vecernji.hr

tportal.hr

jutarnji.hr

dnevnik.hr


24sata.hr


index.hr

monitor.hr

 • novoMađari natjerali Coca Colu da ukloni plakate na kojima se grle dvojica muškaraca

  Mađari natjerali Coca Colu da ukloni plakate na kojima se grle dvojica muškaraca

  Coca Cola je povukla svoju reklamnu kampanju u Budimpešti koja prikazuje dvojicu muškaraca koji se grle i dvije žene koje piju Colu iz iste boce, što je tamošnjim stanovnicima jako smetalo jer da “homoseksualnost prijeti moralu javnosti”. Kampanja “Ljubav je ljubav” sadržavala je slogane poput “Nula šećera, nula predrasuda”, a krenula je u vrijeme kad […]Mađari natjerali Coca Colu da ukloni plakate na kojima se grle dvojica muškaraca - Monitor.hr.
  - 24 mins ago 21 Aug 19, 6:30pm -
 • novoSplićani se naljutili zbog bilježnica na kojima Kim Kardashian i Rihanna trljaju guzice, a Trump i Putin snimaju selfie

  Splićani se naljutili zbog bilježnica na kojima Kim Kardashian i Rihanna trljaju guzice, a Trump i Putin snimaju selfie

  Bilježnice koje prodajete su čista sramota i degradacija žena i djevojaka. Dvije polugole cure se trljaju stražnjicama i oko njih lete dolari? – jedna je od kritika roditelja na Facebook stranici Lipa Milla, zbog njihove nove linije bilježnica. Ove dvije što se “trljaju” su Kim Kardashian i Rihanna, na jednoj su bilježnici Steve Jobs i Nikola […]Splićani se naljutili zbog bilježnica na kojima Kim Kardashian i Rihanna trljaju guzice, a Trump i Putin snimaju selfie - Monitor.hr.
  - 1 hour ago 21 Aug 19, 5:30pm -
 • novoSvrbež ili peckanje u očima, nosu ili grlu? – ambrozija!

  Svrbež ili peckanje u očima, nosu ili grlu? – ambrozija!

  Gradovi u kojima je zabilježen visok stupanj alergenosti ambrozije, a kreće se između 6,9 do 7,8, su Zagreb, Virovitica, Kutina, Varaždin, Slavonski Brod, Sisak, Popovača, Koprivnica i Karlovac, što znači da će u ovim gradovima sve alergične osobe imati tegobe. Alergičnih je oko 30 posto građana, koliko se procjenjuje da ih u Hrvatskoj pati od nekog oblika peludne […]Svrbež ili peckanje u očima, nosu ili grlu? – ambrozija! - Monitor.hr.
  - 2 hours ago 21 Aug 19, 4:30pm -
 • novoApple će gubitak prihoda od iPhonea nadoknaditi – prodajom slušalica i pametnih satova

  Apple će gubitak prihoda od iPhonea nadoknaditi – prodajom slušalica i pametnih satova

  Apple pomalo u svojim prihodima smanjuje ovisnost o iPhoneu i širi poslovanje na druga područja, pa ja tako kategorija nosivog računalstva tijekom trećeg tromjesečja donijela 5,5 milijardi dolara, što je 50% više nego lani, a do 2021. nadaju se da će ovdje imati 10 milijardi dolara prihoda. Za ovaj su rast najzaslužnije slušalice AirPods. U […]Apple će gubitak prihoda od iPhonea nadoknaditi – prodajom slušalica i pametnih satova - Monitor.hr.
  - 3 hours ago 21 Aug 19, 3:30pm -
 • novo‘Matrix’ dobiva četvrti nastavak, scenarij piše Sarajlija Hemon
  Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss reprizirat će ulogu Nea i Trinity, a film će režirati i napisati scenarij Lana Wachowski, ko-autorica prva tri filma (tada se zvala Laurence i bila muško, drugi iz autorskog para je bio njen brat Andy, koji je također sad žena, Lilly). Koscenarista četvrtog dijela je Aleksandar Hemon, sarajevski pisac koji […]‘Matrix’ dobiva četvrti nastavak, scenarij piše Sarajlija Hemon - Monitor.hr.
  - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:30pm -
 • novoMatematičari i inženjeri oblikuju nam budućnost – trebaju polagati Hipokratovu zakletvu
  Matematičari, računalni inženjeri i fizičari toliko su navikli raditi na apstraktnim problemima da rijetko kada razmišljaju o etičkim posljedicama svog rada, zbog čega bi za njih trebalo uvesti pisatni etički kodeks kako bi se javnost zaštitilo od moćnih novih tehnologija, smatra Hannah Fry, izvanredna profesorica matematike gradova na University Collegeu u Londonu. Ona ekvivalent liječničke zakletve […]Matematičari i inženjeri oblikuju nam budućnost – trebaju polagati Hipokratovu zakletvu - Monitor.hr.
  - 5 hours ago 21 Aug 19, 1:30pm -
 • novoMataković: Mjesec

