vecernji.hr

tportal.hr

jutarnji.hr

dnevnik.hr


24sata.hr


index.hr

monitor.hr

 • novoHajdaš Dončić: Antifašizam 21. stoljeća je borba protiv klimatskih promjena

  Hajdaš Dončić: Antifašizam 21. stoljeća je borba protiv klimatskih promjena

  Fašisti bi i dalje ostali na margini da nemaju potporu “mainstream” stranaka političke vlasti. Antifašizam 21. stoljeća je borba protiv klimatskih promjena koje su posljedica djelovanja grubog i bešćutnog kapitalizma – rekao je Hajdaš Dončić, kao Milanovićev izaslanik, na konferenciji “Fašizam i antifašizam u Europi danas”.Hajdaš Dončić: Antifašizam 21. stoljeća je borba protiv klimatskih promjena - Monitor.hr.
  - 54 mins ago 20 Feb 20, 8:30pm -
 • novoDržava pokrenula sajt o prilagodbi klimatskim promjenama

  Država pokrenula sajt o prilagodbi klimatskim promjenama

  Što je prilagodba klimatskim promjenama?, zašto bismo trebali djelovati?, što je to klimatsko modeliranje?, koji su utjecaji klimatskih promjena na različita područja u Hrvatskoj?, baza znanja i politike – sadržaj su novog sajta Prilagodba-klimi.hr. Na sajtu su i primjeri dobre prakse i projekti s fokusom na hrvatsko podneblje – ideje i inspiraciju za djelovanje u […]Država pokrenula sajt o prilagodbi klimatskim promjenama - Monitor.hr.
  - 2 hours ago 20 Feb 20, 7:30pm -
 • novoDržave u kojima se najdulje živi u mirovini
  Which countries have the best (and worst) retirement policies? https://t.co/FI8jRGujjA #global #retirement pic.twitter.com/OaxkcwLU11 — World Economic Forum (@wef) February 20, 2020Države u kojima se najdulje živi u mirovini - Monitor.hr.
  - 2 hours ago 20 Feb 20, 7:00pm -
 • novoSvaki četvrti hrvatski vojnik konzumira droge

  Svaki četvrti hrvatski vojnik konzumira droge

  Vojna policija prošle je godine bila u oko 80 nadzora kojima je bilo obuhvaćeno 166 vojnika. Od toga su 42 osobe bile pozitivne na droge, 36 vojnika i 5 dočasnika, rekao je brigadir Vlado Kovačević, načelnik sektora za Vojno-policijske poslove, za Dnevnik.hr. Situacija se nastavlja, u samo nekoliko dana ove godine tri hrvatska vojnika u tri […]Svaki četvrti hrvatski vojnik konzumira droge - Monitor.hr.
  - 3 hours ago 20 Feb 20, 6:30pm -
 • novoNajbolje plaćeni glumci (u milijunima dolara)
  5 facts to show anyone who thinks the global film business is all about Hollywood https://t.co/Yguy3X2Bmn #oscars #hollywood pic.twitter.com/gDAmxIaZVI — World Economic Forum (@wef) February 20, 2020Najbolje plaćeni glumci (u milijunima dolara) - Monitor.hr.
  - 3 hours ago 20 Feb 20, 6:00pm -
 • novo35 godina od smrti Veselka Tenžera – najveći pisac među hrvatskim novinarima i najveći novinar među hrvatskim piscima

  35 godina od smrti Veselka Tenžera – najveći pisac među hrvatskim novinarima i najveći novinar među hrvatskim piscima

  Veselko je bio književni kritičar i vrsni poznavatelj likovne umjetnosti, ali i pronicljivi analitičar i iznimno duhoviti fenomenolog kulture svakodnevice. Njegova jedinstvena spisateljska stilistika, metaforika i akrobatika riječi bili su uzor i mlađim i starijim naraštajima, a teme su mu bile pustolovni izleti u nepoznato, nepredvidivo i slobodoumno – piše Željko Žutelija povodom 35. godišnjice […]35 godina od smrti Veselka Tenžera – najveći pisac među hrvatskim novinarima i najveći novinar među hrvatskim piscima - Monitor.hr.
  - 4 hours ago 20 Feb 20, 5:30pm -
 • novoI to mi je hvala što sam radio čitavog života? – kako osigurati pristojne penzije?

  I to mi je hvala što sam radio čitavog života? – kako osigurati pristojne penzije?

  Kako u zemljama s niskim BDP-om osigurati pristojnu mirovinu sadašnjim, da ne spominjemo buduće naraštaje? Situacija je zapravo apsurdna: baš zbog sve manjeg nataliteta se u mnogim obiteljima pojavljuje “obrnuta piramida”: mnogo starije rodbine i malo djece – koja će jednog dana i naslijediti čitav taj imutak. No tek iznimno će to biti i likvidan […]I to mi je hvala što sam radio čitavog života? – kako osigurati pristojne penzije? - Monitor.hr.
  - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:30pm -
 • novoU Otvorenom Sinčić “otkrio” da Jelenić ima 6,74% “vlasništva” u Intercapitalu, tvrtki koja je pisala Lex Agrokor
  Mada je Sinčić izgubio na relevantnosti u hrvatskoj politici u Otvorenom je rekao nešto senzacionalno (od 37:51): Čitajući imovinsku karticu gospodina Jelenića nisam mogao ne vidjeti jednu nevjerojatnu činjenicu… No, najprije kronologija – ožujak 2018. pristupa udruzi, nakon toga 4. mjesec imenovan je glavnog državnog odvjetnika, 5. mjesec izlaze prva pisma iz afere Borg. U […]U Otvorenom Sinčić “otkrio” da Jelenić ima 6,74% “vlasništva” u Intercapitalu, tvrtki koja je pisala Lex Agrokor - Monitor.hr.
  - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:15pm -

