenska sastojka, čokolada i kesten, daju bogati okus ovom ukusnom kolaču, koji je idealan desert za nadolazeće hladne dane...
  - -
 • Što je beta glukan i zašto je dobar protiv prehlade?

  Što je beta glukan i zašto je dobar protiv prehlade?

  Kada je riječ o jačanju imuniteta, beta glukan je jedan od ključnih saveznika. Beta glukan se smatra najsnažnijim prirodnim aktivatorom i stimulatorom imunološkog sustava zahvaljujući tome što i do nekoliko puta može pojačati njegovu djelotvornost...
  - -
 • Kruh: kako ga ispeći, koji kruh kupiti i kako ga čuvati

  Kruh: kako ga ispeći, koji kruh kupiti i kako ga čuvati

  Postoji li išta bolje od mirisa svježe pečenog kruha? Ova namirnica sastavni je dio obiteljskog stola i mnogima je teško zamisliti da uz ručak ili večeru ne pojedu komad kruha. To ne čudi jer upravo je kruh najčešće konzumirana namirnica na svijetu...
  - -
 • Uz ove trikove ćete brže izliječiti prehladu

  Uz ove trikove ćete brže izliječiti prehladu

  Curenje iz nosa, grlobolja, kašalj, hunjavica, curenje nosa, umor... sama pomisao na simptome prehlade zadaje nam glavobolju, iako sezona gripe i prehlade tek kreće. Unatoč prevenciji i jakom imunitetu, gripu i prehladu je ponekad nemoguće izbjeći...
  - -
 • Dr. Barić: ovo su najčešće zablude o pregledima dojki

  Dr. Barić: ovo su najčešće zablude o pregledima dojki

  Prema podacima Registra za rak najčešći tip raka u žena u Hrvatskoj je rak dojke. Od ovog tipa raka obolijeva čak četvrtina žena novooboljelih od raka. Unatoč ovoj poražavajućoj statistici, dobra je vijest što je rak dojke izlječiv u 90% slučajeva ako se otkrije u ranom stadiju i na vrijeme krene s liječenjem...
  - -
 • Vožnja u suprotnom smjeru: što kada se ponašate suprotno od onoga što okolina očekuje?

  Vožnja u suprotnom smjeru: što kada se ponašate suprotno od onoga što okolina očekuje?

  Da li ste ikad imali osjećaj da vozite u “krivom“ smjeru? I pri tome ne mislim na promet. Mislim na trenutak u kojem ste pogledali oko sebe i vidjeli da svi idu u jednom pravcu, a jedino vi u potpuno suprotnom. Svi pogledi puni čuđenja i nerazumijevanja su uprti u vas, a u vama raste osjećaj nepripadnosti, panike i potrebe za bijegom...
  - -
 • Otkrivamo zdravstvene prednosti dunja!

  Otkrivamo zdravstvene prednosti dunja!

  Ako je kesten kralj jeseni, onda dunju možemo nazvati njegovom kraljicom. Ova ukusna i zdrava namirnica već se stoljećima koristi za prevenciju raka, smanjivanje krvnog tlaka i kolesterola, jačanje imuniteta, smirivanje upala i alergijskih reakcija, kao i za mnoga druga stanja...
  - -
 • Kašalj i prehlada kod beba

  Kašalj i prehlada kod beba

  Kako vaše dijete raste i postaje jače, veća je vjerojatnost da će dobiti prehladu ili početi kašljati. Beba će postati nemirna i osjetljivija. Može se češće buditi noću.Prehlada obično dolazi postupno. Bebe mogu imati začepljen nos i malo povišenu temperaturu, a vjerojatno će spavati više...
  - -

matrixworldhr.com

 • Balkanski sindrom je Slavene pretvorio u Indijance Europe

  Balkanski sindrom je Slavene pretvorio u Indijance Europe

  Slaveni su najmnogoljudnija etnička skupina Europe, ta činjenica je smetala i još uvijek smeta vladarima iz sjene koji su tijekom milenija naučili kako primjenom psihopatske tehnike "zavadi pa vladaj" baciti Slavene na samu političku marginu kontinenta, stvarajući pri tom generacije koje mrze svoju etničku braću više od samoga vraga, dok slave svoje neokolonijalne tamničare iz rascjepkanih prezaduženih državica.
  - 2 days ago 19 Oct 19, 1:38pm -
 • Zaboravljene povijesne fotografije – 33. dio