  Mataković: Mjesec

  Overkloking…Mataković: Mjesec - Monitor.hr.
  - 6 hours ago 21 Aug 19, 12:30pm -
 • novoAmazonom bjesne požari, dim se vidi iz svemira
  U Amazoni je od početka ove godine zabilježeno rekordnih 72.000 požara, što je 83% više nego u istom razdoblju lani (BBC), a aktualni su požari toliko jaki da je NASA iz svemira snimila njihov dim. I na zemlji je problem – u ponedjeljak je dim bio prekrio Sao Paulo. Požara je više – zbog krčenja […]Amazonom bjesne požari, dim se vidi iz svemira - Monitor.hr.
  - 7 hours ago 21 Aug 19, 11:30am -

vijesti.rtl.hr

  hr.n1info.com

  telegram.hr

  Posao.hr

  Stratego.hr

  • Najavljen zagrebački Kongres poduzetnica 2019.
   Na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi najavljen je Kongres poduzetnica jugoistočne Europe 2019., koji će se održati na Dan žena – 8. ožujka, u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba. Četvrti je to Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u ovom dijelu Europe koje, između ostalog, omogućava razmjenu iskustava, poticanje konkurentnosti […]The post Najavljen zagrebački Kongres poduzetnica 2019. appeared first on Stratego.hr.
   - 7 Mar 19, 12:46am -
  • Uručeni ugovori o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima
   Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i direktor Zagrebačkog inovacijskog centra Frane Šesnić uručili su danas prve ugovore o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima koji svoja inovativna visokotehnološka rješenja razvijaju u okviru Zagrebačkog inovacijskog centra.Ovi zajmovi znače da je Grad Zagreb napravio ono što zovemo poduzetnički eko sustav, a dio tog sustava je i funkcionalna […]The post Uručeni ugovori o dodjeli konvertibilnih zajmova perspektivnim startupovima appeared first on Stratego.hr.
   - 18 Feb 19, 11:41pm -
  • Predstavljene nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga
   Nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga danas su u prostorima Holding centra predstavili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZGH Ana Stojić Deban.  Građani od danas većinu zahtjeva za administracijom usluga, koji su uglavnom i razlozi osobnih dolazaka u poslovnice podružnica i ovisnih trgovačkih društava, mogu generirati elektronički, pristupajući putem sigurnog internetskog sučelja namijenjenog korisnicima.Identifikacija korisnika, […]The post Predstavljene nove elektroničke usluge Zagrebačkog holdinga appeared first on Stratego.hr.
   - 26 Oct 18, 2:10pm -
  • Predstavljen novi sustav za naplatu parkinga i aplikacija ZGpark
   Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je jučer u javnoj garaži na Langovom trgu predstavio novi sustav za automatsku naplatu parkinga u Zagrebu i za centralno upravljanje javnim garažama te aplikaciju ZGpark.Pozdravljam ovaj uradak za 21. stoljeće. Prije 17 godina smo, zajedno s Tatjanom Holjevac, uveli plaćanje SMS-om. To je bilo revolucionarno. Danas smo, 17 godina poslije, […]The post Predstavljen novi sustav za naplatu parkinga i aplikacija ZGpark appeared first on Stratego.hr.
   - 17 May 18, 6:56am -
  • Ne propustite zadnju priliku za prijavu na konferenciju Ecommerce Day 2018!
   Za nešto više od tjedan dana svi će se stručnjaci s područja online trgovine skupiti na jednom mjestu – na najvećoj regionalnoj konferenciji o web kupovini Ecommerce day 2018, koja će se u organizaciji Shopper’s Mind Hrvatska i Jeftinije.hr održati 28. ožujka u Zagrebu. Iskoristite zadnju priliku i osigurajte svoje mjesto, jer je konferencija svake […]The post Ne propustite zadnju priliku za prijavu na konferenciju Ecommerce Day 2018! appeared first on Stratego.hr.
   - 20 Mar 18, 10:51pm -
  • Mirko Logožar otkriva kako napraviti uspješnu crowdfunding kampanju
   “Ideja sama po sebi ne znači ništa, to je obična misao u glavi kao i svaka druga. Ideja koja je praćena akcijom postaje projekt koji se potencijalno može razviti u biznis jednog dana. Ključno je poduzimati stvari, bez previše priče”, kaže Mirko Logožar, osnivač Eat Differenta i začetnik projekta Ostaše iza kojeg stoji vrlo uspješno […]The post Mirko Logožar otkriva kako napraviti uspješnu crowdfunding kampanju appeared first on Stratego.hr.
   - 5 Sep 17, 8:58am -
  • Pet razloga zašto biste ipak trebali investirati svoj fond za krizne situacije
   Na Strategu smo već dosta pisali o fondu za krizne situacije kao o jednom od ključnih alata za postizanje financijske neovisnosti. Koncept je relativno jednostavan: kad počnete uvoditi reda u svoje osobne financije, prvo se morate osigurati da vas neka neočekivana situacija ne baci natrag na početak. Stoga prvo uštedite određenu svotu za hitne slučajeve […]The post Pet razloga zašto biste ipak trebali investirati svoj fond za krizne situacije appeared first on Stratego.hr.
   - 24 Jul 17, 1:05pm -
  • 10 malih trikova za svakodnevne uštede
   Kupovina stana, automobila, vjenčanje… to su veliki troškovi koji vas čekaju u životu. Ali što je s malim stvarima, kako uštedjeti za njih? Svakodnevne uštede su odgovor na to pitanje, a ovo je deset malih trikova kojima ih možete postići. 1. Postavite ciljeve za svoju štednju Možda ne štedite za nešto veliko, nego samo želite, […]The post 10 malih trikova za svakodnevne uštede appeared first on Stratego.hr.
   - 2 May 17, 11:24am -
  • U veoma uspješnoj godini, Udruženje stranih ulagača udvostručilo članstvo
   U Zagrebu je održana glavna skupština Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (FIC) na kojoj su predstavljeni rezultati rada Udruženja u 2016. godini. Rezultate su predstavili predsjednik Mladen Fogec i glavni tajnik Igor Zgrabljić koji je ovim putem istaknuo dvostruki porast broja članova u odnosu na 2015. godinu, uz niz uspješno realiziranih projekata koji su bili […]The post U veoma uspješnoj godini, Udruženje stranih ulagača udvostručilo članstvo appeared first on Stratego.hr.
   - 9 Mar 17, 9:01am -
  • Znanost je potvrdila: ‘snježna gruda’ je najbolja metoda za izlazak iz dugova
   Najzaduženiji građanin Republike Hrvatske dužan je 403 milijuna kuna. Nadamo se da vaša osobna situacija s financijama nije tako loša. (Ako ste vi taj, javite se na mail redakcije, rado bismo porazgovarali.) Više od 300 tisuća građana zbog dugova je blokirano, a i oni koji nisu blokirani često imaju teškoća s isplatom ili daju većinu […]The post Znanost je potvrdila: ‘snježna gruda’ je najbolja metoda za izlazak iz dugova appeared first on Stratego.hr.
   - 28 Feb 17, 6:00am -