vijesti.rtl.hr

  telegram.hr

  Posao.hr

  Stratego.hr

  • Najavljen zagrebački Kongres poduzetnica 2019.
   Na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi najavljen je Kongres poduzetnica jugoistočne Europe 2019., koji će se održati na Dan žena – 8. ožujka, u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba. Četvrti je to Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u ovom dijelu Europe koje, između ostalog, omogućava razmjenu iskustava, poticanje konkurentnosti […]The post Najavljen zagrebački Kongres poduzetnica 2019. appeared first on Stratego.hr.
   - 7 Mar 19, 12:46am -
  • Uručeni ugovori o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima
   Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i direktor Zagrebačkog inovacijskog centra Frane Šesnić uručili su danas prve ugovore o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima koji svoja inovativna visokotehnološka rješenja razvijaju u okviru Zagrebačkog inovacijskog centra.Ovi zajmovi znače da je Grad Zagreb napravio ono što zovemo poduzetnički eko sustav, a dio tog sustava je i funkcionalna […]The post Uručeni ugovori o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima appeared first on Stratego.hr.
   - 18 Feb 19, 11:41pm -
  • Predstavljene nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga
   Nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga danas su u prostorima Holding centra predstavili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZGH Ana Stojić Deban.  Građani od danas većinu zahtjeva za administracijom usluga, koji su uglavnom i razlozi osobnih dolazaka u poslovnice podružnica i ovisnih trgovačkih društava, mogu generirati elektronički, pristupajući putem sigurnog internetskog sučelja namijenjenog korisnicima.Identifikacija korisnika, […]The post Predstavljene nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga appeared first on Stratego.hr.
   - 26 Oct 18, 2:10pm -
  • Predstavljen novi sustav za naplatu parkinga i aplikacija ZGpark
   Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je jučer u javnoj garaži na Langovom trgu predstavio novi sustav za automatsku naplatu parkinga u Zagrebu i za centralno upravljanje javnim garažama te aplikaciju ZGpark.Pozdravljam ovaj uradak za 21. stoljeće. Prije 17 godina smo, zajedno s Tatjanom Holjevac, uveli plaćanje SMS-om. To je bilo revolucionarno. Danas smo, 17 godina poslije, […]The post Predstavljen novi sustav za naplatu parkinga i aplikacija ZGpark appeared first on Stratego.hr.
   - 17 May 18, 6:56am -
  • Ne propustite zadnju priliku za prijavu na konferenciju Ecommerce Day 2018!
   Za nešto više od tjedan dana svi će se stručnjaci s područja online trgovine skupiti na jednom mjestu – na najvećoj regionalnoj konferenciji o web kupovini Ecommerce day 2018, koja će se u organizaciji Shopper’s Mind Hrvatska i Jeftinije.hr održati 28. ožujka u Zagrebu. Iskoristite zadnju priliku i osigurajte svoje mjesto, jer je konferencija svake […]The post Ne propustite zadnju priliku za prijavu na konferenciju Ecommerce Day 2018! appeared first on Stratego.hr.
   - 20 Mar 18, 10:51pm -
  • Mirko Logožar otkriva kako napraviti uspješnu crowdfunding kampanju
   “Ideja sama po sebi ne znači ništa, to je obična misao u glavi kao i svaka druga. Ideja koja je praćena akcijom postaje projekt koji se potencijalno može razviti u biznis jednog dana. Ključno je poduzimati stvari, bez previše priče”, kaže Mirko Logožar, osnivač Eat Differenta i začetnik projekta Ostaše iza kojeg stoji vrlo uspješno […]The post Mirko Logožar otkriva kako napraviti uspješnu crowdfunding kampanju appeared first on Stratego.hr.
   - 5 Sep 17, 8:58am -
  • Pet razloga zašto biste ipak trebali investirati svoj fond za krizne situacije
   Na Strategu smo već dosta pisali o fondu za krizne situacije kao o jednom od ključnih alata za postizanje financijske neovisnosti. Koncept je relativno jednostavan: kad počnete uvoditi reda u svoje osobne financije, prvo se morate osigurati da vas neka neočekivana situacija ne baci natrag na početak. Stoga prvo uštedite određenu svotu za hitne slučajeve […]The post Pet razloga zašto biste ipak trebali investirati svoj fond za krizne situacije appeared first on Stratego.hr.
   - 24 Jul 17, 1:05pm -
  • 10 malih trikova za svakodnevne uštede
   Kupovina stana, automobila, vjenčanje… to su veliki troškovi koji vas čekaju u životu. Ali što je s malim stvarima, kako uštedjeti za njih? Svakodnevne uštede su odgovor na to pitanje, a ovo je deset malih trikova kojima ih možete postići. 1. Postavite ciljeve za svoju štednju Možda ne štedite za nešto veliko, nego samo želite, […]The post 10 malih trikova za svakodnevne uštede appeared first on Stratego.hr.
   - 2 May 17, 11:24am -
  • U veoma uspješnoj godini, Udruženje stranih ulagača udvostručilo članstvo
   U Zagrebu je održana glavna skupština Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (FIC) na kojoj su predstavljeni rezultati rada Udruženja u 2016. godini. Rezultate su predstavili predsjednik Mladen Fogec i glavni tajnik Igor Zgrabljić koji je ovim putem istaknuo dvostruki porast broja članova u odnosu na 2015. godinu, uz niz uspješno realiziranih projekata koji su bili […]The post U veoma uspješnoj godini, Udruženje stranih ulagača udvostručilo članstvo appeared first on Stratego.hr.
   - 9 Mar 17, 9:01am -
  • Znanost je potvrdila: ‘snježna gruda’ je najbolja metoda za izlazak iz dugova
   Najzaduženiji građanin Republike Hrvatske dužan je 403 milijuna kuna. Nadamo se da vaša osobna situacija s financijama nije tako loša. (Ako ste vi taj, javite se na mail redakcije, rado bismo porazgovarali.) Više od 300 tisuća građana zbog dugova je blokirano, a i oni koji nisu blokirani često imaju teškoća s isplatom ili daju većinu […]The post Znanost je potvrdila: ‘snježna gruda’ je najbolja metoda za izlazak iz dugova appeared first on Stratego.hr.
   - 28 Feb 17, 6:00am -