  Zaboravljene povijesne fotografije – 33. dio

  Pogledajte kako je izgledao pariški gay bar tijekom 30-tih prošlog stoljeća, američki kombajn s mulama 1941. godine i kažnjavanje učenika u Wisconsinu 1905. Osim povijesnih fotografija starijeg datuma donosimo i fotografije novijeg datuma kao što je rijetki snijeg u Las Vegasu koji je zabilježen 21.02.2019. i košnja proljetne trave za vrijeme mećave u Lici na dan 06.05.2019.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 1:17pm -
 • Zahvaljujući feudalnim zakonima Elizabeta druga i njena obitelj zgrću milijune čak i ostavštinu ljudi umrlih bez oporuka u kraljevskim vojvodstvima

  Zahvaljujući feudalnim zakonima Elizabeta druga i njena obitelj zgrću milijune čak i ostavštinu ljudi umrlih bez oporuka u kraljevskim vojvodstvima

  Po poprilično konzervativnim procjenama iz 2011. godine britanska kraljica Elizabeta druga je "teška" otprilike oko 1,15 milijardu funti i to bez narodske zaklade koja financira kompletnu kraljevsku obitelj, a čija je trenutačna vrijednost 500 milijuna funti. Koliko je najdugovječnija vladarica Europe bogata najbolje pokazuje i vrijednost njene privatne kolekcije poštanskih maraka koja je procijenjena na 100 milijuna funti.
  - 5 days ago 16 Oct 19, 1:46pm -
 • Uvozimo čak i nacionalnu valutu – gubitak suvereniteta uz slavljenje sužanjstva i cenzure

  Uvozimo čak i nacionalnu valutu – gubitak suvereniteta uz slavljenje sužanjstva i cenzure

  Autor: Ljubica Šaran Vojne odluke nam donosi NATO, dok nam zakonodavstvo, vanjsku politiku i ekonomiju kroji EU. Banke su odavno privatizirane i rasprodane stranim platišama, a hrvatski mediji odavno pjevaju kako im […]
  - 6 days ago 14 Oct 19, 8:21pm -
 • Fore i fazoni Dio: 270

  Fore i fazoni Dio: 270

  Autor: Ljubica Šaran U najnovijem izdanju fora i fazona otkrijte kako izgleda “uspješna” policijska “sačekuša”, gdje je izlaz “kamona”, kako izgleda jeftina auto-klima, kako su se nekad “odgajala” djeca, pročitajte i originalni […]
  - 8 days ago 13 Oct 19, 9:44am -
 • Seks sa psima je bezopasan – tvrdi etičar s Princetona

  Seks sa psima je bezopasan – tvrdi etičar s Princetona

  Autor: Ljubica Šaran Svjedoci smo sve brže dezintegracije društva zahvaljujući pogubnom utjecaju psihopatije koja je inficirala ama baš sve, od politike i religije do znanosti i akademije. Užasavajući pokazatelj koliko smo duboko […]
  - 10 days ago 11 Oct 19, 12:42pm -
 • Čuda prirode – 8. dio

  Čuda prirode – 8. dio

  Autor: Anamarija Vukojević Čovjek tijekom svoga života želi proživjeti što je više moguće, pa ipak, nesvjesnost ga priječi u tome da zapamti većinu trenutaka njegovog života. Volimo fotografirati svijet oko sebe jer […]
  - 11 days ago 10 Oct 19, 12:36pm -
 • Na što Crkva troši milodare?

  Na što Crkva troši milodare?

  Autor: Ljubica Šaran Katolici diljem svijeta ostavljaju milodare Crkvi smatrajući da je to čast i dužnost svakog pobožnog vjernika, no ne znaju gdje sav taj novac završava. Neki će pomisliti kako novac […]
  - 13 days ago 8 Oct 19, 4:59pm -
 • Fore i fazoni Dio: 269

  Fore i fazoni Dio: 269

  Autor: Ljubica Šaran Kreditno-dužničko ropstvo, nezasitne banke, političari koji tjeraju našu djecu trbuhom za kruhom u Irsku, starci koji umiru od gladi zbog “mikroskopskih” mirovina, nemoćni koji umiru od nebrige, sve teži […]
  - 14 days ago 7 Oct 19, 8:48am -
 • Google će blokirati sve web stranice s informacijama o opasnosti cjepiva, GMO-a i kancerogenih tvari u lijekovima

  Google će blokirati sve web stranice s informacijama o opasnosti cjepiva, GMO-a i kancerogenih tvari u lijekovima