  Poslovni.hr

  • novoUz otpremninu bi otišlo 1153 službenika
   Ministarstvo financija je proračunom za ovu godinu izdvojilo 2,7 milijuna eura za isplatu otpremnina koje se ne mogu drukčije osigurati.Ukupno 1153 zaposlena u crnogorskom javnom sektoru na državnoj i 826 na lokalnoj razini zainteresirano je za sporazumni raskid radnog odnosa uz isplatu otpremnine.To su pokazale ankete koje su, po nalogu Ministarstva javne uprave, državni organi i institucije obavile među svojim zaposlenicima."Zaposlenom koji ispunjava uvjete za odlazak u mirovinu i ako mu do 67 godina života nedostaju do dvije godine može ostvariti pravo na otpremninu u iznosu do šest bruto plaća. Visina bruto plaće određuje se kao prosječan iznos posljednje tri bruto plaće ...
   - 5 hours ago 21 Aug 19, 2:23pm -
  • novoVIDEO: Nesreća u riječkom šoping centru, žena propala kroz spušteni strop
   Osoblje Centra je odmah reagiralo te pružilo nužnu pomoć i alarmiralo hitnu pomoć i policiju.Jedna je ženska osoba ozlijeđena u nesreći koja se danas iza 14 sati dogodila u Tower Centru Rijeka, piše Novi list.Prema onome što kažu u Tower Centru Rijeka propala je kroz spušteni strop, nakon što je zakoračila na pregradu od karton gipsa, iza zaštitne ograde.- U srijedu, 21. kolovoza 2019., oko 14.24 sati, nepoznata ženska osoba pokušala je dohvatiti predmet koji je pao između dva eskalatora, pri tome svojevoljno preskočila zaštitnu ogradu, zakoračila na pregradu od karton gipsa ...
   - 5 hours ago 21 Aug 19, 1:54pm -
  • novoNjemačka nakon gotovo 30 godina ukida solidarni porez za većinu poreznih obveznika
   Isprva je taj prirez iznosio 7,5 posto, a 1995. je smanjen na 5,5 posto. Njemačka vlada odlučila je u srijedu za najveći dio poreznih obveznika ukinuti plaćanje tzv. solidarnog prireza koji je uveden nakon ujedinjenja dviju njemačkih država kao potpora za gospodarski oporavak bivše Istočne Njemačke. „Troškovi ujedinjenja su najvećim dijelom pokriveni. Zato danas možemo pokrenuti mehanizam koji će dovesti do toga da od 2021. najveći dio poreznih obveznika više neće morati plaćati solidarni prirez“, rekao je nakon sastanka vlade ministar financija i vicekancelar Olaf Scholz (Socijaldemokratska stranka Njemačke, SPD).  Nacrt zakona predviđa postupno ukidanje solidarnog ...
   - 6 hours ago 21 Aug 19, 1:15pm -
  • novoPredsjedničina kći Katarina danas otputovala na studij na Harvardu
   Katarina Kitarović primljena je na sva četiri najbolja američka sveučilišta, polagala je S.A.T. testove te je bila među jedan posto studenata u svijetu. Na kraju je odabrala Harvard.Katarina, kći hrvatske predsjednice Katarine Grabar-Kitarović, otputovala je danas u SAD na studij na Harvardu. Katarina je maturirala u Hrvatskoj s odličnim uspjehom, poručili su iz Ureda predsjednice.Katarina Kitarović primljena je na sva četiri najbolja američka sveučilišta, polagala je S.A.T. testove te je bila među jedan posto studenata u svijetu. Na kraju je odabrala Harvard.Na uspješan rezultat utjecalo je i to što je odlična klizačica, a preporuke su dali i profesori iz škola u Zagrebu i Bruxellesu Stipendiju su ...
   - 6 hours ago 21 Aug 19, 1:11pm -
  • novoPorezna kreće u veliku akciju: 24-satni nadzor posebno će nadgledati tri djelatnosti
   Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu. Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 22. – 28.8.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu. Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:-Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila ...
   - 7 hours ago 21 Aug 19, 12:22pm -
  • novoSnaga hrvatske energetike 2019.