  Poslovni.hr

  Geek.hr

  • NASA će komunicirati s astronautima na Marsu pomoću lasera

   NASA će komunicirati s astronautima na Marsu pomoću lasera

   NASA-ina misija na Mars je planirana za 2030. godinu, a ova američka svemirska agencija trenutno radi na velikom unapređenju komunikacijskog sistema. Dosad je NASA uglavnom koristila radio valove za komunikaciju Zemlja-svemir, a sada će se osloniti na lasere. Deep Space Network (DSN) mreža će dobiti novi “tanjur”, odnosno antenu za poboljšane laserske signale. Ovaj veoma […]
   - 5 days ago 15 Feb 20, 8:00pm -
  • Teheran predstavio svog najnaprednijeg humanoidnog robota do sada

   Teheran predstavio svog najnaprednijeg humanoidnog robota do sada

   Eksperti sa Sveučilišta u Teheranu prije nešto više od 10 godina predstavili su prvu verziju robota po imenu Surena. Nešto malo poslije toga i verziju Surena II koja je mogla i hodati, dok se 2015. godine pojavila i Surena III. Pet godina kasnije ekspertni tim predstavio je i Surenu IV – novog robota koji je […]
   - 6 days ago 14 Feb 20, 8:02pm -
  • Američki će piloti uskoro moći upravljati s više zrakoplova odjednom

   Američki će piloti uskoro moći upravljati s više zrakoplova odjednom

   Američki će piloti uskoro moći upravljati s više zrakoplova odjednom, nakon nedavnih testiranja u bazi mornaričkog zrakoplovstva blizu Washingtona, objavila je u utorak tvrtka Boeing. “Boeing i mornarica uspješno su daljinski upravljali s dva Growlers EA-18G kao da su dronovi koristeći treći Growler kao kontrolnu sobu za prva dva”, priopćio je proizvođač zrakoplova. Prva dva zrakoplova […]
   - 15 days ago 5 Feb 20, 1:58pm -
  • Mislite da vas je netko blokirao na WhatsAppu? Evo kako to lako provjeriti

   Mislite da vas je netko blokirao na WhatsAppu? Evo kako to lako provjeriti

   Nikome nije drago završiti na nečijoj block listi, ali ponekad je još gore pitati se je li vas netko blokirao. Srećom, postoje lagani načini da provjerite je li vas netko blokirao na WhatsAppu, piše Business Insider. Ako sumnjate da vas je neka osoba blokirala, prvo što biste trebali napraviti je pogledati kad je osoba zadnji […]
   - 22 days ago 29 Jan 20, 6:25pm -
  • Boeing planira prvi pokusni let aviona 777X ovaj tjedan

   Boeing planira prvi pokusni let aviona 777X ovaj tjedan

   Boeing planira provesti prvi pokusni let zrakoplova 777X ovaj tjedan, javlja Reuters pozivajući se na obaviještene izvore. Pokusni let bio je planiran za četvrtak ili petak u komercijalnoj bazi Boeinga izvan Seattlea, ovisno o vremenskim uvjetima. Međutim, let se nije mogao realizirati danas zbog loših vremenskih uvjeta. – Odgađamo prvi let aviona 777X koji je […]
   - 28 days ago 23 Jan 20, 7:13pm -
  • Njemačko ministarstvo vanjskih poslova zna kako “zavesti s četiri riječi”

   Njemačko ministarstvo vanjskih poslova zna kako “zavesti s četiri riječi”

   Njemačko ministarstvo vanjskih poslova obrisalo je spornu objavu na Twitteru, na kojoj je pisalo “zavedite nekoga s četiri riječi“. “Vaša je viza odobrena“, točan je odgovor na zagonetku ministarstva vanjskih poslova. Nisu svi ocijenili tu šalu smiješnom pa je službeni Twitter njemačkog ministarstva vanjskih poslova na engleskom izbrisao objavu i ispričao se kasno u četvrtak. […]
   - 34 days ago 17 Jan 20, 11:26am -
  • Munja zarobljena u staklu

   Munja zarobljena u staklu

   Ovaj fenomen poznat je pod nazivom Lichtenbergova figura, a nastaje kada električni naboj, poput munje, udari u neki materijal i postane zarobljen u njemu. Taj materijal može biti napravljen od bilo kojeg izolirajućeg materijala – staklo, akril ili pak ljudsko meso. Izolatori su slabi vodiči električne energije pa kako natjerati munju da udari u takav […]
   - 44 days ago 8 Jan 20, 5:02am -
  • Rover ”Curiosity” prošle su godine od uzbudljivog slijetanja na Mars

   Rover ”Curiosity” prošle su godine od uzbudljivog slijetanja na Mars

   Vrijeme leti, na Marsu kao i na Zemlju. Prošlo je osam godina otkako je NASA-in rover Curiosity stigao na Crvenu planetu, i to u mučnom i naizgled nevjerojatnom manevru koji je ljude širom svijeta zalijepio za ekrane telefona i prijenosnih računala. U noći 5. kolovoza 2012, nebeska dizalica s raketnim pogonom spustila je „Curiosity“ na […]
   - 47 days ago 4 Jan 20, 12:53pm -
  • Steve Jobs