  Autor: Ljubica Šaran Puno puta smo pisali o činjenicama kako se naša “civilizacija” pretvara u Orwellijanski horor uz pomoć psihopatije koja je inficirala sve pore društva. Farmaceutska mafija uništava naše zdravlje, bankarski […]
  - 16 days ago 5 Oct 19, 10:47am -
 • novoZora Popović: Gvozdeni puk u parku
  U ovom parku mir, nepokret, čvrsto stajanje kao da ga je pritisnuo živi gvozdeni puk. Orasi su posečeni da bi nadgrobno groblje gvozdenog puka postalo park.Članak Zora Popović: Gvozdeni puk u parku se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
  - 3 hours ago 21 Oct 19, 3:00am -
 • novoGde se nalazio Tito dok je trajalo oslobođenje Beograda
  Sve vreme dok je trajalo oslobođenje Beograda, umesto da komanduje na prvim linijama fronta, Josip Broz Tito proveo je daleko od ratnih opasnosti.Članak Gde se nalazio Tito dok je trajalo oslobođenje Beograda se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
  - 12 hours ago 20 Oct 19, 6:00pm -
 • novoFarel Vilijams se posle 6 godina pokajao zbog pesme „Blurred Lines“
  Pevač Farel Vilijams dao je intervju časopisu GQ i u njemu se osvrnuo na kontroverze koje je izazvala njegova megapopularna pesma "Blurred Lines".Članak Farel Vilijams se posle 6 godina pokajao zbog pesme „Blurred Lines“ se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
  - 15 hours ago 20 Oct 19, 3:00pm -
 • novoTreće javljanje časnog krsta je jedna od najčudesnijih božjih potvrda
  Treće javljanje časnog krsta koje se dogodilo 14/27. septembra 1925. spada u najčudesniju božju potvrdu koja se prikazala poslednjih vremena.Članak Treće javljanje časnog krsta je jedna od najčudesnijih božjih potvrda se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
  - 20 hours ago 20 Oct 19, 10:00am -
 • novoKako izgledaju duše pravednika, a kakav je izgled grešnika na Zemlji
  Prepodobnom Andreju Jurodivom Gospod je jednom pružio priliku da vidi i uveri se kako izgledaju duše pravednika i grešnika koji hodaju zajedno s njim.Članak Kako izgledaju duše pravednika, a kakav je izgled grešnika na Zemlji se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
  - 23 hours ago 20 Oct 19, 7:00am -
 • Tomaš Kot, glumac: Teslu ću igrati kao Srbina, jer on to i jeste!
  Znam da na Balkanu ima mnogo sporenja oko toga da li je Tesla Srbin ili Hrvat, ali za mene tu nema pitanja, kaže Tomaš Kot, glumac.Članak Tomaš Kot, glumac: Teslu ću igrati kao Srbina, jer on to i jeste! se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
  - 1 day ago 19 Oct 19, 6:00pm -
 • Sarajevo je grad kome se uvek možete iznova vratiti
  Imali predrasuda ili ne, Sarajevo morate da volite! Mnogo je razloga, naravno. Moja ljubav, verovatno, datira iz nekog prethodnog života.Članak Sarajevo je grad kome se uvek možete iznova vratiti se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
  - 2 days ago 19 Oct 19, 3:00pm -
 • Čajni kolači sa medom i voćem
  Čajni kolači sa medom uz dodatak voća su pravi jesenji desert, jer odlično pristaju uz hladnije vremenske prilike.Članak Čajni kolači sa medom i voćem se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
  - 2 days ago 19 Oct 19, 10:00am -