   Prijavite se!Fill out my online form. var z1undvgv0x4fdt8; (function(d, t) { var s = d.createElement(t), options = { 'userName':'24sata', 'formHash':'z1undvgv0x4fdt8', 'autoResize':true, 'height':'849', 'async':true, 'host':'wufoo.com', 'header':'show', 'ssl':true }; s.src = ('https:' == d.location.protocol ?'https://':'http://') + 'secure.wufoo.com/scripts/embed/form.js'; s.onload = s.onreadystatechange = function() { var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != 'complete') if (rs != 'loaded') return; try { z1undvgv0x4fdt8 = new WufooForm(); z1undvgv0x4fdt8.initialize(options); z1undvgv0x4fdt8.display(); } catch (e) { } }; var scr = d.getElementsByTagName(t)[0 ...
   - 7 hours ago 21 Aug 19, 11:50am -
  • novoNude konkurentnu plaću, mjesečne bonuse, vaučere za obrok, besplatne masaže na radnom mjestu i 'more' drugih pogodnosti
   Johnson Controls vas poziva da se prijavite na natječaj za poziciju: Senior Tax Specialist (m/ž), u Bratislavi (Slovačka). Tko se traži? Osoba koja je prvostupnik ili ima završen magistarski studij iz područja financija (s naglaskom na porez ili računovodstvo), ima dvije do pet godina radnog iskustva, tečno govori engleski jezik i poznaje istočnoeuropske jezike (slovački, poljski, mađarski, češki). Poželjno je i osnovno razumijevanje lokalnih GAAP koncepata.Osim vrlo ugodnog i međunarodnog radnog okruženja, Johnson Controls nudi razne mogućnosti za budući rast, konkurentnu ...
   - 7 hours ago 21 Aug 19, 11:49am -
  • novoNa samoposlužnom aparatu kupite maslinovo ulje, ocat i deterdžent 30 posto jeftinije
   Uloga radionice, kao i samoposlužnog uređaja, je smanjiti količinu otpada - rekli su u Čistoći.Maslinovo i bučino ulje, tri vrste octa, dva eko šampona za kosu i tri eko deterdženta za pranje rublja, posuđa i višenamjenski Čistoća Rijeka prodaje na decilitre u svojoj zgradi na samoposlužnom uređaju, piše 24sata.Treba donijeti vlastitu posudu, ubaciti kovanice ili novčanice u uređaj koji se zove Bert, a podsjeća na poznate mljekomate, te istočiti željenu količinu, najmanje decilitar. Bert se početkom rujna seli u novi prostor koji Čistoća otvara oko 500 metara od svoje zgrade, blizu Hrvatskog narodnog kazališta “Ivana ...
   - 7 hours ago 21 Aug 19, 11:38am -
  • novoPotvrđena nova Uprava HPB-a: Badurina dolazi iz Sberbanke
   Vlada je 1. kolovoza 2019. predložila Nadzornom odboru HPB-a imenovanje nove Uprave.Savjet Hrvatske narodne banke 20. kolovoza 2019. dao je suglasnost za imenovanje Marka Badurine predsjednikom te Ante Mihaljevića i Ivana Solde članovima Uprave Hrvatske poštanske banke na razdoblje od dvije godine od 11. rujna 2019.Vlada je 1. kolovoza 2019. predložila Nadzornom odboru HPB-a imenovanje nove Uprave u sastavu Marko Badurina, predsjednik i Anto Mihaljević i Ivan Soldo, članovi, temeljem provedenog javnog natječaja. Nadzorni odbor HPB-a je 8. kolovoza donio odluku o njihovu imenovanju i u skladu sa Zakonom o kreditnim institucijama uputio Hrvatskoj ...
   - 7 hours ago 21 Aug 19, 11:36am -
  • novoTrump dao Huaweiju novi rok i udario na 46 podružnica
   Trgovinska 'crna lista' proširena je na stotinu Huaweijevih tvrtki što je kompanija ocijenila politički motiviranom odlukom.Korak naprijed, nazad dva - tako bi se mogao opisati odnos američke administracije s Huaweijem nakon najnovije odluke u vezi tog kineskog tehnološkog diva.Naime, američki ministar trgovine Wilbur Ross objavio je da će Washington produžiti za još 90 dana privremeno dopuštenje za poslovanje s kompanijama iz SAD-a. Podsjetimo, Trumpova administracija u svibnju je stavila Huawei na trgovinsku "crnu listu" kojom mu zabranjuje poslovanje s američkim dobavljačima bez posebna vladina dopuštenja jer navodno predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti.Ubrzo nakon toga vlada je svoju ...
   - 7 hours ago 21 Aug 19, 11:34am -

