Vijesti.me
Mondo.me

 • Crna Gora odgovorno sprovodi preporuke CPT-a
  Crna Gora je posvećena primjeni Evropske konvencije o ljudskim pravima i odgovorno sprovodi preporuka Komiteta Savjeta Evrope za sprječavanje mučenja i nečovječnih ili ponižavajućih kazni i postupaka (CPT).
  - 2 days ago 19 Oct 19, 1:54pm -
 • Za nove projekte na Sjeveru Vlada ulaže 910 hiljada
  Vlada Crne Gore izdvojiće oko 910 hiljada eura za realizaciju četiri nova projekta u Bijelom Polju, Pljevljima i Mojkovcu, na osnovu ugovora koje je Uprava javnih radova potpisala juče sa najpovoljnijim ponuđačima.
  - 2 days ago 19 Oct 19, 10:14am -
 • "Gradimo modernu CG čuvajući vrijednosti i tradiciju"
  Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je da je zadatak svih da čuvamo Crnu Goru sa svim vrijednostima koje je krase i da upravo na taj način gradimo modernu državu po mjeri razvijene Evrope.
  - 2 days ago 19 Oct 19, 7:20am -
 • "Perspektiva članstva u EU glavni pokretač reformi"
  Perspektiva članstva u Evropskoj uniji (EU), u skladu sa individualnim zaslugama, ostaje glavni pokretač reformi na Zapadnom Balkanu, kazao je premijer Duško Marković.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 11:28am -
 • Pažin odobrio izručenje Sinđelića Republici Hrvatskoj
  Ministar pravde Zoran Pažin donio je danas rješenje kojim se dozvoljava izručenje Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj radi izvršenja zatvorske kazne za teška krivična djela počinjena u toj zemlji.
  - 3 days ago 18 Oct 19, 9:34am -
 • "Crna Gora nastavlja da doprinosi stabilnosti regiona"
  Crna Gora će kroz dobrosusjedsku saradnju sa Srbijom, kao i sa ostalim državama u regionu, nastaviti da doprinosi njegovoj stabilnosti, poručio je predsjednik Milo Đukanović.
  - 3 days ago 17 Oct 19, 6:33pm -
 • Spreman koncesioni plan za žičaru Kotor-Lovćen
  Vlada je na današnjoj sjednici donijela Plan davanja koncesija za projekat žičare Kotor-Lovćen za 2020. godinu.
  - 4 days ago 17 Oct 19, 4:01pm -
 • Trifunović: Crna Gora u sred hibridnog rata!
  Ekspert za bezbjednost Darko Trifunović smatra da je situacija alarmantna jer se Crna Gora, kako tvrdi, nalazi usred hibridnog rata!
  - 4 days ago 17 Oct 19, 6:04am -
 • Spaić: Pravnička javnost da podrži jednog kandidata
  Bilo bi veoma važno da se cijela stručna pravna javnost okupi oko jednog kandidata ili delegira sama kandidate na konkursu za izbor Vrhovnog državnog tužioca (VDT), saopštila je Pobjedi članica Tužilačkog Savjeta iz reda uglednih pravnik
  - 4 days ago 17 Oct 19, 5:39am -
 • Snažnije prisustvo EU važno za integraciju regiona
  Snažnije političko, ekspertsko i finansijsko prisustvo Evropske unije (EU) u regionu od krucijalne je važnosti je za integracionu perspektivu Crne Gore i Zapadnog Balkana
  - 5 days ago 16 Oct 19, 12:37pm -
 • Novi konkurs za izbor logotipa i slogana
  Ministarstvo ekonomije objavilo je danas novi konkurs za izbor logotipa i slogana nacionalnog brenda Crne Gore, na kojem je za najbolje rješenje predviđena nagrada od 50 hiljada eura.
  - 10 days ago 11 Oct 19, 2:16pm -
 • "I dalje unapređivati sistem prevencije i zaštite"
  Pokazna vježba, simulacija zemljotresa i evakuacije realizovana je, danas, u okviru kampanje „Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019, Budi odgovoran – smanji rizik“, u O.Š. „Branko Božović“, u Podgorici.
  - 10 days ago 11 Oct 19, 9:31am -
 • Marković na Moračici: CG sposobna za ovakve projekte
  Ovo je dokaz da je Crna Gora sposobna za ovakve projekte i da se izbori sa izazovima, a most će biti završen u martu, poručio je premijer Duško Marković tokom obilaska mosta Moračica
  - 10 days ago 11 Oct 19, 8:58am -
 • Za jačanje infrastrukture na Sjeveru još 3,8 miliona
  Vlada Crne Gore kontinurano ulaže u jačanje infrastrukture, posebno na sjeveru Crne Gore, kako bi stvaranjem boljih uslova, podstakla investicije ali i bolji život građana.
  - 10 days ago 11 Oct 19, 7:57am -
 • Picula izvjestilac EP za Crnu Goru
  Hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu (EP) Tonino Picula imenovan je za izvjestioca EP za Crnu Goru.
  - 11 days ago 10 Oct 19, 4:00pm -
 • Utvrđen Predlog zakona o javno-privatnom partnerstvu
  Vlada je danas utvrdila Predlog izmjena i dopuna zakona o javno-privatnom partnerstvu, čime je stvoren novi okvir za investicionu politiku u Crnoj Gori po modelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu.
  - 11 days ago 10 Oct 19, 3:18pm -
 • Protest Albaniji povodom ekološkog akcidenta
  Vlada Crne Gore posredstvom Ministarstva vanjskih poslova, uputila protest Albaniji povodom posljednjeg ekološkog akcidenta u pograničnom vodotoku rijeke Bojane, a koji, kako navode, ugrožavaju imidž te prestižne turističke destinacije.
  - 11 days ago 10 Oct 19, 1:46pm -
 • Nije izabrano pobjedničko rješenje
  Na javni konkurs za izbor logotipa i slogana nacionalnog brenda Crne Gore stigla su 24 rješenja, od kojih nijedno nije izabrano za pobjedničko, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.
  - 11 days ago 10 Oct 19, 11:06am -
 • Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a
  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Arčila Talakvadzea, predsjednika parlamenta Gruzije koji boravi u posjeti Crnoj Gori.
  - 12 days ago 9 Oct 19, 4:32pm -
 • "CG primjer kako se ostvaruju strateški ciljevi"
  Crna Gora je primjer i motiv Gruziji kako se ostvaruju strateški ciljevi, kao što je učlanjenje u NATO, saopšteno je u razgovoru potpredsjednika Vlade Milutina Simovića sa predsjednikom Parlamenta Gruzije, Arčilom Talakvadzijem, koji bor
  - 12 days ago 9 Oct 19, 3:05pm -