Alter.plus

 • novoCimet, kurkuma, đumbir …, protiv šećera, boli, upala, mučnine
  Cimet, kurkuma, đumbir i paprika su, kao i drugi začini, koncentrirani izvori antioksidanata, kaže Diane Vizthum. Tko je ta žena i zašto ju citiramo? Ona je istraživačica, nutricionistica s Medicinskog fakulteta jednog od najpoznatijih i najboljih Sveučilišta u svijetu, “Johns Hopkins” iz Amerike. I drugo, zašto govori o samo o nekoliko začina? Zato jer se […]
  - 14 hours ago 20 Oct 19, 3:30pm -
 • Besplatna dijagnostika zdravlja u 12 gradova – rezervirajte svoj termin!
  Besplatna dijagnostika na principu kvantne medicine otkriva promjene u našem organizmu koje se mogu preobraziti u bolesti. Glavna svrha ovakvog pregleda je jačanje fizičke spremnosti čovjeka i dijagnostika neispravnog rada određenih dijelova organizma. A koja je svrha ovakve dijagnostike? Tako se mogu spriječiti ozbiljni zdravstveni i drugi problemi koji su tek u začetku pa ih […]
  - 2 days ago 19 Oct 19, 4:45pm -
 • Med za sve vrste rana, posjekotina i kožnih bolesti, protiv kamenca
  Med – premazivanje, ispiranje ili nanošenje meda putem obloga pomoć je kod svih vrsta rana i ozlijeda Ovaj slatki proizvod pčela može se koristiti kod svih vrsta rana (inificiranih, gnojnih, nastalih hladnim ili vatrenim oružjem, ranica na grliću materice, upalnih procesa na koži …) HAJDUČKI MELEM Medeni melem, popularno nazvan “hajdučki”, najčešće se koristio u […]
  - 2 days ago 19 Oct 19, 4:10pm -
 • 5 akupresurnih točaka za tugu, čežnju, koncentraciju, opuštanje, depresiju
  5 akupresurnih točaka koje ovdje objašnjavamo možete sami tretirati kako biste odagnali razne neugodne emocije i fizičke boljke. Akupresura je jednostavna metoda koju mogu raditi svi oni koji žele ublažiti svoje zdravstvene probleme na prirodni način. Ako o tome ništa ne znate, pročitajte prvo tekst o akupresuri da biste znali kako se ova tehnika izvodi, […]
  - 2 days ago 18 Oct 19, 6:39pm -
 • Čaj od peršina za kosti, menstruaciju, protiv tumora, šećera i kamenca
  Čaj od peršina ili suhi peršin imaju široko djelovanje, koje je ovdje opisano, pa ga možete piti svaki dan. Ovdje saznajte i tko ga ne bi trebao uzimati! Kuhanje svježeg ili sušenog peršina u šalici tople vode može opskrbiti vaš organizam s nekoliko hranjivih sastojaka i antioksidansa koji su neophodni za zdravlje. Ovo su činjenice […]
  - 3 days ago 18 Oct 19, 10:36am -
 • novoJoga za jutarnje buđenje
  Je li i vaš obvezni jutarnji ritual - šalice kave? Ako biste ga rado zamijenili zdravijim ritualom koji osvježava i budi čitavo tijelo, to može biti 15-minutni set jutarnjih vježbi joge
  - 25 mins ago 21 Oct 19, 5:32am -
 • novoEnergetski napitak s matcha prahom
  Ovo prirodno energetsko piće daje tijelu energiju, a mozgu usredotočenost i dobru koncentraciju
  - 25 mins ago 21 Oct 19, 5:32am -
 • novoU kakvo se ogledalo vi gledate?
  Kako vidite sebe kada se gledate u ogledalu? Koje riječi vam dolaze na pamet, jesu li pozitivne ili negativne? Jeste li zadovoljni ili razočarani onime što vidite? Nije svejedno mislite li "jedinstvena sam" ili "dosadna sam", "živahna sam" ili "umorna sam"...
  - 25 mins ago 21 Oct 19, 5:32am -
 • novoVikend-horoskop: Neočekivano blago
  Ovih je dana naglašena društvenost – susreti s drugim ljudima mogu biti ne samo vrlo ugodni i zabavni nego i produktivni. Ipak, pazite da netko od vas ne izvuče osobne informacije ili zloupotrijebi vašu želju da mu pomognete
  - 25 mins ago 21 Oct 19, 5:32am -
 • novoAnđeoska poruka za petak 18. 10. 2019.
  „Gajim posebnu pobožnost prema Anđelu čuvaru”, napisao je davno papa Ivan Pavao Drugi. „Još sam od djetinjstva puno puta molio – Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog, ti me danas prosvjetljuj, čuvaj, vodi i upravljaj...” Svaka je anđeoska poruka koju vam prenosimo podsjetnik na jačanje vjere i put prema boljem životu svih nas