  Geek.hr

  CentarZdravlja.hr

  • Moguće je! Sedam načina da suzbijete želju za slatkim

   Moguće je! Sedam načina da suzbijete želju za slatkim

   Ako upravo maštate o onoj finoj čokoladi s punjenjem od jagoda ili krafni punoj pekmeza, zastanite i razmislite opet. Vjerojatno uopće niste gladni nego vam je dosadno ili ste nervozni. Probajte zaokupiti misli s nečim drugim. Bacite se na posao, rekreirajte se, vodite ljubav...
   - -
  • Ovo su 4 ključne točke za učinkovitije liječenje visokog tlaka

   Ovo su 4 ključne točke za učinkovitije liječenje visokog tlaka

   Iako je posljednjih godina smanjen broj kardiovaskularnih smrti, to se vjerojatno može uglavnom pripisati boljoj organizaciji sekundarne i tercijarne skrbi, primarno odlično organiziranoj mreži za zbrinjavanje akutnoga koronarnog sindroma, a ne, nažalost, smanjenju prevalencije ili boljem liječenju hipertenzije...
   - -
  • Prepoznajte simptome salmonele na vrijeme!

   Prepoznajte simptome salmonele na vrijeme!

   Salmonelu ćemo najlakše dobiti u ljetnim mjesecima, a među najčešće oboljelima su djeca i osobe slabijeg imuniteta.Salmonela je vrsta trovanja hranom koju uzrokuje bakterija Salmonella enterica. Obično je uzrokovana konzumacijom sirovog zaraženog mesa, najčešće peradi ili jaja...
   - -
  • Ovih 13 bolesti nerijetko se zamjenjuju za multiplu sklerozu

   Ovih 13 bolesti nerijetko se zamjenjuju za multiplu sklerozu

   I dok su neki simptomi MS-a vrlo česti, ne postoji tipičan uzorak simptoma koji se odnosi na sve, a mnogi simptomi slični su nekim drugim bolestima.Dobivanje ispravne dijagnoze za multiplu sklerozu (MS) može biti izazov. Nemaju svi iste, uobičajene simptome poput ukočenosti, bolova, umora, osjetljivosti na toplinu… I što je još gore, simptome koje imate mogu biti vrlo slični simptomima nekog drugog stanja...
   - -
  • Gljivična infekcija noktiju – uzroci i liječenje

   Gljivična infekcija noktiju – uzroci i liječenje

   Gljivična infekcija noktiju je kronično i potencijalno zarazno stanje koje zahvaća milijune ljudi diljem svijeta. Postoje različite vrste i simptomi gljivične infekcije noktiju. Liječenje može varirati, ovisno o stadiju gljivične infekcije.Gljivična infekcija noktiju obično započinje s malom bijelom, žutom ili zelenom točkicom koja se javlja ispod samog nokta, najčešće uz rub...
   - -
  • Osam razloga zašto je dobro popiti čašu vode ujutro natašte

   Osam razloga zašto je dobro popiti čašu vode ujutro natašte

   Dok se većina drži onog "zlatnog pravila" i pokušava piti osam čaša vode dnevno, mnogi to ipak zanemaruju.Znamo da se naše tijelo čak 70 posto sastoji od vode te u slučaju duže dehidracije može doći do migrena, artritisa, bronhitisa, bolesti bubrega, gastritisa, zatvora...
   - -
  • Otkrivamo kako se lakše vratiti na posao nakon godišnjeg odmora

   Otkrivamo kako se lakše vratiti na posao nakon godišnjeg odmora

   Prvi dan nakon godišnjeg odmora izrazito je stresan i svima omražen dan. To je dan kada ponedjeljak mrzite još više nego inače i samo čekate da odete doma.Čak i ako niste letjeli i mijenjali vremensku zonu, možete osjetiti dezorijentiranost i usporeni radni tempo, ipak su dva tjedna (ili više) dovoljna da izađete iz rutine...
   - -
  • Konzumiranje ovog povrća može biti opasno!

   Konzumiranje ovog povrća može biti opasno!

   Kod nekih zdravstvenih stanja pojedine, inače zdrave i dobrodošle namirnice, mogu pogoršati stanje i štetiti zdravlju.Pogledajte u kojim biste slučajevima trebali smanjiti ili izbjegavati konzumaciju rajčice, špinata i šparoga.Zasad još neidentificirana tvar u rajčicama i proizvodima na bazi rajčica može izazvati žgaravicu ili potaknuti gastroezofagealni refluks...
   - -
  • Isprobajte 7 najboljih ljetnih recepata s lubenicom!

   Isprobajte 7 najboljih ljetnih recepata s lubenicom!

   Iako većina voli jesti lubenicu u izvornom obliku i bez ikakvih dodataka, zašto ne biste isprobali ovo sočno voće u kombinaciji sa slanim sirom ili ga dodali u zdravi smoothie?U nastavku donosimo super recepte s kraljicom ljeta, lubenicom!Isprobajte osvježavajući voćni smoothie od lubenice i jagoda s dodatkom chia sjemenki koje obiluju omega-3 masnim kiselinama, kalcijem i magnezijem!Recept za smoothie od lubenice, jagoda i chia sjemenki!Ništa ne govori da je ljeto stiglo kao ukusne lubenice, a najteži dio ovog slatkog recepta je odlučiti se koje ćete voće koristiti...
   - -
  • Ako uočite jedan od ovih 6 znakova morate hitno na PAPA test!

   Ako uočite jedan od ovih 6 znakova morate hitno na PAPA test!

   U Hrvatskoj godišnje od raka vrata maternice oboli 350, a od posljedica bolesti umire 120 žena. Nemojte zanemarivati razne znakove i simptome, već posjetite liječnika.Kod većine oboljelih od raka vrata maternice prvi znakovi bolesti nisu čudna bol, već neuredni PAPA test...
   - -

  matrixworldhr.com

  • Proteinska sluz iz laboratorija će se početi prodavati u SAD-u kao ČISTO MESO

   Proteinska sluz iz laboratorija će se početi prodavati u SAD-u kao ČISTO MESO

   Autor: Ljubica Šaran Prije sedam godina znanstvenici su osmislili kako uzgajati “proteinsku sluz” iz goveđih fetalnih stanica u laboratorijskim bačvama, tu sluz su nazvali “meso”. Nekoliko mjeseci nakon prvotne objave Londončani su […]
   - 1 day ago 20 Aug 19, 8:56am -
  • Zaboravljene povijesne fotografije – 31. dio

   Zaboravljene povijesne fotografije – 31. dio

   Autor: Ljubica Šaran Lektor: Dubravka Ritz, prof. U ovom izdanju donosimo vam poprilično zanimljive fotografije, koje nam omogućuju uvid u određene osobine ljudi na fotografijama, no i štimung minulih vremena čiji se […]
   - 6 days ago 15 Aug 19, 8:16am -
  • Fore i fazoni Dio: 266