   Steve Jobs

   Steve Jobs bio je svjetski poznati osnivač i glavni izvršni direktor ”Apple Inc”, američke multinacionalne tvrtke koja projektira i prodaje elektroniku, softver i osobna računala. Steve Paul Jobs rođen je 24. veljače 1955. u Kaliforniji. Biološki roditelji su ga dali na posvajanje, a posvojili su ga Steve i Paula Jobs. Od rane dobi Steve se […]
   - 47 days ago 4 Jan 20, 12:48pm -
  • Izumitelji GPS-a

   Izumitelji GPS-a

   GPS je postao tako neizostavan dio suvremenog života da smo gotovo postali ovisni o njemu. Ovaj izum se polako i postojano uvukao u naše automobile, brodove, zrakoplove, kamere, građevinsku opremu, poljoprivredne strojeve, prijenosna računala i, naravno, pametne telefone. A ipak, nedostaje konsenzus oko toga tko bi trebao biti zaslužan za njegovo stvaranje. Najmanje četiri različite […]
   - 47 days ago 4 Jan 20, 12:42pm -
  • Uskoro će se svjetlost koristiti umjesto žica u računalima

   Uskoro će se svjetlost koristiti umjesto žica u računalima

   Svjetlost je mnogo, mnogo bolji prenosnik podataka nego što je struja žicama, no ostvarivanje te ideje u praksi je pomalo problematično. Tim inženjera nedavno je predstavio novi uređaj koji se zove „optička veza”, načinjen od silikona koji se može savijati pod pravim kutem, što je važan korak prema zamjeni žica u računalu s optikom. Istraživanje […]
   - 49 days ago 2 Jan 20, 2:05pm -
  • Umjetna inteligencija bolja od liječnika u dijagnostici

   Umjetna inteligencija bolja od liječnika u dijagnostici

   Umjetna inteligencija (AI) preciznija je od liječnika u dijagnosticiranju karcinoma dojke pri očitavanju mamograma, objavljeno je u stručnom časopisu “Nature”. Međunarodni tim, uključujući znanstvenike sa sveučilišta Imperial College London i Google Health, dizajnirao je i izradio kompjutorski model na RTG snimkama gotovo 29.000 žena. Ispostavilo se da je algoritam uspješniji u očitavanju mamograma od šest […]
   - 49 days ago 2 Jan 20, 1:42pm -
  • Nathaniel Borenstein (izumitelj mail attachment-a)

   Nathaniel Borenstein (izumitelj mail attachment-a)

   Njegov utjecaj na tehnologiju: Jeste li ikada sami sebi poslali važne datoteke e-poštom i koristili svoju pristiglu poštu kao neku vrstu arhive, vraćajući se po potrebi kako biste dohvatili datoteke? Tada ste koristili attachment, zahvaljujući Nathanielu Borensteinu, izumitelju priloga e-pošte. E-pošta je uvijek bila brza, jednostavna za korištenje i pouzdana, a prije Facebook-a bila je […]
   - 49 days ago 2 Jan 20, 10:36am -
  • OČEVI TEHNOLOGIJE: Douglas Engelbart

   OČEVI TEHNOLOGIJE: Douglas Engelbart

   Njegov utjecaj na tehnologiju: Doug Engelbart je najviše poznat zbog svoje uloge u izumljivanju računalnog miša, poznatijeg po nazivu ” mouse” (zajedno sa Billom Englishom, inženjerom na Stanfordskom istraživačkom institutu, koji je i izradio prvi prototip miša). Naime, Doug Engelbart je izumio mouse čak daleke 1963. godine. Miš, kako ga mnogi nazivaju, a ime je […]
   - 49 days ago 2 Jan 20, 10:32am -
  • OČEVI TEHNOLOGIJE : Norman Abramson ( Heroj wirelessa )

   OČEVI TEHNOLOGIJE : Norman Abramson ( Heroj wirelessa )

   Za tehnofile, Hawaii je više od mjesta za surfanje – to je ujedno i rodno mjesto bežične LAN tehnologije. Slava Norma Abramsona leži u njegovim postignućima u ALOHAnetu, prvoj bežičnoj lokalnoj mreži, koju je on dizajnirao i razvio na Havajskom sveučilištu. ALOHAnet je prva mreža koja je uspješno prenosila podatke putem radio signala – što […]
   - 49 days ago 2 Jan 20, 10:29am -

  CentarZdravlja.hr

  • Što je beta glukan i zašto je dobar protiv prehlade?

   Što je beta glukan i zašto je dobar protiv prehlade?

   Kada je riječ o jačanju imuniteta, beta glukan je jedan od ključnih saveznika. Beta glukan se smatra najsnažnijim prirodnim aktivatorom i stimulatorom imunološkog sustava zahvaljujući tome što i do nekoliko puta može pojačati njegovu djelotvornost...
   - -
  • Zašto se za ljubav kaže da je poput droge?

   Zašto se za ljubav kaže da je poput droge?

   Ljudi često kažu da je ljubav poput droge, a vi ćete se možda s time složiti kada shvatite što se točno događa s tijelom kada se zaljubimo. U fazi zaljubljenosti dolazi do niza fizioloških promjena unutar mozga i tijela općenito.To je sasvim normalna pojava za nekoga tko je zaljubljen, a ponekad vam se može činiti kao da iznova prolazite kroz pubertet i osjećate kemijske i hormonalne promjene koje ne možete kontrolirati...
   - -
  • Korona virus: saznajte sve mitove i istine o smrtonosnom virusu!

   Korona virus: saznajte sve mitove i istine o smrtonosnom virusu!

   Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) na početku ove godine proglasila je izbijanje korona virusa globalnom zdravstvenom prijetnjom i izvanrednom situacijom. Osobe koje obole od korona virusa mogu imati blage simptome poput kašlja i povišene temperature pa sve do težih simptoma poput upale pluća...
   - -
  • Otkrijte kako brzo zaustaviti proljev kod djece i odraslih

   Otkrijte kako brzo zaustaviti proljev kod djece i odraslih

   Proljev je stanje koje najčešće nije ozbiljno i traje 2 do 3 dana. Mnogi ljudi pate od proljeva nekoliko puta godišnje. Međutim, kod nekih se može javiti i češće. Proljev se definira kao povećan gubitak tekućine kroz stolicu zbog čega dolazi do dehidracije...
   - -
  • Superfit plan vježbanja i prehrane by CentarZdravlja

   Superfit plan vježbanja i prehrane by CentarZdravlja

   Već smo debelo zakoračili u 2. mjesec u novoj godini kada je već većina ljudi polako odustala od provođenja novogodišnjih odluka. Međutim, svi oni koji su odlučili pratiti naš plan i program nisu odustali od novogodišnjih odluka jer imaju nas...
   - -
  • Ovo su najbolje i najzdravije grickalice s malo kalorija!

   Ovo su najbolje i najzdravije grickalice s malo kalorija!

   Ako želite promijeniti svoju prehranu i početi živjeti zdravo, umjesto slatkiša i čipsa uzmite zdrave grickalice. Svaka grickalica sadrži manje od 100 kalorija i nutritivno je bogata, a ovih top 10 grickalica će povećati razinu energije, popraviti raspoloženje i hidratizirati tijelo...
   - -
  • Od ovog stanja patit će sve veći broj mladih osoba

   Od ovog stanja patit će sve veći broj mladih osoba

   Tko od nas nikad nije bio depresivno raspoložen? Tko može za sebe to reći? Malo tko. Kada se stvari koje su nam važne ne odvijaju kako bismo mi to željeli, kada ne dobijemo ono što smo očekivali, kada se projekt na kojem smo radili i trudili se izjalovi, odnosno, kad doživimo gubitak, osjećamo se tužni, potišteni, bezvoljni...
   - -
  • Što je to G točka i kako je pronaći?

   Što je to G točka i kako je pronaći?

   Iako stručnjaci još uvijek raspravljaju postoji li ovo misteriozno područje tijela, žene diljem svijeta kažu kako su im orgazmi koji uključuju G točku promijenili seksualni doživljaj.Pa ako uistinu postoji, evo objašnjenja što je i kako ju pronaći...
   - -
  • Saznajte za što se koristi CBD ulje i koje su nuspojave

   Saznajte za što se koristi CBD ulje i koje su nuspojave

   Često se susrećete s pojmom CBD ulja i njegovim ljekovitim svojstvima, ali niste sigurni što je to točno CBD i za koga je namijenjen? Kanabidiol ili CBD aktivan je sastojak vlakana biljke Cannabis sativa L. iz skupine kanabinoida. Za razliku od THC-a, djelovanje CBD ulja nije psihoaktivno...
   - -
  • Ove stvari nikako ne smijete raditi tijekom seksa

   Ove stvari nikako ne smijete raditi tijekom seksa

   Povjerenje i dvosmjerna komunikacija ključni su za uspješnu i kvalitetnu vezu. No, vrlo je važan i dobar seks. Za vrijeme seksa vrlo često mnoga pravila nestaju, a samo oni malo hrabriji usuđuju se svojem partner reći što im paše, a što ne. Iako su neke stvari izvan naše kontrole, postoje određene stvari u seksu koje nikako ne bismo smjeli raditi jer upropaštavaju ugođaj, a mogu biti i poprilično uvredljive...
   - -

  matrixworldhr.com

  • novoStručnjaci predložili Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji da se starost klasificira kao bolest

   Stručnjaci predložili Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji da se starost klasificira kao bolest

   Međunarodna grupa prominentnih liječnika i akademika smatra da bi se starenje trebalo klasicifirati kao bolest, točnije da se starenje se ne bi trebalo smatrati prirodnim procesom već bolešću koja vodi do krhkosti, invalidnosti i na kraju smrti. Još prije četiri godine britanski časopis GQ je objavio tekst u kojem se predlaže zakon koji bi zabranio starim ljudima glasovanje. Jesmo li postali društvo koje će odbaciti stare ljude u kantu za smeće jer su stari?
   - 6 hours ago 20 Feb 20, 3:35pm -
  • Fore i fazoni Dio: 284

   Fore i fazoni Dio: 284

   Autor: Anamarija Vukojević Ove fore i fazone posvećujemo onima na odlasku. Provjerite što će o njima pisati povijest i molimo vas da nam hitno javite ako netko traži “slobodnog zidara”, naime jedan […]
   - 1 day ago 19 Feb 20, 8:56pm -
  • Hrvatska pravosudna neovisnost pala na 126. mjesto od ukupno 141 države

   Hrvatska pravosudna neovisnost pala na 126. mjesto od ukupno 141 države

   Nakon objave o konkurentnosti Svjetskog gospodarskog foruma postalo je vidljivo kako se Republika Hrvatska, članica Europske unije i NATO-a nalazi niže na ljestvici od Rusije, Srbije i Ukrajine.
   - 2 days ago 18 Feb 20, 6:41pm -
  • U Rusiji ćemo imati majku i oca dok god sam ja predsjednik – otkriva Putin

   U Rusiji ćemo imati majku i oca dok god sam ja predsjednik – otkriva Putin

   Početkom 2019. Francuska je uvela zakon s kojim se majka i otac u školama nazivaju "roditelj jedan" i "roditelj dva", a kanadska vlada je izdala naputke u kojima se naređuje osoblju da u budućnosti koriste spolno neutralne termine u komunikaciji s građanima. Ruska vlada nije nimalo impresionirana zapadnjačkim WOKE stanovištima, a Putin poručuje kako će za vrijeme njegovog predsjedavanja Rusi i dalje imati majku i oca.
   - 3 days ago 17 Feb 20, 8:50pm -
  • Život u kostimu maskote