  - 25 mins ago 21 Oct 19, 5:32am -
 • novoProglašeni dobitnici Sensa Loves izbora 2019.
  U šarmantnom prostoru hotela Canopy by Hilton održan je prvi #SensaLoves izbor za 2019. godinu. Upoznajte naše dobitnike...
  - 25 mins ago 21 Oct 19, 5:32am -
 • novoAnđeoska poruka za ponedjeljak 21. 10. 2019.
  „Gajim posebnu pobožnost prema Anđelu čuvaru”, napisao je davno papa Ivan Pavao Drugi. „Još sam od djetinjstva puno puta molio – Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog, ti me danas prosvjetljuj, čuvaj, vodi i upravljaj...” Svaka je anđeoska poruka koju vam prenosimo podsjetnik na jačanje vjere i put prema boljem životu svih nas
  - 25 mins ago 21 Oct 19, 5:32am -
 • 'Učinit ću to sutra': Zašto odgađamo?
  Prokrastinacija je česta pojava i dio je života. Mnogi od nas odgađaju obaveze do sutra, pa za dan poslije, a često i zauvijek, mijenjajući kratkotrajnu ugodu ili mir za mogući veći uspjeh, napredak i zadovoljstvo u budućnosti. Što učiniti kad se obrazac odgađanja vrti ukrug? U novom broju časopisa Sensa, listopad 2019. pročitajte veliki članak o odgađanju, a mi vam prenosimo jednu posebnu vježbicu...
  - 3 days ago 18 Oct 19, 1:30pm -
 • Joann van den Herik: Kako sam prihvatila i zavoljela svoje tijelo
  Svoje tijelo nemamo samo zato da bi lijepo izgledalo. Ono je naše vozilo za življenje, disanje i iskustveno doživljavanje svega što svijet nudi. Pa zašto onda, povijesno gledano, oduvijek izbjegavamo tijela koja su drugačijeg oblika, veličine i drugačije funkcionalnosti? Pristup standardima ljepote po principu "jedna veličina pristaje svima" konačno je posljednjih godina počeo blijedjeti, s pojavom pokreta nazvanog "body positivity" koji mijenja način na koji ljudi vide sebe
  - 3 days ago 18 Oct 19, 1:30pm -
 • Isprobala sam piling koji mi je kupaonicu pretvorio u wellness oazu
  Božanstveno!
  - 3 days ago 18 Oct 19, 1:30pm -
 • Sensa loves: Jedinstvena njega kože iznutra
  Advanced Nutrition Programme™ linija je suplemenata u kojoj se posebno ističe program naziva Skincare Ultimate koji će u samo 28 dana iznutra nahraniti najdublje slojeve kože i zadovoljiti sve preduvjete za zdrav i besprijekoran ten
  - 4 days ago 17 Oct 19, 10:00am -
 • Sensa loves: Nacomi - zabavna prirodna njega
  Na svjetskoj karti ljepote Poljska zauzima sve istaknutije mjesto. Zemlja poznata po prirodnim ljepotama i bogatoj kulturno-povijesnoj baštini sve je prepoznatljivija i po kozmetičkim brendovima iznimne kvalitete, kao što je Nacomi
  - 4 days ago 17 Oct 19, 10:00am -
 • Sensa loves: Ajurvedske biljke za njegu i zaštitu oralnog zdravlja
  Spoj tradicionalnih ajurdvedskih znanja o zdravlju i najnovijih istraživanja u srži su zubnih pasti brenda himalaya herbals. Birani sastojci ciljano djeluju na oralno zdravlje i održavanje njegove ravnoteže
  - 4 days ago 17 Oct 19, 10:00am -
 • Ulje račića krila kao rješenje za masnu jetru
  U Hrvatskoj je provedeno prvo pilot istraživanje o primjeni ulja račića krila, bogatog omega-3 kiselinama, kod bolesnika s nealkoholnom masnom bolesti jetre – što je jedno od rijetkih hrvatskih istraživanja u koje je uključen dodatak prehrani, proizvod hrvatske tvrtke Almagea
  - 4 days ago 17 Oct 19, 10:00am -
 • Intervju s Dionom Leonardom: Gobi je očarala čitav svijet!
  Dion Leonard autor je velikog bestselera „U potrazi za Gobi” koji je, osim u svijetu, jedna od najprodavanijih knjiga memoara i u nas. Gobi, njegova supruga Lucja te njihova zajednička miljenica, kujica Gobi, stigli su u Zagreb gdje će predstaviti svoju knjigu te predvoditi dobrotvornu utrku kojom se prikupljaju sredstva za napuštene životinje skloništa Dumovec. Kako biste malo upoznali Diona, povukli smo ga za rukav te mu postavili nekoliko pitanja...
  - 4 days ago 17 Oct 19, 10:00am -