   Fore i fazoni Dio: 266

   Autor: Ljubica Šaran Želite li znati što je to “domoljubna kartica”, kako Fata šara uskršnja jaja, tko je Merkeličino dijete, gdje se nalaze knjige s muškim “bajkama”, kako izgleda tijelo “sportaša” na […]
   - 11 days ago 10 Aug 19, 8:30am -
  • Žderite kobasice od crva, to je zdravo – izjava znanstvenika

   Žderite kobasice od crva, to je zdravo – izjava znanstvenika

   Autor: Ljubica Šaran Ne tako davne 2013. UN je ustvrdio kako su insekti sasvim logična hrana za iskorijenjivanje gladi u svijetu, 2018. jestivi insekti su se počeli prodavati po Europi, dok se […]
   - 17 days ago 4 Aug 19, 8:29am -
  • Bombardiranje sjemenom drveća se obnavljaju cijele šume – uspjeh tajlandskog projekta

   Bombardiranje sjemenom drveća se obnavljaju cijele šume – uspjeh tajlandskog projekta

   Autor: Ljubica Šaran Zbog ljudske pohlepe i nepažnje nestaju cijele prašume i šume koje se s pravom uz bio-plankton smatraju “plućima planete”. Neke države su prekomjernoj deforestaciji pokušale stati na kraj s […]
   - 23 days ago 29 Jul 19, 8:40am -
  • Čuda prirode – 6. dio

   Čuda prirode – 6. dio

   Autor: Ljubica Šaran Lektor: Dubravka Ritz, prof. Postoje dvije vrste ljudi, oni koji vole prirodu i oni koji bi je najradije unovčili i pretvorili u globalnu deponiju. Ovaj članak definitivno nije za […]
   - 28 days ago 24 Jul 19, 8:05am -
  • Mačka pregriženi kabel slušalica isplatila sa zamjenskim – živom zmijom

   Mačka pregriženi kabel slušalica isplatila sa zamjenskim – živom zmijom

   Autor: Ljubica Šaran Znanstvenici još uvijek ne mogu u velikom dijelu dokučiti na koji način razmišljaju naši ljubimci, a još im je teše “prokljuviti” kako percipiraju svijet oko sebe. Nedavni primjer mačke […]
   - 33 days ago 19 Jul 19, 7:32am -
  • Fore i fazoni Dio: 265

   Fore i fazoni Dio: 265

   Autor: Ljubica Šaran Jeste li ikada čuli za limunadu od malina ili drugog bobičastog voća, sigurno jeste jer mi živimo u cirkus državi u kojoj se sve uskiseli od muke pa tako […]
   - 38 days ago 14 Jul 19, 8:53am -
  • SAD godišnje na rat potroši 1,25 bilijuna dolara – rezultati studije

   SAD godišnje na rat potroši 1,25 bilijuna dolara – rezultati studije

   Autor: Ljubica Šaran Lektor: Dubravka Ritz, prof. Elita koja upravlja SAD-om obožava ratove, a to najbolje potvrđuje  činjenica da su Sjedinjene Države, od svog osnutka do danas, provele samo 21 godinu u […]
   - 43 days ago 9 Jul 19, 3:22pm -
  • Može li netko počiniti zločin izvan svog karaktera?

   Može li netko počiniti zločin izvan svog karaktera?

   Autor: Anamarija Vukojević Lektor: Dubravka Ritz, prof. S vremena na vrijeme u vijestima osvanu slučajevi strašnih zločina običnih ljudi ili javnih osoba koji neočekivano počine nezamisliva kriminalna djela. Ove vijesti šokiraju njihove […]
   - 47 days ago 5 Jul 19, 8:40am -
  • novo10 namirnica na kojima će vam bolni zglobovi biti zahvalni
   Hrana koju jedete može pomoći zdravlju vaših zglobova, kao i kostiju. U namirnice kojima će vaši bolni zglobovi biti zahvalni spadaju riba, kurkuma, brokoli...Članak 10 namirnica na kojima će vam bolni zglobovi biti zahvalni se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
   - 12 hours ago 21 Aug 19, 7:00am -
  • novoDušan Dojčinović: Džozef Marfi u snu
   Svakoga dana u svakom pogledu ja sam bogatiji i srećniji... Šta li to mumla Džozef Marfi da mi je da znam?!Članak Dušan Dojčinović: Džozef Marfi u snu se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
   - 16 hours ago 21 Aug 19, 3:00am -
  • Dvoboj Miloša Crnjanskog i Tadije Sondermajera
   Vladimir Bunjac u knjizi "Kamenovani Crnjanski" opisuje dvoboj Miloša Crnjanskog i srpskog avijatičara Tadije Sondermajera.Članak Dvoboj Miloša Crnjanskog i Tadije Sondermajera se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
   - 1 day ago 20 Aug 19, 6:00pm -
  • Branko R. Radeč: „Drvare na Kosmetu i Radeči od 14. veka“
   Knjiga je plod detaljnog istraživanja o porodici Radeč i događajima koji su vezani za KiM, a odnose se na podčičavska sela Drvare, Resnik i Šalce.Članak Branko R. Radeč: „Drvare na Kosmetu i Radeči od 14. veka“ se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
   - 1 day ago 20 Aug 19, 3:00pm -
  • Prijavite se na Metro platformu – akcije za kupce i radnje 8.10.
   Svako može da se prijavi na Metro platformu i sazna gde je najbliža akcija, a vlasnici radnji, kafića i restorana dobiće od Metroa robu za akcijuČlanak Prijavite se na Metro platformu – akcije za kupce i radnje 8.10. se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
   - 1 day ago 20 Aug 19, 7:00am -
  • Večernje senke / U letovalištu – Tomas Hardi
   Senka mog odžaka pada nadaleko Po zemljištu i pruža se senicom kalinovom, I čak se vidi senka njegovog dima, A ništa ne govori da će i u vreme nekoČlanak Večernje senke / U letovalištu – Tomas Hardi se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
   - 2 days ago 20 Aug 19, 3:00am -
  • Regressar je projekat kojim Portugal plaća povratak svojih državljana
   Portugalske vlasti su pokrenule projekat "Regressar", sa ciljem da se emigranti privole da se vrate u zemlju zbog smanjenja broja stanovnikaČlanak Regressar je projekat kojim Portugal plaća povratak svojih državljana se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
   - 2 days ago 19 Aug 19, 6:00pm -
  • Čudotvorni oblak iznad crkve Preobraženja Gospodnjeg
   Planina Tavor je mesto gde se desilo Preobraženje Gospodnje. Čudotvorni oblak se svake godine spušta na ovu planinu tokom praznične službe.Članak Čudotvorni oblak iznad crkve Preobraženja Gospodnjeg se pojavljuje prvo na Bašta Balkana Magazin.
   - 2 days ago 19 Aug 19, 3:00pm -