   Život u kostimu maskote

   Prošlo je samo dvije godine otkako smo pisali o 10 tisuća Britanaca koji žele biti psi. Tada smo mislili da se radi o trendu koji će se polako ali sigurno širiti uzimajući u obzir stanje društva. No jeste li znali da postoji čitava međunarodna zajednica ljubitelja izmišljenih likova životinja s ljudskim karakteristikama. '
   - 4 days ago 16 Feb 20, 10:28am -
  • Snijeg pao u Bagdadu drugi put u sto godina

   Snijeg pao u Bagdadu drugi put u sto godina

   Snijeg u Iraku je prava pravcata rijetkost, naime zadnji put je glavni grad Iraka zabijelio 2008. i početkom XX. vijeka. Kako znanost objašnjava snijeg tako daleko na jugu u jeku "globalnog zatopljenja"?
   - 6 days ago 14 Feb 20, 7:59pm -
  • Fore i fazoni Dio: 283

   Fore i fazoni Dio: 283

   Autor: Anamarija Vukojević Jeste za jednu malu pauzu? I mi bismo se malo opustili uz smiješne fore i fazone. Pa pogledajmo zašto putnik u vlaku mrtav ‘ladan kontrolorki odbija dati kartu i […]
   - 7 days ago 13 Feb 20, 10:06am -
  • Tko plaća hrvatske cenzore?

   Tko plaća hrvatske cenzore?

   Iako se hrvatski cenzori ponose točnošću svojih provjera te navode kako "mišljenja, nalazi i zaključci ili preporuke koje izražavaju pripadaju autorima i ne odražavaju nužno stavove američkog Ministarstva vanjskih poslova (State Department)", vrijeme je da se pozabavimo s činjenicom tko ih financira.
   - 8 days ago 12 Feb 20, 9:53am -
  • Zaboravljene povijesne fotografije – 37. dio

   Zaboravljene povijesne fotografije – 37. dio

   Za 50 godina naše vrijeme će za nekoga u budućnosti biti samo prošlost. Gledati će fotografije našeg vremena i pitati se kako je moguće da se toliko toga promijenilo u tako kratkom vremenu. Da nemamo fotografije koje oživljavaju prošlost i rijetke istinite povijesne činjenice mogli bi se osloniti samo na svoju i tuđu slabu memoriju. Zato uživajmo u novim povijesnim fotografijama koje nas tako živopisno vraća u prošlost.
   - 10 days ago 10 Feb 20, 5:54pm -
  • Židovi nisu sa ovoga svijeta, a poslani smo da bismo ga osvojili – poruka rabina Michael Laitmana

   Židovi nisu sa ovoga svijeta, a poslani smo da bismo ga osvojili – poruka rabina Michael Laitmana

   Znate li što je zajedničko Madonni, Mick Jaggeru, Britney Spears, Demi Moore, Christopher Kutcheru, Lindsay Lohan, Paris Hilton i još 250.000 ljudi diljem planete? Svi oni su članovi Bnei Baruch Kabale koju vodi rabin Michael Laitman, poznat po kontroverznoj izjavi o Židovima koje je Bog poslao na planetu da bi osvojili svijet.
   - 12 days ago 8 Feb 20, 2:14pm -
  • novoDoktorat za hiljadu evra: Ovaj čovek piše radove doktorima nauka!
   Bašta Balkana MagazinDoktorat za hiljadu evra: Ovaj čovek piše radove doktorima nauka!Da li može da se napiše doktorat za hiljadu evra, a da kandidat za tu titulu apsolutno nema dodirnih tačaka sa tim radom? Može i evo kako se to radi!Doktorat za hiljadu evra: Ovaj čovek piše radove doktorima nauka!Redakcija Magazina
   - 2 hours ago 20 Feb 20, 7:00pm -
  • novoZagadjenje vazduha u Beogradu i Srbiji i njegove posledice
   Bašta Balkana MagazinZagadjenje vazduha u Beogradu i Srbiji i njegove poslediceUzroka za zagadjenje vazduha je mnogo: odsustvo svesti, dugogodišnji nemar, loša edukacija, ali i briga isključivo za lične interese, doveli su nas do kritičnog momenta.Zagadjenje vazduha u Beogradu i Srbiji i njegove poslediceVlada ilić
   - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:00pm -
  • novoČia seme, seme sa neverovatnim nutritivnim vrednostima!
   Bašta Balkana MagazinČia seme, seme sa neverovatnim nutritivnim vrednostima!Chia seme se može posuti preko salata ili žitarica, može da se umeša u jogurt ili da se jednostavno ubaci u skoro svaki recept.Čia seme, seme sa neverovatnim nutritivnim vrednostima!Priroda na Dar
   - 10 hours ago 20 Feb 20, 11:00am -
  • novoUpala desni može da ukaže na pojavu moždanog udara
   Bašta Balkana MagazinUpala desni može da ukaže na pojavu moždanog udaraUpala desni i zuba, kao i bolesti nastale u ustima, mogu dovesti do moždanog udara usled upalnih procesa koji se odvijaju u vilici.Upala desni može da ukaže na pojavu moždanog udaraRedakcija Magazina
   - 13 hours ago 20 Feb 20, 8:00am -
  • novoLjubisav Grujić: Svađa
   Bašta Balkana MagazinLjubisav Grujić: SvađaSvađali smo se na sve načine, često inteligentno i fino kao i da nije svađa u pitanju. Svađa je bila naš stil življenja, prepoznatljiv.Ljubisav Grujić: SvađaRedakcija Magazina
   - 17 hours ago 20 Feb 20, 4:00am -
  • Zbog buduće zabrane boje za tetoviranje ovaj posao preći će u ilegalu
   Bašta Balkana MagazinZbog buduće zabrane boje za tetoviranje ovaj posao preći će u ilegaluEvropska agencija za hemikalije je predložila da se zabrane pigmenti za određene boje za tetoviranje. Posledice bi bile velike.Zbog buduće zabrane boje za tetoviranje ovaj posao preći će u ilegaluRedakcija Magazina
   - 1 day ago 19 Feb 20, 7:00pm -
  • 5 saveta kako najlakše možete poboljšati WiFi signal u svom domu
   Bašta Balkana Magazin5 saveta kako najlakše možete poboljšati WiFi signal u svom domuDonosimo pregled trikova koje možete isprobati ukoliko niste zadovoljni kvalitetom signala bežične mreže u svom domu.5 saveta kako najlakše možete poboljšati WiFi signal u svom domuRedakcija Magazina
   - 1 day ago 19 Feb 20, 4:00pm -
  • Kombuha napitak je odličan lek za kandidu i pankreas!
   Bašta Balkana MagazinKombuha napitak je odličan lek za kandidu i pankreas!U stvari, ovo pogoršanje simptoma kandide je više nego verovatno samo privremeno, budući da korisni kvasci i probiotici u ovom tradicionalnom fermentisanom piću počinju da vrše rebalans crevne mikroflore.Kombuha napitak je odličan lek za kandidu i pankreas!Priroda na Dar
   - 1 day ago 19 Feb 20, 11:00am -