  Alter.plus

  • novoNarodni recepti za pluća, bronhitis, zaboravljivost i crveni vjetar
   Narodni recepti s lukom, medom, alojom, maslinovima uljem, brezom i lipom … CRVENI VJETAR Komadić crvene prirodne svile veličine dlana razderati na sitne komadiće i pomiješati s prirodnim medom i podijeliti na tri dijela. Ujutro 1 sat nakon izlaska sunca smjesu staviti na oboljelo mjesto i omotati. Postupak ponavljati do ozdravl­jenja. SKLEROZA (zaboravljanje) Na sitnoj […]
   - 10 hours ago 21 Aug 19, 8:56am -
  • Med za kozmetiku pomiješan s limunom, glicerinom, žumanjkom, ječmom
   Med za kozmetiku koristi se u raznim maskama radi sprečavanja bora i čišćenja kože lica i ruku. Pritom je najvažnije da znamo porijeklo meda i da on bude potpuno čist jer se koristi zajedno s glicerinom, limunovim sokom, žumanjkom i drugim zdravim tvarima. Također, prije nanošenja maske koje ovdje predlažemo treba kožu lica očistiti vodom […]
   - 1 day ago 20 Aug 19, 11:15am -
  • Demoni – zovu ih palim anđelima, a kako djeluju saznajte ovdje
   Demoni su oko nas, misle mnogi ljudi kad nam nešto u životu pođe krivo ili doživimo nesreću. Ali javno nitko o tome ne govori, osim crkve. Ako vas to zanima, u ovom tekstu saznati ćete mišljenje crkva o tome što su demoni, gdje vrebaju i trebamo li biti na oprezu: Svijet demona, palih anđela – […]
   - 1 day ago 20 Aug 19, 8:36am -
  • Med i bilje – narodna kombinacija za srce, tlak, želudac, živce, jetru
   Medi i bilje u narodu se oduvijek koriste za liječenje svih bolesti, ali trebate znati pravu kombinaciju! Ovdje pročitajte savjete i recepte za mnoge raširene bolesti koje možda i vi imate, a niste znali kako se mogu ublažiti ili izliječiti: NESANICA, NEURASTENIJA Čaša tople vode s jednom jušnom žlicom meda navečer. Djeluje umirujuće, izaziva dubok […]
   - 2 days ago 19 Aug 19, 9:58am -
  • Žučni kamenci izazivaju izuzetno jaku boli, a nastaju našom greškom!
   Žučni kamenci – ova je bolest dosta proučena i, nažalost, raširena. Oboljeli osjećaju jaku bol i druge neugodne simptome. No, stvaranje žučnog kamenca moguće je i spriječiti – ponajviše zdravom prehranom i na druge jednostavne načine o kojima ovdje objašnjava dr. A. Vasiljeva: Nedavno sam slušala ovakav razgovor dviju starijih žena. Zamisli – rekla je […]
   - 2 days ago 19 Aug 19, 9:31am -
  • novoPolihidroksilne kiseline - blaga alternativa AHA kiselinama
   Nova saznanja o ljepoti koja podržava zdravlje kozmetičku branšu mijenjaju nabolje. Prirodni ekstrakti u budućnosti će imati važnu ulogu, a stručnjaci su nam otkrili i zašto. Ne samo da dostojno obavljaju svoju multifunkcionalnu zadaću (pomlađuju, hidratiziraju, obnavljaju, štite, iscjeljuju) nego pritom ne iritiraju i ne opterećuju kožu agresivnim molekulama pa postoji šansa da s kozmetičkog trona svrgnu neke potencijalno štetne ili pak dobro ustoličene sastojke koji su postavili zlatne standarde njege. Jedan od njih su polihidroksilne kiseline
   - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:48pm -
  • novoWeekend Media Festival: Kako zadržati najbolje kada svi žele otići?
   Kako u uvjetima velikog iseljavanja Hrvata u inozemstvo, kao i medijskoj histeriji koja je nastala zbog problema s radnom snagom, zadržati najbolje u kompanijama i privući nove talente, tema je panel rasprave na Weekend Media Festivalu, koja će okupiti članove uprava i HR direktore najuspješnijih hrvatskih kompanija
   - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:48pm -
  • novoKonoplja: bogato ulje koje usporava starenje
   Industrijska konoplja donedavno je bila poznata kao sirovina za dobivanje tkanine koja slovi kao osvještenija alternativa pamuku. Međutim, njena upotreba danas doživljava pravu renesansu. Ulje sjemenki konoplje, podvrste biljke Cannabis sativa, uspješno oslobođeno psihoaktivnog spoja tetrahidrokanabinola (THC), sve je popularniji sastojak i u svijetu ljepote. S obzirom na to da je dokazano kako u savršenom omjeru sadrži omega-3 i omega-6 masne kiseline, odličan je pripravak za pomlađivanje i regeneraciju kože
   - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:48pm -
  • novoPostanite član/pretplatnik National Geographica Hrvatska
   Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i poklanjamo vam bambusom obložen spremnik za piće s natpisom National Geographica Hrvatska
   - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:48pm -
  • novoPrirodna njega budućnosti: Bakuchiol - biljna zamjena za retinol
   Nova saznanja o ljepoti koja podržava zdravlje kozmetičku branšu mijenjaju nabolje. Prirodni ekstrakti u budućnosti će imati važnu ulogu, a stručnjaci su nam otkrili i zašto. Ne samo da dostojno obavljaju svoju multifunkcionalnu zadaću (pomlađuju, hidratiziraju, obnavljaju, štite, iscjeljuju) nego pritom ne iritiraju i ne opterećuju kožu agresivnim molekulama pa postoji šansa da s kozmetičkog trona svrgnu neke potencijalno štetne ili pak dobro ustoličene sastojke koji su postavili zlatne standarde njege. Jedan od njih je bakuchiol, biljna zamjena za retinol
   - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:48pm -
  • novoNeno Ljubić: Kako se zaštititi od osobe koja nam oduzima energiju?
   Neno Ljubić, poznati bloger i autor knjiga i tekstova o ljubavi, te o drevnoj havajskoj duhovnoj tehnici ho'oponopono, odgovara na pitanje - kako se možemo zaštititi ako osjećamo da nam neka osoba oduzima energiju
   - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:48pm -
  • novoNeale Donald Walsch: Vrijeme je za važnu odluku
   Neale Donald Walsch, autor planetarno popularnih i omiljenih knjiga 'Razgovori s Bogom' o odlučivanju i odabirima kaže...
   - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:48pm -
  • novoDobro jutro, svijete! Više okusa za dobar početak dana
   Jedva čekate da radosno pozdravite svijet oko sebe - i prije nego krenete u nove pobjede, nemojte zaboraviti najvažniji obrok u danu. Što više voća, povrća, cjelovitih žitarica te općenito namirnica provjerenog porijekla izvrsno je za vaš organizam i najbolji način da pravilno započnete dan. Od četvrtka, 22. kolovoza, u svim Lidlovim trgovinama možete pronaći bogatu ponudu raznovrsnih proizvoda idealnih za jutarnju dozu energije te mnoštvo ideja za doručak po vašem ukusu
   - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:48pm -
  • novoDođite na Mini retreat u vrtu
   Ljetno izdanje Mini retreata u vrtu, koji organiziraju Culinary postcards - Kulinarske razglednice i Foodoris u Zagrebu, u subotu, 31. kolovoza od 18 do 21 sat, spojit će dvije stvari: tjelovježbu i hranu, a prostirke za vježbanje i blagovaonski stol bit će smješteni u vrtu, u smiraj dana, pred večer, nakon što popusti ljetna sparina. Nakon tjelovježbe slijedi osvježenje i večera koju pripremaju Iva i Doris, entuzijastice za prirodnu hranu koje već niz godina kreiraju i na svojim blogovima - Culinary postcards - Kulinarske razglednice i Foodoris– dijele recepte za cjelovitu prehranu
   - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:48pm -
  • novoHamamelis - prirodna njega problematične kože
   Prema aktualnom Pinterestovu izvješću, virtualna potraga za hamamelisom, grmolikom biljkom podrijetlom iz sjeverne Amerike i Japana, na toj društvenoj mreži porasla je za čak 305 posto. Razlog ovog iznenađujućeg zanimanja je podatak da hamamelis blagotvorno djeluje na kožu
   - 4 hours ago 21 Aug 19, 2:48pm -
  • novoNapravite kupku od cvijeća i bilja
   Ovisno o potrebi, možete upotrijebiti sljedeće biljke...
   - 6 hours ago 21 Aug 19, 1:05pm -
  • novoKako se izvodi samomasaža grudi?
   Samomasaža je važna za poboljšanje cirkulacije i detoksikaciju, ali i za povezivanje sa sobom...
   - 6 hours ago 21 Aug 19, 12:55pm -
  • novoPromjena energije: Prelazimo u razdoblje Djevice
   Koncem tjedna, 23. kolovoza, Sunce se iz vatrenog Lava seli u zemljanu Djevicu, gdje će ostati sve do jesenskog ekvinocija 23. rujna. Ovo je zadnja prilika za rad s "ljetnim energijama", evo što nam nosi razdoblje Djevice
   - 6 hours ago 21 Aug 19, 12:46pm -
  • novoPronađite hobi
   Ako ne znate što biste odabrali kao hobi, ovo je dobra smjernica
   - 6 hours ago 21 Aug 19, 12:46pm -
  • novoAnđeoska poruka za srijedu 21. 8. 2019.
   „Gajim posebnu pobožnost prema Anđelu čuvaru”, napisao je davno papa Ivan Pavao Drugi. „Još sam od djetinjstva puno puta molio – Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog, ti me danas prosvjetljuj, čuvaj, vodi i upravljaj...” Svaka je anđeoska poruka koju vam prenosimo podsjetnik na jačanje vjere i put prema boljem životu svih nas
   - 7 hours ago 21 Aug 19, 12:22pm -