  Alter.plus

  • Sluh ispitajte sami – ovo su situacije koje pokazuju kako čujete?
   Sluh ispitajte sami – neki članovi vaše obitelji ili kolege, prijatelji i znanci postali su nagluhi, a vi to možda niste primijetili. Provjerite ovo … Ne biste vjerovali koliko ljudi u vašoj okolini slabije čuje, ali malo tko će vam to priznati. Mnogi toga uopće nisu svjesni, pa može doći do svakodnevnih nesporazuma ili čak […]
   - 1 day ago 19 Feb 20, 12:59pm -
  • Bilje za moždani udar – imela, kadulja, lavanda, ružmarin, anđelika
   Bilje za moždani udar sigurno neće izliječiti ovu tešku bolest, ali ako ste ju već dobili i preboljeli ili ju želite spriječiti, koristite ovo bilje. Mnogi od nas imaju simptome ili preduvjete da dobiju moždani udar, a možda to i ne znaju. A drugima je moždani udar predodređen nasljeđem. Zato je dobro znati što pomaže […]
   - 2 days ago 18 Feb 20, 11:18am -
  • Ovo niste znali o djeci, Viagri, željenoj trudnoći, zelenom čaju …
   Ovo niste znali o običnim stvarima koje ipak imaju utjecaj na život nas i naših bližnjih. Evo što znaju znanstvenici, a nisu nam rekli … Mala djeca Djeca koja se rode mala, a potom brzo rastu, kasnije će u životu patiti od dijabetesa i srčanih problema, kažu istraživači sa Sveučilišta Cambridge i Bristol. Crveni luk […]
   - 3 days ago 17 Feb 20, 2:54pm -
  • Cimet smanjuje šećer
   Cimet smanjuje šećer   Mnoge dijabetičare obradovat će vijest da su američki znanstvenici slučajno otkrili kako cimet može jako smanjiti šečer.   Taj se začin u Americi često koristi u pripremanju kolača, pa je paradoksalo da, primjerice, neka slasna pita sa cimetom može u nekim slučajevima biti lijek za visoki šećer! Znanstvenici iz Beltsvillea u […]
   - 10 days ago 11 Feb 20, 6:40am -
  • Debljina je kriva za rak, dijabetes, giht, migrenu …, dokazano je!
   Debljina se u posljednje vrijeme, u eri sve veće “demokratizacije” objašnjava osobnom stvari i načinom života, a ne rizikom za desetke bolesti. Deblji ljudi obično uvjerljivo tvrde da nema nikakvih znanstvenih dokaza kako težina izravno utijeće na zdravlje. Njihovi protivnici se, naravno, ne slažu s takvom proizvoljnom tvrdnjom, ali im umjesto beskorisne rasprave postave neko […]
   - 10 days ago 11 Feb 20, 6:34am -
  • novoRetrogradni Merkur: Imamo drugu šansu za popravljanje stvari
   Unatoč svim problemima koje uzrokuje, retrogradni Merkur može nam dati i drugu šansu za nešto što je u prošlosti ostalo u zraku
   - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:36pm -
  • novoPostanite pretplatnik! Men’s Health i Biotrening vam daruju Fit Paket
   Godišnja pretplata: 275 KN (1 broj gratis+dar) polugodišnja pretplata: 125 KN (1 broj gratis)
   - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:36pm -
  • novoRetrogradni Merkur po znakovima: Pustite vanjski svijet i okrenite se sebi
   Merkur je u svakoj godini triput retrogradan, a 2020. svaki će se put to dogoditi u vodenim znakovima. Zbog toga možemo očekivati preispitivanja nesvjesnih emocionalnih obrazaca razmišljanja. Pitanja su što vam daje osjećaj sigurnosti i kada ste skloni reagirati po navici, bez razmišljanja. Merkur je sad retrogradan od 17. veljače do 10. ožujka, evo što nosi svakom znaku...
   - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:36pm -
  • novoMentalnozdravstvena pismenost nije rezervirana samo za stručnjake, ona je važna za svakog pojedinca
   Svjetska zdravstvena organizacija zdravlje definira kao stanje potpunog fizičkog, psihičkog i mentalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i nemoći. Istovremeno, mentalno se zdravlje shvaća kao blagostanje u kojem svaki pojedinac ostvaruje svoj puni potencijal, uspješno se nosi sa svakodnevnim stresnim situacijama te može produktivno raditi i doprinositi svojoj zajednici. Kako bismo očuvali naše mentalno zdravlje važno je ulagati u emocionalnu, psihičku, društvenu, tjelesnu te duhovnu dobrobit.
   - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:36pm -
  • novoAnđeoska poruka za srijedu 19. 2. 2020.
   „Gajim posebnu pobožnost prema Anđelu čuvaru”, napisao je davno papa Ivan Pavao Drugi. „Još sam od djetinjstva puno puta molio – Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog, ti me danas prosvjetljuj, čuvaj, vodi i upravljaj...” Svaka je anđeoska poruka koju vam prenosimo podsjetnik na jačanje vjere i put prema boljem životu svih nas
   - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:36pm -
  • novoSri Sri Ravi Shankar stiže u Hrvatsku
   Sri Sri Ravi Shankar , svjetski poznati humanist, mirotvorac i duhovni vođa, dolazi u posjet Hrvatskoj od 13. do 15. travnja 2020. Tijekom svojega boravka u Zagrebu održat će Masterclass meditacije 13. i 14. travnja pod nazivom „Tajne unutarnjeg Svemira“
   - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:36pm -
  • novoMuzej za umjetnost i obrt svečano obilježio 140 godina postojanja
   Svečanim otvorenjem novouređenih postava zbirki Muzeja i predstavljanjem izuzetno vrijedne donacije zbirke pret-a-porter i haute-couture mode, te otvorenjem izložbe posvećene odnosu suvremenog dizajna i obrtništva na čijim je temeljima upravo i osnovan davne 1880. godine, Muzej za umjetnost i obrt u nazočnosti brojnih uzvanika i dužnosnika proslavio je 140 godina svoga djelovanja. Prigodnim obraćanjem rođendansku obljetnicu Muzeju su čestitali ministrica kulture Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
   - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:36pm -
  • novoSadhguru o pojavi Corona virusa u Kini
   Upitali su Sadhgurua što misli o virusu Corona koji se pojavio u Kini i proširio po svijetu. Pogledajte njegov zanimljiv odgovor i poslušajte pjesmu o ovom virusu
   - 5 hours ago 20 Feb 20, 4:36pm -
  • Anđeoska poruka za ponedjeljak 17. 2. 2020.
   „Gajim posebnu pobožnost prema Anđelu čuvaru”, napisao je davno papa Ivan Pavao Drugi. „Još sam od djetinjstva puno puta molio – Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog, ti me danas prosvjetljuj, čuvaj, vodi i upravljaj...” Svaka je anđeoska poruka koju vam prenosimo podsjetnik na jačanje vjere i put prema boljem životu svih nas
   - 2 days ago 19 Feb 20, 7:16am -
  • Ovo pakiranje je smeće i na to smo ponosni!
   Ovih dana, police prodavaonica u Hrvatskoj pune se prvim Violetinim proizvodom osmišljenim radi očuvanja životne sredine. Radi se o toaletnom papiru, proizvodu koji nam je svima potreban i o kojem previše ne razmišljamo. Violeta je svoj novi toaletni papir odlučila pakirati u ništa manje nego iskoristivu vreću za otpad. Razmišljanje je vrlo jednostavno, kada već bacamo ambalažu, zašto je ne bismo iskoristili kao vreću za smeće?
   - 2 days ago 18 Feb 20, 7:45pm -
  • "Živi beton" pročišćava zrak u gradovima
   Građevine sagrađene od "betona iz kojeg raste mahovina" mogle bi ukloniti više ugljičnog dioksida i onečišćenja u zraku od tisuća stabala. Istraživači su, naime, stvorili "živi beton" iz kojeg rastu mahovina, lišajevi i gljivice koji bi mogli pretvoriti gradske zgrade u divovske pročišćivače zraka
   - 2 days ago 18 Feb 20, 12:00pm -
  • Mars u Jarcu: Snažno naprijed do 30. 3. 2020.!
   Ovo je savršen spoj za ostvarenje velikih zadataka: neizmjerna Marsova energija daje poticaj da krenemo i primimo se posla, a Jarac tom djelovanju osigurava promišljenost i usmjerenost – te upornost da se ide do kraja
   - 2 days ago 18 Feb 20, 10:23am -
  • Kako izbjeći svađe oko novca?
   Mnogo ljudi ne voli razgovarati o novcu s partnerom. Ako to vrijedi i za vas, ovih nekoliko savjeta će vam pomoći da ti razgovori budu lakši i ugodniji
   - 3 days ago 17 Feb 20, 2:33pm -
  • Što Mars u Jarcu nosi vašem znaku?
   Mars je ušao u znak Jarca 16. veljače i ostaje u njemu do 30. ožujka. Ovo je savršen spoj za ostvarenje velikih zadataka: neizmjerna Marsova energija daje poticaj da krenemo i primimo se posla, a Jarac tom djelovanju osigurava promišljenost i usmjerenost – te upornost da se ide do kraja. Mars u Jarcu najviše će koristi donijeti rođenima u znaku Bika, Djevice, Škorpiona i Jarca, a najviše izazova Ovnovima, Rakovima, Vagama i Vodenjacima. Najintenzivnije će ga osjećati Jarci, Rakovi i Ribe...
   - 3 days ago 17 Feb 20, 2:33pm -
  • Tjedni horoskop: Čuvajte se nepromišljenosti u ljubavi
   Uz povećan optimizam, maštu i intuiciju, dobit ćete inspiraciju za nove planove, a neki dani ovoga tjedna povoljni su za ostvarenje
   - 3 days ago 17 Feb 20, 2:33pm -